Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2022 17:24 - Американското посолство с призив да празнуваме месеца на гейовете и лесбийките
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 94 Коментари: 0 Гласове:
0



Американското посолство с призив да празнуваме месеца на гейовете и лесбийките image
  • Автор: Гласове
  • 31 Май 2022
 

U.S. Embassy Sofia:

Правата на #LGBTQI+ хората са човешки права! Вярваме, че способността да упражняваме човешките си права никога не трябва да бъде ограничавана въз основа на сексуална ориентация, полова идентичност, себеизразяване или полови характеристики. През юни отпразнувайте заедно с нас Месеца на Pride! #ГордиДаБъдем #SofiaPride

 

#LGBTQI+ rights are human rights! We believe that a person’s ability to exercise their human rights should never be limited based on their sexual orientation, gender identity, expression, or sex characteristics. During June, celebrate Pride Month together with us!

#ГордиДаБъдем #SofiaPride

 

"София прайд" отбелязва 15-а годишнина с множество събития и подкрепа за "Киев прайд"

Тази година "София прайд" ще отбележи своята 15-а годишнина под мотото "Горди да бъдем" с разнообразни събития, които ще започнат още от 8 юни и ще продължат до деня на традиционното шествие, което ще се проведе на 18 юни, пише "Дневник".

На пресконференция днес организаторите разкриха каква ще бъде програмата по повод годишнината, както и обобщиха дейността си за времето от създаването си. Сред успехите, които изтъкнаха, е увеличаващото се обществено приемане, както и растящият брой народни представители и политически ангажирани лица, включващи се в шествието.

За първи път в София ще заработи "Прайд инфо център", в който всеки, който желае, ще може да получи информация за предстоящите събития и за шествието в столицата, да разгледа изложба за историята на Прайд движението на Балканския полуостров или да закупи различни артикули. Той ще работи всеки вторник, четвъртък и събота от 14 до 19 часа и се намира на ул. "Шипка" 23, с вход от ул. "Васил Априлов".

Сред арт събитията в програмата на прайда са изложбата "Fusion" на Теодора Цанова и Елисавета Въчева, която ще бъде открита на 8 юни в клуб К.У.П.Е.

На 13-и юни в клуб Карусел ще се проведе първият куиър стендъп "Смей се с GLAS".

Фотоизложбата "Отворена близост" на Лана Яновска проследява живота на ЛГБТИ+ общността в Украйна и ще бъде открита на 16 юни в The Steps.

Акцент в програмата на филмовия фестивал е прожекцията на филма Firеbird на 14 юни в Дом на киното, за която в София ще пристигне лично един от украинските актьори. На 16 юни в The Steps ще има прожекция на филма "Жените наистина плачат" на режисьорите Весела Казакова и Мина Милева и среща с екипа по време на събитието.

На концерта преди самото шествие на 18 юни на сцената ще излязат Камелия, Мила Роберт, Рут Колева и Папи Ханс. Традиционно вече участие ще вземат и Михаела Филева, Прея и Виктория. Ще се включат и Дара Екимова и инди рок групата Hayes & Y. Специална изненада е и украинският изпълнител Constantine, който пристига у нас с балета си.

Прайдът е обявен с начален час 14.00 ч., музикалният концерт започва в 16.00 ч., а шествието по софийските улици ще потегли след 19.00 ч. Организаторите обявиха, че част от приходите по време на "София прайд" ще бъдат дарени за "Киев прайд", който тази година заради руската агресия в Украйна няма да може да се проведе.

Тазгодишното издание се осъществява с подкрепата на посолството на САЩ, Български фонд на жените, Walltopia, Ingram Micro, Paysafe, HPE, Mastercard, Absolut, Sutherland, EY и Accenture.

 Източници: Фейсбук, "Дневник"

***КОЛКО ГНУСНИ СА ВСИЧКИТЕ ИМ ЦЕННОСТИ!  АНТИХРИСТИЯНСКИ В ХРИСТИЯНСКА СТРАНА! И КАК ИЗПЛУВА УТАЙКАТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! ГНУС!!!   Н.М.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19708717
Постинги: 44673
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031