Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2022 16:51 - Ексклузивно! Лъсна истината за мъката на Лена Бориславова
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 248 Коментари: 0 Гласове:
0



image Ексклузивно! Лъсна истината за мъката на Лена Бориславова 27.06.2022

През уикенда Лена Бориславова се оплака във Фейсбук, че прокуратурата е започнала проверка на договора и заплатата, която е взимала от Българската банка за развитие.

 

Обект на проверка е договорът на ББР, сключен с частно адвокатско дружество, чиито представител е Лена Бориславова. В договора се посочва, че „адвокатското дружество ще възложи на Лена Бориславова да представлява услугите на място в офиса на Клиента“.

Официални съобщения до момента няма нито от прокуратурата, нито от икономическото министерство, ББР или от кантората, наета по договор от 1 юли 2021 г. Самата Бориславова за момента нито е викана, нито се е явявала да дава обяснения по проверката, за която побърза да се изкара жертва във фейсбук, пише „Труд“ в свое разследване по темата.

„Прокуратурата се е „самосезирала“, само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката“, писа Бориславова в социалната мрежа.

Под „битката“ тя има предвид опитите от миналата година на нейния интимно близък Кирил Петков да смени ръководството на ББР. И продължава: „Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение“. За да заключи: „Нищо, човек се учи, докато е жив, хеле ако си жена!“.

Кой възбуди тази проверка и дали тя е резултат от т. нар. самосезиране на прокуратурата, както твърди Бориславова.

„Разследването“ става факт около две седмици, след като информационна агенция „ПИК“ разпространи скандалното видео от интимна среща на Кирил Петков и Лена Бориславова, на което се вижда, че ръката на тогавашният министър на икономиката е на място, различно от парапета на стълбището.

На 15 юни тази година собственикът и издателят на „ПИК“ Недялко Недялков ясно каза, че е изпратил сигнал до КПКОНПИ, главния прокурор, НСО и Народното събрание. Сигналът му бе за евентуално престъпление по служба на Петков и Бориславова, свързано с тяхно пътуване до Солун или за евентуален конфликт на интереси, като в него се изисква да бъдат проверени и всички назначения на държавни длъжности и изплащане на възнаграждения на Бориславова, включително и от ББР. Много вероятно е прокурорската проверка, от която говорителката на Петков се оплаква, да е по този конкретен сигнал, а не резултат на самосезиране.

Ако не от какво да се срамува, Бориславова има от какво да се страхува. Широката публика научи, че „записът от любовното гнездо“ е направен на 20 юни 2021 г., когато все още Петков е служебен министър на икономиката, а жената до него е само адвокатка от дружеството „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, което предстои след около 10 дни „да подпомогне битката на новото ръководството на ББР“.

Впрочем – адвокат от същата кантора по онова време е и Никола Минчев – злополучният бивш председател на 47-то Народно събрание, така че не е изключено и той да попадне в обсега на същата прокурорска проверка.

Още през лятото на миналата година „Труд“ оповести, че скандалният договор с частната кантора е подписан от двамата господа Владимир Георгиев и Цанко Арабаджиев, които към 1 юли 2021 г. не са никакви изпълнителни директори на ББР, тъй като са вписани в Търговския регистър на 7 юли 2021 г. – тоест 6 дни по-късно. Този факт сам по себе си също е достатъчно скандален, за да стане повод за прокурорска проверка или да попадне в обсега на водената в момента.

Разбира се, една прокурорска проверка може да приключи и без да бъдат открити данни за извършени престъпления по смисъла на Наказателния кодекс. Но ако са налице данни за конфликт на интереси в нарушение на действащия в момента антикорупционнен закон, материалите могат да бъдат изпратени на КПКОНПИ.

Инспекторите там, даже без да имат каквито и да е разследващи функции, могат лесно да установят дали е имало „извънбрачна връзка“, наричана с термина конкубинат, между служебния министър Петков – принципал на ББР, и адвокатката Бориславова, получила договор със същата банкова институция. Като краен резултат от това производство КПКОНПИ може да наложи глоба на Петков и да го задължи да върне държавните пари, платени за адвокатски услуги.

Интересно ще е да изясни и откъде Лена Бориславова е научила за проверката в ББР и дали тя като говорител на провалилия се кабинет на Кирил Петков, който днес подаде оставка, не продължава да поддържа и професионалните си контакти и като адвокат на ББР.

Припомняме, че скандалният видеоклип бе публикуван от ПИК на 10 юни т. г. На кадрите се виждат мъж и жена, които много приличат на Кирил Петков и Лена Бориславова. Записът показва как двамата се качват по стълби на жилищна кооперация в София, а докато жената отключва врата на апартамент, мъжът зад нея сякаш я опипва по задните части в продължение на няколко секунди. Датата на кадрите е от 20 юни 2021 г. Ако данните от камерата са верни по това време Кирил Петков е служебен министър на икономиката. И само дни след това – на 1 юли 2021 г. Лена Бориславова е назначена от новото ръководство на ББР за консултант по правните въпроси на банката със заплата от 14 000 лева и 140 евро на час.

След това видео, ПИК разкри и още един скандален видеозапис на Лена и Киро. Кадрите показват вечерята на двамата на 10 юни т. г. в ресторанта на петзвездния хотел „Хаят“ в Солун с посланика ни в Гърция, а не на работна вечеря с балканските лидери и германския канцлер Олаф Шолц. По данни на очевидци двамата прекарали заедно цяла нощ. Оказа се, че Киро и Лена са вдигнали правителствения самолет, за да пътуват до Солун.

Кирил Петков е женен и има три деца, а шефката на кабинета му Лена Бориславова е сгодена за приятеля на Петков – Мирослав Иванов, който сега е председателстващ парламента.

Informiran.net!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19784484
Постинги: 44931
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930