Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2021 18:15 - Я, и аз да ПОизлъжа - ведно с ФАКТОР разбира се ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 2034 Коментари: 8 Гласове:
6

Последна промяна: 19.10.2021 20:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                  ... ЩОМ ЗА ПЕРВЫЙ КАНАЛ НЕ Е ПРОБЛЕМ


                    Фалшивата пропаганда на Кремъл за армията на Украйна:
                                         „мародери“, „фашисти“ и „хунта“

 

 
image

 

19OCT2021  

„Мародери“, „фашисти“, „бандеровци“, „хунта“ – с тези имена руската пропаганда нарича военните в Украйна през последните 8 години. През този период Кремъл създаде хиляди фалшиви новини, за да дискредитира украинската армия. На 14 октомври StopFake припомня най -ярките фейк новини за украински „мародери“, разпространявани от кремълските пропагандатори. А датата не е избрана случайно  – тогава Украйна отбелязва Деня на защитниците на Украйна.

                           Фалшивата новина №1 -  история за „разпнатото момче“

Историята е излъчена през юли 2014 г. по руския „Първи Канал“, в която Галина Пишняк, бежанка от Славянск, създава един от най-ярките фалшификати. Тя все още може да бъде видяна на уебсайта на медията. Вижте разказа за „целия ужас“, описан от Галина, който се предполага, че се е случил в града.

„Центърът на града. Площад Ленин. Единственото място в града, където могат да се съберат толкова много хора. На площада се бяха събрали жени, защото вече няма мъже. Жени, момичета, стари хора. И това наричаха тогава демонстрация. Взеха едно дете на три години, малко момче по гащи, с тениска, и го заковаха на едно табло с обяви, така както Иисус беше прикован на кръста. Един кове, а двама придържат момчето. И всичко това е пред очите на майка ми, която беше задържана. Те гледаше как детето й кърви. Писъци, писъци. Върху телцето му направиха разрези, за да го накарат да страда. Беше безумна гледка. Имаше хора, които загубиха съзнание. След час и половина детето почина, прибраха майка му, която беше в несвяст, завързаха я за един резервоар и направиха с нея три кръга около площада“.

                                                              Истината:

 
След като историята е разпространена от руския „Първи канал“, фотожурналистът на „Новая газета“ Евгений Фелдман прави собствено разследване. Той обиколя улиците на града и пита местните знаят ли нещо за „разпнатото момче“ от украински военни. Никой от събеседниците му не потвърждава да знае за такъв случай. Освен това няма никакво друго доказателство в тази посока – нито снимки, нито видеоклипове. 

                 Фалшивата новина №2 -  история за „парчето земя и двамата роби“

Историята за „парчето земя и двамата роби“ също е тиражирана от прокремълския „Първи Канал“. През ноември 2014 година Виктор Бикодоров, представен за председател на селския съвет на село Степановка (Донецка област), разказва следната абсурдна история: 

„Около 200 души бяха в селото бяха задържани и хвърлени в една стая. За какво? С каква цел? Самите украински войници казаха, че имали заповед да ги унищожа. И когато ги попитаха защо правят всичко това, защо воюват, те казаха: обещаха ни по парче земя и двама роби“.

                                                            Истината:

Да не забравяме, че сме 2021 година, а идеята за робството отдавна е забравено на тези географски ширини. Няма как подобни обещания да са давани на украински военни, които са там не като завоеватели, а за да защитават територия, която исторически принадлежи на Украйна.


        Фалшивата новина №3 – история за „дете, станало жертва на украински дрон“

През април 2021 г. руските и прокремълските медии буквално се „втрещени“ от новината: дете загина в Донбас след нападение от украински дрон. Агитпропанадаторите уж се позовават на данни на „народната милиция“ на т. Нар. „Донецка народна република“.

 „Бойците от 59 -а бригада на въоръжените сили на Украйна, следвайки престъпната заповед на лидера Шаповалов, използваха безпилотен летателен апарат, оборудван с импровизирано взривно устройство. Украинските бойци избраха жилищен район в Александровски (временно окупирана територия на Донецка област – бел. ред.) Като обект на терористичния акт, където хвърлиха взривно устройство близо до къща, при което загина дете“, съобщиха прокремълските СМИ.

Нещо повече, тя бе умело използвана от председателя на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин, който не само потвърди непроверената информация, но дори предложи  Украйна да бъде изключена от Съвета на Европа.

                                                        Истината:

 Фактът, че има починало дете е верен, но украинските военни нямаха нищо общо с това, защото става дума за трагичен инцидент. Това потвърждават неговите близки и познати. От друга страна, украинският дрон трудно би изминал такова голямо растояние – от украинските позиции до окупираното селище Александровское, тоест, не би могъл да извърши подобно нападение над мирните жители на селището.

                        Фалшивата новина №4 – история за „Ковид-19, САЩ и „мародерите“

През юли 2020 г. медиите на Кремъл писаха, че американците са започнали да тестват никому неизвестната ваксина срещу коронавирус на „VSUshniki“. Съобщава се, че „шест американски вирусолози са пристигнали в Украйна, за да тестват иновативно лекарство и ваксина“. За да стане още по -правдоподобно, пропагандистите дори заявяват, че петима души са станали жертва на този „експеримент“.

                                                          Истината: 

Фалшивата новина опровергава не друг, а началникът на службата за връзки с медиите към Медицинския център във въоръжените сили на Украйна Алексей Мазепа. Той не просто отрича информация, но и делебо подчертава, че напоследък епидемиолози от други страни не са идвали в Украйна в рамките на военното сътрудничество.

   Фалшивата новина №5 – история за „мародерите“ и ужасът с американски фотожурналист“

Руски медии сътвориха поредната стряскаща история, в която главни действащи лица този пък са украинските войници „мародери“ и американския фотожурналист Дженифър Туер Блати. Тя е сътворена от представителите на т. Нар. „Народно полицейско управление на ЛНР“, но едва ли са го направили от скука.

„Пътуването до Донбас и фотосесията, подготвена  на територията на област Луганск, окупирана от украински бойци, завърши по най -неприятния начин за американския фотограф Дженифър Туер Блати. Някои от украинските „окупатори“ я накараха да пие, други, възползвайки се от безпомощното й състояние, я изнасилиха “, съобщават прокремълските медии.

                                                          Истината:

 И тук рупорите на властта в Кремъл удариха на камък. Оказа се, че американката по това време изобщо не е била в Украйна, а самата тя нарече тиражираната информация „абсолютна глупост“.

„В окупираните територии на Украйна се разпространява новината, че вчера съм била изнасилена от украински войници. Говорят се неща, които не мога да прочета, та камо ли да разбера. Очевидно източникът на информация е т. нар. Милиция на самопровъзгласилата се „Луганска народна република“. Тази информация е абсолютна "глупост" или както казва американският президент, - "фалшива новина". Не съм бил по тези места от няколко месеца - и всички украински войници, с които работих, са истински, звездни  войници “, написа американката на страницата си във Facebook.




Гласувай:
7



1. getmans1 - Разбира се, че ФАКТОР, не ставай ...
19.10.2021 18:24
Разбира се, че ФАКТОР, не ставай смешен ... Нали най-умнияти и телегентен блогър го каза;

- „Фактор е и Коран и Библия в Делиормана„ ...

... Как да не му вярваш, че той само от ПЕРВЫЙ КАНАЛ се информирОВА и базе, базе т.е. чат-пат и от „ФРЕНСКИ ИСТОЧНИЦИ„

цитирай
2. germantiger - РУСКИТЕ ЛЪЖИ В ИСТОРИЯТА СА НАЙ-...
19.10.2021 18:28
РУСКИТЕ ЛЪЖИ В ИСТОРИЯТА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЛЪЖИ НА ТОЯ СВЯТ

руснака ако е шовинист/а това ще рече над 50% от руснаците живее в парадигмата

руснаците са жертви

руснаците са освободители

руснаците са винаги силни победители
цитирай
3. germantiger - а тая конкретика ще си я архивирам
19.10.2021 18:28
а тая конкретика ще си я архивирам
цитирай
4. dobrodan - Ти......искаш да кажеш......че партията....лъже?
19.10.2021 18:32
Казваш, че.......партията греши?!
Краснаята партия?!
Ух ти.........сволач:):):):):)!
Сибир, Сибир за теб!

P. S. Поне един умен да знам, че има там :):):).


Руснаците не мислят. Те просто вярват. Вярват на което им каже Големият Човек.
Дори да е най-обикновен кремльовски джуч.
Едва ли някой там е прочел опроверженията. Обаче съм сигурен, че всички знаят за въпросните "извършени" престъпления.
цитирай
5. getmans1 - а тая конкретика ще си я архивирам. . ...
19.10.2021 18:38
germantiger написа:
а тая конкретика ще си я архивирам


... А, ДАЛИ НЯМА ДА Е ПО-ПРАВИЛНО ДА СЕ КАЖЕ;

„РУСКИТЕ „ИСТИНИ„ В ИСТОРИЯТА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЛЪЖИ НА ТОЯ СВЯТ„

... ИЛИ ПЪК;

„РУСКИТЕ ЛЪЖИ В ИСТОРИЯТА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ „ИСТИНИ„ НА ТОЯ СВЯТ„
цитирай
6. getmans1 - . . . Едва ли някой там е прочел опр...
19.10.2021 18:44
dobrodan написа:
...
Едва ли някой там е прочел опроверженията. Обаче съм сигурен, че всички знаят за въпросните "извършени" престъпления.


... ТЕ И ПРЕЗ 2014 Г. ТУКАШНИТЕ ОПЛАКВАХА ЕДНИ СНИМКИ И ДРУГИ НОВИНИ ... ЦЯЛ СВЯТ ГИ ОПРОВЕРГА НО ТЕ, ВСЕ ОЩЕ ... ГИ ОПЛАКВАТ.

ПУТИН, ЩОЙГУ, ЛАВРОВ, ПЕСКОВ И ЗАХАРОВА СА ТЕХНИТЕ БОГОВЕ, ПЕТ ЛЪЧА, ПЕТ ВЪРХА ... АБЕ, ПЕТОЛЪЧКА ГИ КАЖИ И ЗАБРАВИ...
цитирай
7. starforlife - Засега само ще кажа:
19.10.2021 19:32
Здравейте нормални и непредубедени хора.
Конкретно на теб, Радо, Митака и Краси го казвам.
С теб, Радо, се познаваме реално...
С Митака почти (общували сме по РЕАЛЕН канал - телефонни разговори имам предвид, но рано или късно и реално ще се видим на лаф)...
С Краси почти като с Митака, но и с него рано или късно ще пием бира и говорим за... жени - ха ха ха ха.

ПС: Краси, при мен, под последния ми към момента постинг, ти оставих "съобщение".
цитирай
8. germantiger - „РУСКИТЕ „ИСТИНИ„ В ИСТОРИЯТА СА ...
20.10.2021 17:46
„РУСКИТЕ „ИСТИНИ„ В ИСТОРИЯТА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЛЪЖИ НА ТОЯ СВЯТ„

... ИЛИ ПЪК;

„РУСКИТЕ ЛЪЖИ В ИСТОРИЯТА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ „ИСТИНИ„ НА ТОЯ СВЯТ„

...

да, това е великолпено, това е много добро !!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6069957
Постинги: 2741
Коментари: 26485
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031