Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2022 18:17 - Руската операция в Украйна "Пръстена на анакондата" започна
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 100 Коментари: 0 Гласове:
1



Руската операция в Украйна "Пръстена на анакондата" започна image
  • Автор: Гласове
  • 28 Май 2022
 

Автор: Емил Боев, eadaily.ru, снимка: u-f.ru

Прието е да смятаме, че за начало на сегашните събития в Украйна и на нашата специална операция от 24 февруари 2022 г. послужи срещата на нашия президент с президента Байдън в Женева, през юни 2021 г. Но ние знаем, че това не е така. В Женева Байдън обеща да направи на пух и прах икономиката на Русия със санкциите си. Ще я направи, ако Русия пречи на Украйна и продължава да подготвя война в Донбас. Ако трябва да формулираме нещата по-разбираемо и ги назовем с истинските им имена, то Байдън ясно очерта перспективата, че война задължително ще има. Тоест, в Женева нашият президент направи последен опит да избегне ВОЙНАТА и да се договори. Но се разбра, че Америка решително се готви за битка. И тази битка ние за първи път решихме да започнем не на наша територия.

 

От двата възможни театъра на военни действия (Кубан или Донбас) ние избрахме Донбас.Всичко това обаче започна много по-рано, още след като завършихме войната с терористите в Чеченя, след като отново изградихме пост-перестроечния вертикал на властта и започнахме укрепването на армията си. Владимир Путин отиде в Мюнхен и в речта си през февруари 2007 г. каза буквално следното: „Ние знаем кой и как разсипа Съветския съюз; ние знаем кои страни и кой конкретно разпали войната в Чечня; ние знаем какво искате от Русия; спрете, достатъчно, нека да започнем всичко отново, от нивото на днешната среща и то справедливо, на равни начала, отчитайки интересите на всички страни". Фактически тогава Путин искаше отговор от целия „цивилизован свят“, върху какво да се концентрира Русия, на строителство на интегрирана в световната руска икономика, или на строителство на най-силните в света въоръжени сили?

Никой не прие на сериозно речта на Путин в Мюнхен през2 007 г. И тогава на нас окончателно ни стана ясно, че за никаква справедливост или равнопоставеност с Русия и дума не може да става. Те искат да я довършат и напълно да унищожат държавата. Именно тогава Русия взе решението да изгражда въоръжените си сили, без да жали нито сили, нито средства. Впечатляваща част от огромните доходи от нефт и газ бе инвестирана в колосални научно-изследователски и опитно-конструкторски работи в сферата на новите военни технологии, нови типове въоръжения и обучение на принципно нови военни подразделения и структури.

Под писъците на "лайнократите" и „либероидите“ за „икономиката на Русия, седяща на върха на нефтената игла“, ние създавахме въоръжени сили, способни да обезсмислят всяка въоръжена агресия срещу страната ни. Мълчейки, без да афишираме и рапортуваме, ние възстановявахме собствения си промишлен потенциал, съпоставим с потенциала на Съветския съюз. За последвалите след речта в Мюнхен 15 години, Русия практически отново построи нефто-химическата си промишленост. Ние въведохме в експлоатация 42 абсолютно нови  предприятия и пред никого не се похвалихме с това. Никъде и пред никого не се бихме в гърдите за отчетените колосални показатели в „заместването на вноса със собствени производства на стоки, храни и промишлени изделия („импортозамещении“). Ние правехме това мълчаливо, без да пречим, за да не подплашим ТЯХ по-рано от срока, който сме си поставили. И днес, когато нефтената и газова кризи задушават практически целия „цивилизован Запад“ започва да става ясно, че обемът на продуктите от нефтопреработката в Русия превишава този от износа на суров нефт. И че с нефтеното „ембарго“ няма да ни потопите. Закъсняхте, сега вече е късно да ни уплашите.

Но сега за ТЯХ стана страшно. Вече започнаха да се усещат, че цялата им зелена енергетика, всичките им вятърни „перки“ заедно със слънчевите панели е една голяма измама, един помпозен пиар за сплашване на страните от ОПЕК. Не повече от 5% от необходимото за света количество, може да даде цялата зелена енергетика в близките 30 години, по цена 3-4 пъти по-висока, отколкото традиционни въглеводородни източници. Но стига за икономиката, по-нататък пак ще говорим. Сега да се върнем към въоръжените сили. На 1 март 2018 г. в своето послание към Федералното събрание Владимир Путин разказа за принципно новите пробиви и нямащи аналог образци на наше оръжие. Обясни, че да нападат Русия вече няма да бъде възможно. Средствата за нападение ще бъдат унищожени и страната агресор също ще бъде унищожена, още преди да бъдат унищожени пуснатите от нея ракети. Нали знаете, че вече имаме хиперзвук...

За първи път в историята си Русия напълно е обезопасила територията и гражданите си от външни нападения. Няма какво да бъде противопоставено на нашето оръжие. Англосаксонците нарекоха показаните от нас образци „мултфилмите на Путин“ и се самозабравиха в истерията си да налагат безсмислени и безпощадни санкции. Те бяха безпощадни обаче и по отношение на цялата „западна общност“. През 2018 г. Западът не повярва на  „мултфилмите на Путин“, но страхът вече стремително гонеше техния естаблишмънт. Западът рязко и истерично ускори подготовката на Украйна за война. „Големите момчета“ решиха да пуснат напред малкия побойник. Малкият, злобен и малоумен побойник. В началото  на 2020 г. безпощадните санкции започнаха да определят практически всички направления на развитие на „целия цивилизован свят“. Тези направления бяха абсолютно изгодни за Русия. Нашата операция „Пръстена на анакондата“ от началото на 2020 г. премина в практически зрим стадии. Съдете сами затова:

- Запада наложи санкции на руските олигарси, като им взе яхтите, дворците, банковите сметки и предприятията. Олигарсите от времето на перестройката, които до ушите си бяха интегрирани в западната икономика и напълно зависими от нея, бяха смачкани и разорени. Разори ги Запада, а не Путин. Нито един от нашите „перестроечни“ олигарси-западняци, не може да предяви никакви претенции към Путин. Никакви социални бунтове те не могат да организират. Руските власти нямат нищо общо с това, всичко направи техния любим Запад. И тези вече не много млади олигарси се спихнаха и на смяна дойдоха други, много по-млади и много по-патриотични. През 2022 г. завърши преразпределянето на сферите на влияние в икономиката в полза на бизнесмените-държавници. Елита на Русия започна да се избавя от нелоялните си представители, започна отдавна чакания процес. Американците сами разкъсаха хищническите икономически връзки, оплели и изсмукващи икономиката на Русия от времето на перестройката. Много им благодарим за това.

- Санкциите за доставка в Русия на наукоемка, свръхсъвременна продукция доведоха до това, че ние започнахме да развиваме собствено производство с немислими по-рано темпове. Вече казахме за новопостроените 42 нефтопреработвателни предприятия. Останалите предприятия от реалния сектор на икономиката, а именно авиационната промишленост на СССР, която американците започнаха първо нея да разрушават по време на перестройката. Именно министерството на авиационната промишленост на СССР беше ликвидирано първо, именно флагманът на руската авиопромишленост беше потопен първи в щорма на перестройката. Гайдар и Чубайс потопиха първо най-новия и най-крупен самолетен комплекс на СССР, Уляновския авиационно-промишлен, този който произвеждаше най-големия самолет в света, Ан-124 „Руслан“. Причината е разбираема. Съвременният самолет е най-сложното изделие, произвеждано днес от човека. Това изделие изисква най-съвременни предприятия в областта на металургията, електрониката, производството на стругове и инструменти. Хиляди и хиляди здраво кооперирани предприятия и заводи. Като унищожиш основното предприятие, всички тези хиляди доставчици ще фалират и ще станат ненужни. Русия, мълчейки, без да афишира, отново създаде и реанимира тези заводи. И именно те ни обезпечиха с най-добрите военни самолети в света и именно те възраждат сега гражданския флот на Русия.

- Санкциите, наложени на доставките на продоволствия в Русия, направиха от Русия един от най-крупните износители в света на продоволствия и торове, необходими за производството на това продоволствие. Огромните мрежови ритейлъри и корпорации от типа на McDonald’s и KFC създадоха в Русия технология и цялостна технологична верига за производството на хранителни продукти, от полето и фермата, до обработката, транспортирането и продажбата. А сега чуждестранните собственици на тези мрежи напускат Русия. Сега техните печалби, техните предприятия остават да работят у нас за благото на руския народ. Сега ние имаме всичко, рафтовете на хранителните ни магазини и пазари се огъват от храни, а в Америка няма детски храни и във Великобритания се задава глад. Фермерите в Америка без нашите и белоруските торове не могат да получат добри реколти.

- Разюзданите експерименти на западната демокрация във взаимоотношенията между половете и в отношенията между еднополовите и децата доведоха до нравствен, идеологически и религиозен шок в целия свят и най-вече в православния и мюсюлманския. Много бързо този шок породи отхвърляне на западния начин на живот и положи началото на тектоничен процес на сближаване между мюсюлмани и православни. Дългогодишните посещения на Рамазан Кадиров в Близкия Изток и подчертано уважителното отношение към него от страна на президента на Русия ни помогнаха достойно да покажем истината за западните „шейтани“ и „кяфири“  на близкоизточните монархии и на целия мюсюлмански свят. Санкциите, наложени от американците върху средствата на Централната ни банка (включително и върху приходите, получени от продажбите на нефт и газ), направиха управляващите в Саудитска Арабия ОАЕ, Кувейт и останалите арабски страни много възприемчиви към доводите на Русия. Те ясно разбират, че самите те са беззащитни и могат да получат защита единствено от Русия. Те започнаха да осъзнават, че следващият, който ще бъде ограбен, ще бъде някой от тях. Примерът на Либия и Ирак сами да се откажат от долара много добре прочисти мозъците на целия близкоизточен елит. Арабските управляващи бяха изправени пред много прост и ясен избор. Или да бъдат заедно с Русия, или да свалят гащите пред хомосексуалистите от „целия цивилизован свят“. Да, изборът е именно такъв. И това е така, ако трябва да го кажем без да се сополивим, без толерантност и тънки дипломатични увъртания. Такива бяха най-едрите и принципни щрихи на ситуацията в света преди и в самото начало на нашата специална операция в Украйна, драги читатели. А сега си спомнете за Крим през 2014 г. и помислете, можеше ли още тогава Русия да вземе Донбас? Слава богу, че президент на Русия беше Владимир Путин. Ако ние тогава се бяхме опитали да направим голяма крачка, бихме си разпрали гащите. През 2014 г. ние взехме толкова, колкото можехме да отнесем.

И така за Украйна, за първия кръг на операцията „Пръстена на анакондата“:

1. Всички украински пристанища са блокирани. От 153 млн. тона товари минали през тях през 2021 г., за 4-те месеца на 2022 г. през тях са минали по-малко от 1 млн. тона товари. По железопътно направление и автомагистралите цифрите са съвсем смешни. Военните товари, практически изцяло парализираха транспортната система на Украйна, плюс безкрайните кервани от камиони превозващи зърно. Пътищата са претоварени, а количеството извозено зърно е мизерно, само 20 хил. тона към днешния ден, срещу 20 млн. тона през миналата година. Камионът не е кораб-зърновоз и няма защо да ги сравняваме.

2. Оборотите на промишленото производство паднаха пет пъти, като част от заводите вече не са под контрола на киевските власти, част от тях са разрушени, а останалата част стремително губи кооперираните си доставки и натрупаните запаси от комплектоващи части. Отделно от това, всяко производство страда от остър дефицит от енергоресурси. Според оценката на министерството на икономиката на Украйна промишленото производство след 3-5 месеца напълно ще спре. Никакви вливания на долари няма да помогнат. Необходими са метали, нефт, газ, въглища, комплектоващи...

3. Сеитбата едва достигна 50% от показателите за 2021 г. Предстоящата жътва няма да стигне и този показател, миналогодишното зърно е затворено в складовете, животновъдите започнаха да колят животни, защото няма с какво да ги хранят. Допълнително към всичко това са и непрекъснатите бойни действия.

4. Жилищно-комуналното строителство спря и постепенно се разрушава. Навсякъде не достигат енергоресурси, трите мобилизационни вълни забележимо обезлюдиха кадровия потенциал, жилищните бюра, жилищния фонд и инженерната инфраструктура не се подготвят за есенно-зимния сезон.

5. От 41.5 млн. население на Украйна бежанците само за три месеца са повече от 6 млн., това е повече от 15% само за три месеца, плюс огромните загуби на фронта. Русия избра тактика на войната без атаки. Живата сила на врага се унищожава от разстояние, а в близък бой руските войски влизат само тогава, когато предния край е обработен така, че няма нищо, което да доведе до смърт. Ние не бързаме, ние пазим бойците си и ги обучаваме в тактиката на съвременната война.

Както обеща Путин, в Украйна започна процес на загуба на държавността. Специалната военна операция в Украйна нагледно демонстрира на целия цивилизован свят как Русия с пъти по-малък контингент войски, без да използва и половината от образците си на оръжия, успешно постига целите си по военен път. Специалната операция в Украйна ще бъде и начало на втория „Пръстен на анакондата“.    
         

Превод за "Гласове": Никола Стефанов




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19832903
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930