Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2022 18:08 - Специалната операция разкри плановете за биологичните атаки на САЩ срещу Русия
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 97 Коментари: 0 Гласове:
0



Специалната операция разкри плановете за биологичните атаки на САЩ срещу Русия 12.07.2022

САЩ са готвили украинските военни да изпълняват бойни мисии в условия на биологично заразяване. Това стана известно при разпита на пленените военни от ВСУ. Американците са изпитвали на тях хепатит и западнонилска треска. Освен това САЩ и съюзниците от НАТО експериментират в Украйна с кримско-конгоанската треска и ебола. Как могат тези опасни болести да бъдат използвани срещу Русия?

image

Военната специална операция помогна да се разкрият тайните на бактериолозите от страните от НАТО, работили на територията на Украйна. По-специално се оказа, че американски, британски и немски специалисти провеждат изследвания на опасни патогени в Киев и Одеса, включително на вируса Ебола. Това съобщи началникът на войските за радиационна, химическа и биологична защита генерал-лейтенант Игор Кирилов. Той проведе брифинг, посветен на анализа на документи за военно-биологичната дейност на САЩ в Украйна.

Така се появиха данни, които косвено потвърждават, че украинските специални части се готвят да използват биологично оръжие, каза Кирилов. Такива подозрения възникнаха сред руските лекари в болниците, когато при тях бяха докарани за лечение пленени украински войници.

„33% от изследваните военнослужещи са били болни или боледували от хепатит А, над 4% с треска с бъбречен синдром, 20% със западнонилска треска. Тези цифри са значително по-високи от средните“, обясни Кирилов. При лечение на пленени войници в руски болници е регистриран странен феномен — липса на терапевтичен ефект при въвеждането на антибактериални лекарства. „В кръвта им са открити високи концентрации на антибиотици, включително сулфонамиди и флуорохинолони“, каза началникът на ВРХБЗ. Според него този факт може да показва профилактичното използване на антибиотици и следователно подготовката на личния състав на ВСУ за изпълнение на задачи в условия на зараза, например с причинителя на холера.

В тази връзка Комитетът по наука на Държавната дума отбелязва, че откриването на високи концентрации на антибактериални лекарства в кръвта на войниците от ВСУ показва „дълъг период“ на терапия. „Но тогава не е ясно какъв вид заболявания изискват толкова големи дози?”, пита се първият заместник-председател на Комитета по наука на Държавната дума, член на парламентарната комисия за разследване на дейността на американските биологични лаборатории в Украйна Александър Мажуга. „От друга страна, поддържането на висока доза антибиотик в кръвта може да означава защита на човек от потенциални бактериални инфекции, което означава, че човек наистина е бил подготвен за контакт със Зараза.“

Защо ебола

Западните експерти са правили експерименти с украински войници, защото са ги подготвяли за бъдещи бактериологични атаки, е убеден Игор Никулин, микробиолог и бивш член на Комисията по биологични и химически оръжия на ООН, бивш съветник на генералния секретар на ООН.

„Американците в Украйна най-вероятно са работили върху това как най-добре да адаптират Ебола към нашия климат. В края на краищата вирусът Зика също първо е живял само в Африка и Азия, а сега живее в умерените ширини “, напомни той.

На свой ред Кирилов уточни, че Украйна се е превърнала в полигон за изпитване на биологични оръжия не само за САЩ, но и за съюзниците от НАТО, преди всичко Германия. Осъществени са няколко проекта в интерес на централната здравна служба на германската армия, каза той. Специалистите на Бундесвера са обърнали специално внимание на причинителя на кримско-конгоанската треска. В същото време изследването на естествените огнища на треска е извършено под прикритието на подобряване на украинската система за епидемиологичен надзор, в работата са взели участие Институтът по ветеринарна медицина в Киев и Институтът за борба с чумата “Мечников” в Одеса.

Генералът пусна трофеен документ, доказващ, че американската компания “Метабиота”, изпълнител на Пентагона, ще изследва вируса Ебола в Украйна. „В хода на специалната военна операция бяха получени документи, които свидетелстват за плановете на “Метабиота” и Украинския научно-технически център. Пред вас е искане за финансиране от американска страна за диагностика на особено опасни патогени в Украйна, включително вируса на ебола. Подобни искания са част от стратегията на САЩ за прехвърляне на високорискова работа с опасни патогени в трети страни“, заяви Кирилов. «Метабиота» планира да проведе такива изследвания в института в Одеса, допълни той.

Засиленият интерес на американския военен подизпълнител към вируса на ебола не е случаен: болестта е една от най-патогенните за хората. По време на епидемията, започнала в Западна Африка през 2014 г., са се разболели 28 хиляди души, повече от 11 хиляди са починали, смъртността е около 40%, припомни Кирилов.

„Институтът за борба с чумата “Мечников” беше известен още в Съветския съюз, той беше първият, който беше превзет от американците веднага щом стана възможно“, казва Никулин. „Такива експерименти са забранени в САЩ, тъй като представляват определена заплаха, поради което бяха прехвърлени в други страни – като правило в тези, където правителството е корумпирано, напълно подчинено на Вашингтон и не задава излишни въпроси”, допълва експертът.

„Изследването на причинителя на кримско-конгоанската треска най-вероятно е извършено като част от по-голяма работа, която Съединените щати провеждат по света“, добавя Алексей Леонков, военен експерт и редактор на списание „Арсенал на Отечеството“. „В повече от триста частни лаборатории под контрола на специални служби те изучават ефектите на различни вируси върху местните жители. В Украйна са били разположени десетки лаборатории”, добавя източникът. „В тези лаборатории са работили не само американски, но и британски и немски специалисти. Като експериментални субекти са действали военнослужещи от ВСУ, чиято смърт винаги може да се отдаде както на загуби в зоната на бойните действия в Донбас, така и на самоубийство“, смята Леонков.

Разбира се, подобни проучвания водят до рискове от разпространение на вируса в съседни територии, включително самите страни от НАТО, но всяка болест „има своя област на разпространение“, добавя той. „Тези трески могат да бъдат изпитани в Украйна, за да се адаптират към условията на руските ширини. По време на осемгодишния конфликт в Донбас имаше много доказателства, че вируси от американски лаборатории са проникнали, наред с други неща, на територията на народните републики “, казва експертът.

Ветеринарна война

На брифинга Кирилов пусна доклад, изготвен за Пентагона от “Метабиота” и “Вийч и Блек” за това как са изпълнявани “Ветеринарни проекти“ с код „TAP“ в Украйна. Под този код са разработени зарази, които не може да увредят живата сила на врага, а селското стопанство на цели региони. От особен интерес за американските военни биолози е африканската чума по свинете — два проекта са посветени на този патоген.

Според ръководителя на ВРХБЗ проектът TAP-6 мащабира този процес в страните от Източна Европа — в рамките на проекта течовете на вируси биват умишлено допуснати от лаборатории. „Обърнете внимание на влошаващата се ситуация с африканската чума по свинете в държавите от Източноевропейския регион. По данни на Международното епизоотично бюро от 2014 г. насам са регистрирани огнища на болестта в Латвия (4021 случая), Естония (3814 случая), Литва (4201 случая), изброи Кирилов. „Повече от 13 000 случая на АЧС са открити в Полша, а загубите на селскостопанската индустрия от това заболяване надхвърлиха 2,4 милиарда евро.“

„Ние живеем в условията на икономическа, информационна и биологична война от Запада, от него можете да очаквате всичко“, казва Никулин по този въпрос. “Вероятно американците са планирали, базирайки се в Украйна в граничните райони, да пръскат вещества над съседните региони на Русия, които да унищожат всички култури и да убият добитъка, за да се опитат да създадат затруднения с храните. Преди това те предизвикаха глад в Куба през 90-те години, унищожавайки напълно селското стопанство на острова: захарна тръстика, тютюн, ориз “, спомня си експертът.

„Фактът, че африканската чума по свинете ни беше хвърлена от съседна територия, именно от Грузия, до нас в Северен Кавказ, беше заявено и от Министерството на отбраната, а след това и от главния санитарен лекар Генадий Онищенко. Напълно допускам, че от територията на Украйна са възнамерявали да изхвърлят заразени кърлежи и на територията на Русия. Това е един от начините за водене на съвременна биологична война – да се хвърлят вируси или насекоми с дронове “, обясни бившият съветник на генералния секретар на ООН.

 


Автор: Рафаел Фахрудинов

Превод: В. Сергеев

Източник: Поглед.инфо
https://zapisnanews.info/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19797529
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930