Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2022 16:26 - Може ли поне един път в национален ефир да чуем и отсрещната гледна точка?
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1048 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Може ли поне един път в национален ефир да чуем и отсрещната гледна точка? Актуално По моя преценка конфликтът започва още в далечната 1932-33 г.когато заради принудителната и репресивна политика на зърнодобивната дейност за селяните, провеждана от комунистическите власти на Русия, този регион се подлага на така наречения Голодомор. image

Гост-автор | 30/04/2022

 

По документи и наследство съм с украински корени( като територия). През 1995 година се присъединих по желание към Росийска федерация. През 1999г. взех и българско гражданство. Все още имам роднини в Киев.

Аз се самоопределям като българка и рускиня!

Традиции, храна, култура, език, история и т.н, всичко е Руско. Но има конфликти между двете страни, с които нашите смотани подлоги експерти не са толкова запознати.

По моя преценка конфликтът започва още в далечната 1932-33 г.когато заради принудителната и репресивна политика на зърнодобивната дейност за селяните, провеждана от комунистическите власти на Русия, този регион се подлага на така наречения Голодомор.

Жертвите са най малко 3,9 милиона украинци.

Омразата вече тече във вените на украинците.( аналог България и турско робство 500 години/ много по- тежко за нас/) Русия до ден днешен не признава този исторически факт, но след втората световна война за компенсация Съвременна Украйна е създадена изцяло от Русия. Сталин (същият, който прави голодомора) я присъединява към СССР и й дава някои земи, по-рано принадлежали на Румъния и Полша. През 1954 г- Хрушчов също й подарява допълнителни земи. Така се сформира територията на съвременната Украйна". По експертни оценки обемите на ежегодните кредити, които Русия е давала на Украйна от 1991 до 2013 г. е в размер на 250 милиарда долара. 100 милиарда долара е дала Русия по други линии на Украйна от 1991 г. Още тогава Украйна започва двойна игра и се ориентира да следва чужди политически интереси, които са започнали да стават интереси на управляващите, но не и на обикновения народ, докато продължава да взима пари от Русия и да получава финансова подкрепа от тях.

Когато ходех на гости на нашите в Киев гледах перфектните газопроводи и газифицирани домакинства и много по-висок стандарт от нашия, докато нашите в България бяха на нафтова печка, която гаснеше нощем и на сутринта не исках да ставам от леглото от студ. Домакинствата им бяха направо "безплатни" в сравнение с нашите. Имаха, култура, внос, арт елит, музеи, западни коли и нощен живот, за който можехме да мечтаем.

В наши дни интересите на Украйна започват да се състоят в това да оказват услуги на геополитическите врагове на Русия, вместо да правят живота на хората по-добър.

При гласуване в Крим: Как се възприемат хората на неговата територия, като руснаци или украинци искащи запада, 95% от тях искат да са присъединени към Русия( помнейки доброто старо време).

( Нали така беше и с Косово)

Не е толкова лесно да се изказват експерти и малоумни анализатори, мазни и отровни, когато спестяват историческите факти довели до положението днес.

Реалната картинка днес е следната:

Украйна иска това, което някога и е дала Русия като територия и пуска най- големия противник на Русия пред вратата и, защото вярва, че с Америка ще живее живот като в приказките( като нас в момента) и има нова финансова изгода.

Много ми е интересно ако Мексико разреши разполагането на руски войски по границата със САЩ какво ще правят американците. Ще си траят или ще се защитават?????? Същото се случва и в Украйна.

Моето мнение е, както мълчахме като мишки, когато братята Американци разбиха Югославия и я направиха в руини, така да мълчим сега и да запазим неутралитет.

Ние сме едни мазньочи , които се подлагаме днес на Америка, вчера на Русия. Дадохме достъп на Американски войски по Черно море сега, а през 96 година дадохме въздушни коридори да разрушат съседите ни, а по времето на комунистическа Българи моите набори помнят и доброто и лошото.

Никога не сме били независими и свободомислещи. Остават ни само няколко революционери от турското иго и от тогава до сега сме плява с подменена история и корумпирани политици. Така ще бъде и с Украйна. Забрана на руския език и подмяна на ценности и история. Планетата да стане една голяма Америка

Путин не бих го коментирала. Нито съм му фен, нито го мразя. Знам, че носи Русия във всяка клетка на тялото си и се опитва да я запази в историята на хората, които се припознават като руснаци. Може да се възползва докрай от пропуска на Украйна според генералният секретар на ООН, който заяви, че Украйна не е кандидатствала за регистрация на граници от 1991 г., така че държавата Украйна не съществува… но защо не ако има такова право.

(07.04.2014 Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун направи изумително изявление, чието разпространение е забранено в украинските медии и в интернет. На заседанието на Съвета за сигурност на ООН беше повдигнат конфликтът между двете държави. От него беше направен следният извод:Украйна не е регистрирала границите си от 25.12.1991 г. Регистрацията на границите на Украйна като суверенна държава не е извършена в ООН.

Следователно може да се предположи, че Русия не извършва никакви нарушения по отношение на Украйна.Според договора за ОНД територията на Украйна е административен район на СССР. Следователно никой не може да бъде виновен за сепаратизъм и насилствена промяна на границите на Украйна.)

Сложно стана нали!?

Бог да пази всички

P.S Може ли поне един път в национален ефир да чуем и отсрещната гледна точка, а не само тази, която искате да внушите на зрителя.

   Автор: Евгения Борисова
https://www.lentata.com/



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697801
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031