Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2022 17:39 - Киро изловен в нова схема – събрал на тайна среща във вила „Секвоя“ в Бояна областните управители от ИТН
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 46 Коментари: 0 Гласове:
0



  image Киро изловен в нова схема – събрал на тайна среща във вила „Секвоя“ в Бояна областните управители от ИТН 05.07.2022 

Министър-председателят в оставка Кирил Петков е изловен в нова схема, чрез която се опитва да си осигури нужните 121 депутати за сформиране на ново мнозинство в парламента. Областен управител от квотата на „Има такъв народ“ разкрил пред журналистката Соня Колтуклиева, че присъствал на среща с Петков във вила „Секвоя“ в резиденция „Бояна“, а на следващия дена Лена Бориславова ги убеждавала да подпишат декларация, че напускат партията на Слави Трифонов.

   

„Кирил Петков трябва да отговаря пред закона за търговия с влияние! Трябва да бъде съден за злоупотреба с държавната власт и за принуда върху длъжностни лица!

 

Днес научих от участник в събитията, че на 13 юни, всичките 12 областни и заместник-областни управители от квотата на “Има такъв народ”, са били поканени на обяд във вила “Секвоя”, в правителствената резиденция “Бояна”. Докато чакали министър-председателя, гардовете от НСО събрали телефоните на всички, а Лена Бориславова ги забавлявала с неформални разговори.

Кирил Петков предупредил присъстващите да следят новините по телевизиите.

“Целта на обърканите му приказки беше да ни каже, че Слави Трифонов е престъпник, трябва да се разграничим от него и да последваме събитията. Какво се оказа по-късно? Радостин Василев и петима депутати обявиха, че напускат парламентарната група и партията.

 

Всички приехме мълчаливо казаното от Кирил Петков във вила “Секвоя” – на лош български език и с разбъркани мисли. Никой не обели нито дума, освен Стефан Красимиров от Враца, който го подкрепи, защото има мотив – от “Продължаваме промяната” са му обещали да го подкрепят на местните избори, когато той ще се кандидатира за кмет”.

Това ми разказа един от областните управители, пожелал анонимност, защото се страхува да не бъде уволнен.

На 14 юни Лена Бориславова звъняла на областните и заместник-областните управители от “Има такъв народ”, за да ги убеждава да подпишат и да публикуват декларацията за напускане на партията, съчинена от Стефан Красимиров. На тези, които се колебаели, след това се обаждал самият премиер.

Двама отказали и били уволнени в деня, когато опозицията гласува вота на недоверие и правителството падна: областните управители на София-град Иван Кючуков и на Плевен – Иван Янчев.

На 10 юни, след като Слави Трифонов обяви, че ИТН напуска коалицията, а четиримата министри подадоха оставка, Кирил Петков за часове уволни и после върна на работа заместник-областните управители на ИТН
„Тъкмо си събрахме багажа и сбогувахме с колегите, и после почнахме да разопаковаме“, каза един от освободените и възстановени пред медиите.

Всичко това означава, че търгашеството не е само в парламента, сделките са започнали в правителствената резиденция “Бояна”.

Позор!

 Informiran.net




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696289
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031