Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2022 19:46 - Ако искаш да прецакаш народа си, осигури му хляб и зрелища.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 976 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 02.07.2022 19:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Историята помни Рим. Помни възходът, но показателно е падението.


Наложените ограничения на цените на зърното.

Робите се изтарикатяват и се скатават от работа. Няма кой да бачка. Патрициите дебелеят и не стават за нищо - нито за работа, нито за отбрана на страната.


Простолюдието получава хляб по време на безконечните гладиаторски игри, което означава, постоянно осигурен хляб.


Хлябът пристрастява. Не знам, дали управляващите по онова време са го знаели, но е действало безотказно.


След това църквата се е възползвала, с нарочно създадените си "богоугодни" приказки: "Хляб наш насущний", "От хляба по голяма няма" и ред подобни глупави мисли.

А той пристрастява. Като наркотик е. Защото има захари. Не от онези сладките, които усещаме, когато ядем рафинирана захар. ОЩЕ ПО-ОПАСНИ СА, ЗАЩОТО НЕ СЕ УСЕЩАТ КАТО СЛАДКО, НО РЕАКЦИЯТА НА ОРГАНИЗМА Е СВЕТКАВИЧНА. Високият гликемичен индекс, голямата калорийност на 100 грама, постоянните лоши комбинации на хляба с какво ли не - с мляко, с месо с мазнини и с какво ли още не, генната модификация на зърното, от което се произвежда брашното и хляба и способността му да доведе човека до състоявието, при което да каже: "Аз без хляб не мога", ето това са изброените пристрастия и състояния, които ни правят хем зависими, хем осъзнаващи неговото вредно влияние, хем и пренебрегващи заплахите, които съпътстват неговата консумация.

Хлябът има своите полезни свойства, но най-големият му недостатък - ТОЙ СЪЗДАВА ЗАВИСИМОСТ - унищожава полезните му свойства, защото почти винаги ни кара да прекаляваме с него. А както знаете, едно е да прекалите със зеленчуци, които имат по 20 калории на 100 грама и друго е да прекалите с нещо, което има 300 калории на 100 грама и както вече казах, висок гликемичен индекс, който кара панкреаса да излъчва инсулин, в отговор на постъпилата захар от хляба, в комбинация с изкуствената киселина, която производителите бутат в хляба, процесът на ферментиране чрез маята, наличието на сол, захар, набухватели и какво ли още не вътре.


За съжаление, това е поредната стъпка към изтреблението и на и без това намаляващия български народ. А той горкият, не може да се усети и потъва все повече и повече, воден от смотани управници към нищото.



Гласувай:
2



1. kolevdobri - Интересното е, че някои политици си мислят...
02.07.2022 19:47
...че правят добро на народа си, осигурявайки му евтин хляб. Така е, тъпакът, допуснат до властта, е като световно торнадо. Прави катаклизъм.
цитирай
2. kolevdobri - Националната организация на брашнарите и сладкарите...
03.07.2022 15:28
...трябва да бъде обявена за терористична организация. Към тях трябва да се обявят за терористи и зърнарите и онези, които осигуряват зърнарите с генномодифицирани семена и отрови, с които след това пръскат посевите. Всичките терористи на света не са по-страшни от тези терористи. След това за терористи трябва да бъдат обявени такива като Корни, защото е АДСКИ ТЪПА, за да пледира за намаляване на ДДС на брашното и хляба. Защо Корни не предложи и пастите да бъдат освободени от ДДС и газираните напитки и маргарина. Тогава НОИ никак няма да има да проблеми с набиране пари за пенсии, защото пенсионери няма да има.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195142
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031