Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2021 16:57 - "Възраждане": Правителството на Радев въвежда еврото набързо и без шум Автор: "Възраждане"
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 86 Коментари: 0 Гласове:
0



"Възраждане": Правителството на Радев въвежда еврото набързо и без шум Автор: "Възраждане" 31.10.2021 Научихме нещо скандално – през цялото време служебното правителство на Румен Радев съвсем безшумно е продължавало още една от политиките на предателство на режима ГЕРБ и ВМРО-БНД – отказа от българския лев, отказ и от тази частица национален суверенитет.  image

 

Правителството на Радев активно и подмолно работи  за  въвеждане на еврото в България

 Преди дни зам.-министърът  Ивайло Христов, се похвали в публично изказване, че  работили усилено за финализиране на Плана за въвеждане на еврото в България. Сега приключвала процедурата по съгласуване с други министерства и БНБ, и предстояло приемане на плана от Министерския съвет. 

 Скандално е, че служебното правителство взима решения, които не са в правомощията му, които  ще засегнат всеки български гражданин и фирма. Това е тема със стратегически последици и ако бъде взето грешното решение, ще е практически  непоправимо. Всички ние години наред ще плащаме дълговете на свръхзадлъжнели държави в еврозоната, като Гърция, Италия,  както и дълговете от фалитите на големите техни банки, какъвто е примерът с Италия. Механизъм за излизане от  еврозоната няма. Когато България  влезе вътре,  проблемите на Еврозоната  стават наши проблеми, а нейния крах ще бъде и катастрофа за нашата икономика.

 Служебното правителство се  опитва да запише в плана за приемане на еврото, че българите нямат право на глас, опитва се да забрани евентуален референдум по темата. 


Влизайки в еврозоната, страната ни ще загуби последната частица национален суверенитет и ще зачеркне 140-годишната история на една от най-старите национални валути на континента. Служебното правителство бърза да подпише Плана без обсъждане, без официален анализ, който да показва и обяснява какви биха били рисковете и негативите, ако въведем еврото.

 Управляващото служебно правителство демонстрира и друга скандална приемственост. Независимо дали става дума за компрометирания вече режим на Борисов – ГЕРБ и ВМРО - БНД или сега компрометиращия се режим на правителството на Румен Радев  - не допускат и дума да се каже за референдум по въпроса. Само преди седмица от Хърватия дойде новина, че там събират подписка за такъв референдум. 

 Споменатият вече зам.-министър Христов в същото публично изказване преди дни директно заяви, че провеждането на референдум за еврото в България щяло да бъде незаконно. Този служебен министър, който дори не е избран от нас българите, ни отнема правото на глас. 

  На 2-ри ноември 2021 г. в 12:00  ч. ние от Възраждане организираме протест пред Министерството на финансите. Приканваме всеки здравомислещ българин, който е загрижен за финансовото си оцеляване  да се присъедини към протеста. 

 Източник:vazrazhdane.bg

https://glasove.com




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19700119
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031