Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2022 15:41 - Демерджиев: Дошъл съм в МВР да довърша мутрите
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 64 Коментари: 0 Гласове:
0



  Демерджиев: Дошъл съм в МВР да довърша мутрите   image Иван Демерджиев Източник: БГНЕС

„Не сме уволнявали никого в МВР, направихме минимални размествания. Няколко човека сме преместили от постовете им. Причините са изцяло професионални. Преценка на възможностите те да бъдат полезни в конкретната ситуация. Крайната преценка е моя, аз стоя зад нея. Всеки, който ме познава, знае, че никой не може да влияе на решенията ми. Дошъл съм в МВР да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде другаде“, заяви на брифинг вътрешният министър Иван Демерджиев.  

Той изтъкна, че целта му е така да свърши тази работа, че тя да издържи пред закона и да има осъдителни присъди.

 По-рано днес в ефира на bTV бившият вътрешен министър Бойко Рашков изрази съмнение, че се оказва натиск на Демерджиев и затова има рокади в МВР.

 „Стоим ли на позицията „Мутри, вън“, или ще я променяме на позицията „Мутри, вътре“, попита доскорошният той по повод промените и уволненията в МВР, извършвани от неговия служебен приемник.

 Рашков изрази своето възмущение от действията на новото политическо ръководство пред сградата на националната полиция, откъдето тръгна чистката в МВР, като обяви, че не само шефът на дирекцията, но и буквално цялото ръководство са махнати.

 „По отношение на коментарите за г-н Илков, той е назначен по времето на г-н Рашков и явно е бил достатъчно високо оценен. В момента временно изпълнява поста, който съм му възложил“, коментира още Иван Демерджиев.

 Демерджиев опроверга коментарите за зам.-министри, обитаващи сгради, които не са позволени със закон да не се обитават: „В момента никой от тях не обитава сгради, които не е позволено по закон да се обитават. Никой от политическия кабинет не обитава такива сгради. Другото е тема от времето на г-н Рашков“.

 „Има разместване в управлението на „Гранична полиция“, каза още служебният министър. Целта е единият досегашен директор да поеме изцяло охраната на мигрантския натиск и сухопътната граница, а новоназначеният, който има повече административни компетенции, да се занимава с влизането на България в „Шенген“. „Тези рокади не са направени под натиск“, категоричен бе Иван Демерджиев.

 По темата за изборите служебният министър на МВР уточни, че екипът, който е провел последните два вота, в момента се намира в МВР: „Екипът, който преместих, е назначен януари месец 2022 година и няма никакво отношение към провеждането на изборите“.
https://frognews.bg/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19704650
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031