Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2022 22:26 - Напрежението расте! БАБХ се готви да си “измие” ръцете за хаоса на Свиленград с лабораторията, която държавата притиска /документи/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 49 Коментари: 0 Гласове:
0



Напрежението расте! БАБХ се готви да си “измие” ръцете за хаоса на Свиленград с лабораторията, която държавата притиска /документи/   image Опашката на ГКПП ”Капитан Андреево” е километрична
Напрежението на българо-турската граница расте! БАБХ се готви да си “измие” ръцете за хаоса на ГКПП “Кап. Андреево” с лабораторията, която държавата притиска и прави всичко възможно да закрие. Това съобщиха за Фрог нюз източници от земеделското министерство.  

Според тях Агенцията по безопасност на храните обмисля до края на деня да каже, че всъщност фирмата “Евролаб 2011” е довела до невижданите опашки от тирове по границата, тъй като не върши работата си по фитосанитарен контрол на влизащите плодове и зеленчуци. Истината, обаче е коренно различна. Самият собственик и управител на фирмата е предупредил земеделският министър Иван Иванов за очакваните проблеми заради новата организация. Идентично предупреждение е връчено и на шефа на БАБХ.

 От няколко дни медията ни информира за безпрецедентен натиск върху въпросната фирма и лабораторията. Оказва се, че без каквото и да е правно основание БАБХ иска да прекрати договора с лабораторията, а работещите да бъдат изхвърлени от наетите помещения. 

 Представители на турската митница са посетили границата, където от няколко дни има опашка от стотици тирове, чакащи със стока, която лесно се разваля. След като БАБХ пое извършването на пробите, те вече не стават както досега за 1,5 часа, а за 30 часа. Служителите от южната ни съседка са се уверили с очите си, че проблемът идва от липсата на организация от страна на държавното управление. За ситуацията вече е информирана турската държава на най-високо ниво, както и самите  турски превозвачи.

 

Очаква се утре на място да отидат и представители на българските превозвачи. Те се канят да поискат оставката на шефа на БАБХ Христо Даскалов заради загубите, които са принудени да търпят от куците действия на властта.  

 Писмото, с което Васил Димитров предупреждава за проблемите на границата


image


image

 

Васил Димитров е уведомил и шефа на БАБХ:


image


image

https://frognews.bg/



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19830573
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930