Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2022 18:02 - С посещението си в Р.С. Македония, Кирил Петков Превърна България във Фронтова Зона във Войната срещу Русия!
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 75 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.01.2022 18:03


С посещението си в Р.С. Македония, Кирил Петков Превърна България във Фронтова Зона във Войната срещу Русия!

22.01.2022


image

На 18 януари 2022 г. премиерът Кирил Петков беше на официално посещение в Република Северна Македония/РСМ/. Петков бе придружен от министърът на външните работи Теодора Генчовска и министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев.

 В противоречивите оценки на тази визита дадени, както у нас, така и в чужбина, се отбелязват редица критични нотки. Например, че в разговорите не са били защитени правата на северомакедонските граждани с българско самосъзнание. Или че не е поискано същите тези граждани да бъдат признати за държавотворна общност, каквито права са дадени в Конституцията на Северна Македония на други етноси. Голяма част от българските анализатори смятат, че премиерът не се е придържал към решенията на Консултативния съвет по национална сигурност, взети във връзка с претенциите на България към РСМ.

За съжаление сред всички коментари, мнения и оценки, като цяло бе изпуснат един момент, пряко и тежко засягащ националната сигурност на нашето Отечество. Имам предвид истинската, геополитическата и проамериканска „обремененост“ на това посещение. В рамките на разговорите е обсъдено строителството на т.нар. „Коридор № 8“ свързващ София-Скопие-Тирана и необходимостта този коридор да бъде бързо завършен. Ако свържем този факт с друг един – изказванията на министър-председателя Петков за строителството на друг един коридор с мостове през р. Дунав и тунели под Стара планина, нещата май се проясняват.

Накратко казано прозира проект за превръщане на територията на Родината ни в логистичен „хъб“ за два маршрута – връзка на Адриатическо море с Черно море от една страна. От друга – връзката на Балтийско море с Егейско море. И за двата маршрута пространството на България е от ключова важност. Проблемът е в това, че тези маршрути са част от подготовката на сблъсъка на САЩ/НАТО с Руската федерация, тъй като през тях следва да минават военни съоръжения, боеприпаси и жива сила при евентуален конфликт в зоната на Източна Европа. На практика тези проекти за коридори превръщат България във фронтова зона.

Последното означава, че съществува немалка вероятност от риск, ако геополитическият сблъсък премине в конфликт даже с ниско равнище на размяна на ракетни удари, нашата страна да се превърне в пустиня.

Ето защо ние призоваваме Народно събрание, президент и правителство да приложат всички усилия за избягване на такава опасност. Решението, което предлагаме на нашите институции е Родината ни да приеме Общобългарската платформа „България – Зона на мира“. Съгласно същата Отечеството ни трябва чрез референдум да реши и да се обяви за Зона на мира, което означава да няма чужди бази и войски на наша територия, както и да се прекрати всякакъв вид враждебна активност от страна на нашата държава по отношение на каквато и да е друга държави или коалиции от държави.

Вярваме, че разумът и любовта към България ще надделеят пред всякакъв друг вид съображения! Skandalno.net

Проф. Нако Стефанов

https://www.informiran.net




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19707128
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031