Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2021 16:29 - ЕТО КАК СЕ ОТЧИТАТ БОЛНИ! ДЯВОЛЪТ Е В ДЕТАЙЛИТЕ
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 340 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЕТО КАК СЕ ОТЧИТАТ БОЛНИ! ДЯВОЛЪТ Е В ДЕТАЙЛИТЕ

31.10.2021 admin

  image  

Ето така се отчитат болни! Показано и доказано от самия зам.министър!

От както стартира ковид ПЛАН-демията и беше премахната дефиницията за епидемия всички в България ежедневно сме заливани с потоци от цифри, чиято цел е да ни убеди, че КОВИД е много „страшно заболяване“ и имаме препълнени болници с пациенти от КОВИД.

 

Нека разгледаме в детайли как се отчитат острите респираторни заболявания в България и дали „случайно“ същите не се вливат в цифрите , с които ни плашат ежеминутно.

Още през 1971г. е изготвена подредбата, по която се отчитат заболяванията със сезонен характер – най-вече на дихателната система, кои лекари установяват тези заболявания и по какъв ред ги докладват. Преди тези сезонни заболявания се докладваха от кварталните лекари, а сега основно от общопрактикуващите лекари (ОПЛ).

Ето как се случват нещата: ОПЛ (общопрактикуващия лекар) докладва в РЗИ за всеки случай,  който му изглежда, че е ОРЗ (остро-респираторно заболяване), потенциално заразно и т.н. Случаите докладвани от ОПЛ се трупат, докато в един момент не започнат да се вземат проби от гърлата, устите и т.н. на пациентите. Пробите се изпращат на вездесъщия НЦЗПБ (Национален център по заразно-паразитни болести) в София (разбирайте на Кантарджиев). След като се направи анализ на пробите се установяваше например, че преобладаващия причинител е Х1Н1 – свински грип или пък Грип Б – Виктория.

След като има яснота, кой е преобладаващия циркулиращ щам, изследванията спираха и се брояха онези пациенти, които имат симптоми на този вирус. След като се достигнеше 200 на 10 000 болни се обявяваше епидемия. Тук вече никой не изследваше, защото беше ясно, че щом има симптомите, които се причиняват от този вирус, значи е болен от остро респираторно заболяване.

Какво се случва днес?

Гореописаният механизъм е част от Наредба издадена по Закона за здравето и действа перфектно днес – докладват си всеки случай, който им прилича или е ОРЗ от 01.10 до 01.04 на следващата година! Само че днес има една подробност… не са спрели изследванията.

Днес е ясно според тази действаща и задължителна за всеки лекар наредба, че:

  1. Всяко респираторно заболяване следва да се докладва с отчетна форма до РЗИ, ако не го направиш като ОПЛ си закононарушител. ОПЛ го правят автоматично от 21 г. до днес.
  2. В условията на обявен за циркулиращ главно COVID-19 , всяко остро-респираторно заболяване (ОРЗ) , по закон и наредба и даже по медицинска практика , се счита за Остро респираторно заболяване причинено от COVID-19.
  3. Днес съществуващата нормативна уредба, качена дори и в сайта на ИНФОРМАЦИОННО обслужване АД , която потвърждава, че: COVID-19 се установява с тест или при докладване по установения ред.

Самият Златанов (заместник министъра на здравеопазването) в няколко свои изказвания потвърди гореизложеното.

Да обобщим:  всеки случай, който е докладван от ОПЛ и/или лаборатория е регистриран като COVID-19, тоест докладваните от ОПЛ(общо-практикуващите лекари) – респираторни заболявания са COVID-19! И от лабораториите са COVID-19. Ето го крещящото несъответствие – пациентите отишли при общопрактикуващите лекари са болни от остро-респираторно заболяване, но тези от лабораториите не са! Те ходят в лабораториите, защото са изнудвани, за да могат да пътуват или за да си направят сертификата.

В заключение: сумират се пациентите със симптоми, които не са изследвани с тези, които са безсимптомни и изследвани и така се генерира една бройка от 5 000+ случая, които се докладват в портала за коронавирус. Ето защо имаме несъответствие на докладваните реално болни случаи към броя на направите проби.

Броя на намерените положителни проби е не по голям от 1,2% от наистина направените , а установените ОРЗ в страната не са само COVID-19, както ни убеждават! Спазен е принципът, който се прилага от началото на ПЛАН-демията,  че дяволът е в детайлите и затова когато ги познаваме, можем ясно да разобличим тези, които откровено ни лъжат всеки ден. В името на какво го правят? Дали самите те са наясно, че това е автогол и в тяхната врата? Но ние ще им поискаме сметка! Нямаме друг избор! И мислете, винаги мислете!

Д-р Гeорги Тодоров

Afera.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19807569
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930