Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2022 16:20 - СКАНДАЛ: Народът прогони Киро от „Корал”, отседнал в палат на Иво Прокопиев (СНИМКИ)
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 163 Коментари: 0 Гласове:
1



image ДнесМнения СКАНДАЛ: Народът прогони Киро от „Корал”, отседнал в палат на Иво Прокопиев (СНИМКИ) imageот admin на 31.07.2022    

Къщата на медийният бос Иво Прокопиев на полуостров Буджака край Созопол е приютила за няколко дни премиера в оставка Кирил Петков и семейството му, научи „Уикенд“ от жители на прочутото черноморско градче.

Според твърденията на местни жители, през отминалия уикенд Петков, съпругата му Линда, двете им дъщери и баща му Петко, са се настанили в тузарската вила с частен плаж на издателя на „Капитал“ и мастит енергиен бос.

Съседите на Иво Прокопиев на Буджака разкриват, че той самия не се е вясвал това лято в имението си, но за сметка на това често предоставял ключовете от морския имот на близки приятели.

image

„Според моята информация, Иво Прокопиев е събрал в палата си на Буджака миналата събота Кирил Петков, Корнелия Нинова и Христо Иванов в опит за съставяне на правителство“, обяви преди дни във фейсбук бившият журналист Николай Бареков, който води тежка съдебна битка с медийния бос.

Съседите на Иво Прокопиев на Буджака обаче признават, че за разлика от Кирил Петков и семейството му, не са засичали Корнелия Нинова и Христо Иванов край къщата на енергийния олигарх и издател.

Според думите им, пред къщата на Прокопиев няколко дни стоял автомобил на НСО. Гардовете на премиера в оставка обаче не спели в имението, а нощували в станцията на МВР в Созопол.

Морското имение на Иво Прокопиев на Буджака придоби скандална слава преди 3 г., когато бе образувана проверка за законността на имота.

Оказа се, че „капиталецът” е придобил земята още през 2002 г., плащайки за терена от 3 декара по 69 лева на квадратен метър, а няколко години по-късно е стартирал строителството на лятната си резиденция.

 

Реклама

Прокопиев обаче нарушил закона, тъй като вдигнал огромна двуметрова ограда около имението, която пречила на туристите да стигнат до скалата с изглед към морето и малкия плаж. В крайна сметка обаче община Созопол обяви имението за законно, макар и с констатацията за „дребни“ нарушения.

image

Що се отнася до знатния гост в морския дом на Иво Прокопиев, то преди дни Кирил Петков се превърна в истинска сензация на плажа Корал край Царево, след като се появи на защитената ивица с внушителна охрана от НСО.

Присъствието на въоръжените гардове на входа на Корал обаче подразни част от плажуващите, сред които и Атанас Русев от сдружението „Да запазим Корал“, в което и Кирил Петков членуваше допреди да влезе в голямата политика. Русев публично разкритикува доскорошния си съратник във фейсбук групата „Да запазим Корал“, че е дошъл на плаж с толкова много гардове.

„Наско, човек, обади се, ако си на плажа. НСО са задължени да са до мен по закон. Иначе се радвам да съм тук и даже да разгледаме изложбата“, включи се в дискусията Кирил Петков.

„Много е тъжна картинката, в която един премиер ходи по плажа с цялата си свита и всичките лакеи се трупат да се здрависат с него, да го поздравят или да се снимат. Това ми заприлича много на един друг премиер от близкото минало… Няма как да съм част от това… Аз ви пиша слаб 2 в частта опазване на Природата, опазване на Горите, опазване на Черноморието.

На тези изпити сте скъсани жестоко. И няма поправителни. Корал е символ на борбата ни за опазване на Природата. Просто си седях там на плажа и се чудех, какво точно правите на този плаж?

И е чудесно, че след толкова години приятелство, си говорим през фейсбук. Наздраве!“, не прие протегнатата премиерска ръка Атанас Русев.

В следствие на дрязгата между двамата Кирил Петков повече не се появи със семейството си на плажа Корал, а ден по-късно екоминистъра в оставка Борислав Сандов обяви, че плажната ивица вече официално е със статут на защитена местност.
https://narod.bg/




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19823187
Постинги: 45041
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930