Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2021 17:48 - Ерик Земур се кандидатира за президент с обещание да изземе Франция от "малцинствата"
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 276 Коментари: 1 Гласове:
1



Ерик Земур се кандидатира за президент с обещание да изземе Франция от "малцинствата" Автор: Ангел Петров, "Дневник" 30.11.2021  Крайнодесният Ерик Земур влезе официално в президентската надпревара във Франция, месеци преди изборите идната пролет.

  image

 

С видеоклип, изобразяващ мъже от Африка и жени мюсюлмани, с мрачното начало на второ действие на Седмата симфония на Лудвиг ван Бетовен, той призова французите да си върнат страната си от "малцинствата, потискащи мнозинствата".

 


Решението на Земур, което дълго се очакваше - и отлагаше, след като той обеща сам да "натисне копчето" и да потвърди амбициите си - може да преобрази крайнодясното пространство във Франция. Земур седмици наред бе втори в проучвания за президентските избори, на които Еманюел Макрон ще се стреми към преизбиране, и създаде очакване, че може да измести основната крайнодясна фигура в страната, Марин льо Пен.


Ръстът на популярността му обаче засега се оказва ограничен.


Според "Ройтерс" решението на Земур ще е и тест докъде може да стигне стремежът на крайнодесните да защитават разбиранията си за свобода на словото, докато се опитват да изместят границите на социално приемливото говорене. Предстои в следващите месеци Льо Пен и Земур да се борят с остри послания за едни и същи избиратели.


"Дълго се задоволявах с ролята на журналист... но вече нямам доверие, че политиците ще имат куража да спасят страната от трагичната съдба, която я очаква. Затова реших да се кандидатирам."
Ерик Земур, кандидат-президент на Франция.

 

Поне три проучвания от последния месец са показвали, че Земур има голям шанс да стигне до балотаж срещу действащия държавен глава Еманюел Макрон, ако се кандидатира; последното е отпреди дни. Всички тези изследвания са правени в условия на хипотеза, защото той досега не е потвърждавал, че ще се включи в надпреварата.


От началото на есента той все по-открито допускаше възможността. Обявяването на кандидатурата се очакваше обаче едва другия месец; телевизия "Франс 24" отбелязва, че след зрелищния си възход в проучванията Земур е избрал да го направи в момент на възможна повратна точка за популярността му. В последните дни проявите му са белязани и от гафове, а преди дни Земур показа среден пръст на протестиращ в Марсилия.

 

Журналист, коментатор и известен защитник на крайнодесни идеи, противник на имиграцията и исляма, тази есен Земур се отказа от предаването си заради обиколка за представяне на предизвикала огромен интерес книга - La France n"a pas dit son dernier mot ("Франция още не е казала последната си дума") из цялата страна.


Споделял е спорни идеи за френските имена и нуждата Франция да защити себе си от постоянни промени. Докато Националният сбор на Марин льо Пен все повече смекчава идеите си, процесът разшири политическото пространство за Земур, но само ходът на кампанията ще покаже дали коментаторът ще успее да си върне част от инерцията, след като вече официално се бори за Елисейския дворец.

 

Източник: dnevnik.bg

https://glasove.com




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. panazea - Кои са сега малцинствата?
01.12.2021 11:49
Французите ли? Етническите!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19810555
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930