Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2022 16:11 - Кой стои зад новата партия „Развитие”?
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 95 Коментари: 0 Гласове:
0



Кой стои зад новата партия „Развитие”? Румяна Ченалова и сърдити на Слави са в основата на актуалния политически проект, връзката им се крепи на американски гражданин Ексклузивно 11:40 - 30 Април 2022 5831         image Автор: Lupa.bg    

Любопитен факт лъсна покрай създаването на новата партия "Развитие" - оказа се, че бившата съдийка Румяна Ченалова стои зад пресния политически проект. Скандалната дама става фактор в новата организация, след като успяла да намери стабилно финансиране за проекта, научи ексклузивно Lupa.bg.

Ченалова бе кандидат-депутат от „Възраждане”, но отношенията й с Костадин Костадинов са силно охладнели и тя с подновен хъс се е устремила към новата политическа изява.

Новата организация планира коалиция с бъдещата партия на Стефан Янев, която се очаква да се учреди до няколко дни. Принципно целта на бившия военен министър била да създаде ветрило от политически субекти, които да се явят обединени за следващите избори.      

Както вече стана ясно - трима кандидат-министри от проваления проект за самостоятелен кабинет на ИТН, щащто и  бивши експерти от партията на Слави Трифонов са създали новата формация.

Въпросният нов политически субект се позиционира център-ляво и ще работи за „неутралитет” във външната политика. Неин лидер става номинираната за министър на икономиката Десислава Димитрова, но щкандидатурата й остана нереализирана, след като този кабинет така и не бе гласуван в парламента.

Другите двама бивши проектоминистри на ИТН, които сега са част от „Развитие”, са предложеният тогава за министър на културата Георги Султанов и предложената за министър на труда Теодора Пенева. Очаква се недоволните от ИТН да се прелеят в новата партия.    

Ключовата връзка между "Развитие" и Ченалова пък е учредител на ИТН - Йордан Бъчваров. Той ще бъде зам.-шеф на партията на Десислава Димитрова, а паралелно с това е и основател на НПО-то "Българска гражданска мрежа" на Ченалова. Бъчваров е с американско гражданство, което не е ясно как кореспондира със силната анти-американска реторика на екс съдийката. 

image

"Участвам в създаването на тази партия още от месец август миналата година и се постарахме тази партия да бъде конституирана по различен начин – с механизми за истинско демократично управление, но и с вградена имунна защита, така чеотговорността за действия или бездействие, да се носи лично, да има първични избори за да не се спускат партийни листи "от горе"и да се търгува с тях, но и с механизми за контрол и за прозрачност. Правим това, защото е крайно време да се събудим и да се вземем в ръце", написа притежателят на щатски паспорт Бъчваров. 

https://lupa.bg/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19841191
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930