Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2021 17:51 - Федерални работници в САЩ съдят Джо Байдън заради задължителното ваксиниране
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 101 Коментари: 0 Гласове:
0



Федерални работници в САЩ съдят Джо Байдън заради задължителното ваксиниране
image
В същото време съдебен иск ще подадат и от Републиканската партия, още в момента, в който влезе в сила президентския декрет
24 Септември 2021 Автор: Георги РУСЧЕВ

Те се чувстват излъгани от президента, който е заявил предизборно, че няма да въвежда такава мярка

Група федерални работници и контрактори в САЩ са стартирали процедура по това да съдят президента Джо Байдън в опит да спрат задължителното ваксиниране, което той наложи, съобщава Блумбърг

Искът е входиран вчера и чрез него ищците оспорват президентския изпълнителен декрет, заставящ всички федерални работници да се ваксинират задължително. Той оспорва и меморандума от август, според който военните също трябва да се подложат на имунизация, докато Байдън дори е против това да освободи от длъжност войниците, които не жежалят да сложат дозите си. Вместо това ги заплашва с военен съд за неподчинение.

Един от многото аргументи на ищците в бъдещото дело ще е, че „християните имат право да отказват медицинска интервенция, включително ваксинация, ако информираното им съзнание достигне до такова заключение“. Те настояват още, че според редица изследвания натуралният имунитет, който не е включен в президентския декрет за задължителното ваксиниране, е много по-силен от протекцията, осигурена от имунизациите. 

 

Федералните работници не са единствените, които ще съдят Байдън за тази му инициатива.  Националният комитет на Републиканците (НКР) съобщи преди дни плана си също да предяви иск срещу президента, считайки, че задължението е „противоконституционно“.

„Джо Байдън каза на американците, че когато бъде избран, няма да направи ваксинацията задължителна. Той излъга. Сега малките бизнеси, работниците и смействата в цялата страна ще трябва да плащат“, каза председателят на НКР Рона МакДаниъл и продължи: „Като много американци, аз съм за ваксините и против задължитеното ваксиниране. Много малки бизнеси не притежават средставата да се борят с противоконституционните действия на Байдън, но когато декретът му влезе в сила, ние със сигурност ще го (президента) съдим“.


В категории: Политика

https://www.flagman.bg/



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19799768
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930