Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2022 15:50 - ПРОКУРАТУРА? Потрошеният кмет на с. Белгун сам се „пребил“ в клуба на ГЕРБ
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 87 Коментари: 0 Гласове:
0



image Кметът сам се пребил, „разкри“ корумпираната прокуратура ДнесМнения ПРОКУРАТУРА? Потрошеният кмет на с. Белгун сам се „пребил“ в клуба на ГЕРБ imageот admin на 28.08.2022    

В разгара на лятото, когато всичко живо е във ваканция, тихомълком обвинителката Милена Любенова от Окръжната прокуратура в Добрич се опитва да потули делото за побоя над кмета на село Белгун Благомир Станев от разбеснели се гербопитеци.

Тя е решила, че в това престъпление не са намесени длъжностни лица и прехвърля делото като по-маловажно към Районната прокуратура. Юристи обясняват, че точно така се прави, когато целта е нещо да се потули, скрие и прекрати, съобщи „Уикенд“.

Да припомним, че побоят над кмета Станев стана през нощта на 5 април 2021 г., в клуба на ГЕРБ в Каварна, пред очите на председателя на общинския съвет в града Йордан Стоянов.

Преди това в 3,30 часа Станев е повикан от името на кметицата на града Елена Балтаджиева. Явно според обвинението замесването на Балтаджиева и присъствието на Стоянов по време на инцидента е като на частни лица, което разбира се, звучи абсурдно.

„Забърканите в тази история не са били в партийния клуб като случайни хора, те са обсъждали резултатите от приключилите избори – обясняват източниците ни. – На прокурорката Любенова обаче й отне година и половина, за да реши, че Балтаджиева и Стоянов не са ангажирани в качеството си на кмет и шеф на общината. Явно целта е в сезона на отпуските делото да мине незабелязано между капките и папката да се затвори окончателно.”

В онази нощ кметът на Белгун Благомир Станев е потърсен в 3,30 часа в дома си от Ивайло Ангелов-Джапона и Северин Ников и те му казват, че го викат кметицата Балтаджиева и шефът на общината Йордан Стоянов. Чакали го в офиса на ГЕРБ.

При разпитите Ивайло Ангелов обаче твърди, че е ходил до с. Белгун, но само до дома на Северин, защото си бил забравил чантичка. После двамата потеглили с колите си към Каварна и въобще ни били виждали кмета.

По същия начин се опитва да се спаси и председателят на общината Йордан Стоянов. Неговата версия е, че целият ден тичал нагоре-надолу покрай изборите и нямал спомен през нощта кметът Благомир Станев да е минавал през офиса на ГЕРБ.

Не бил виждал и ресторантьора Илиян Събев. Въпросният Илиян Събев обаче не само пребива кмета Станев, но и изсипва един пепелник върху главата му, хвърля в тениската му всякакви боклуци, които му попадат под ръка, и дори се опитва да запали декоративна хартиена топка във врата на жертвата си.

 

Илиян Събев не случайно прилага тези мутренски „техники” – самият той е готвач, който се позамогнал, понеже разхождал кучетата на един от босовете на някогашните силови групировки, обясняват запознати.

В онази нощ Събев кара кмета Станев да разпише и запис на заповед, че уж дължи над 12 хил. лева на Дилян Стоянов, брат на общинския председател. На свой ред при разпитите Дилян Стоянов признава, че кметът не му дължи никакви пари и нищо не знае за запис на заповед.

Биячът Илиян Събев също развива теорията, че не е виждал кмета на Белгун. Нещо повече, той не бил влизал в офиса на ГЕРБ!

Накрая явно ще излезе, че кметът сам се е смазал от бой и сам е решил да пише записка, че дължи пари.

Само че докато Илиян Събев бие кмета, общинарят Йордан Стоянов вади телефона си и снима гаврата. При това подканя бияча Илиян да продължи насилието и дори подхвърля към другите в офиса: „Казах ли ви, че ще ви унищожа всичките!”. Сега пък се кълне, че селският кметът не бил ходил в офиса! Да не говорим, че Благомир Станев е накаран да разпише заявление заявление за напускане на партия ГЕРБ, което подписва, въпреки че никога не е бил член на тази партия.

„Йордан Стоянов не спираше да пие и да ме заплашва, че той командва града. Трябвало до два месеца да подпиша заявление за напускане и да се разкарам от Белгун, понеже кметицата Елена Балтаджиева казала, че й преча” – обяснява какво се е случило онази нощ Благомир Станев.

А причината да се стигне до тук е фактът, че на изборите, проведени през деня, ДПС получава 11 гласа в село Белгун. Освен това Станев, заедно с други кметове и общински съветници по същото време искат оставката на председателя Йордан Стоянов. Да припомним, че той оцеля на косъм след инцидента в клуба на ГЕРБ.

След като разследването на побоя се проточва вече година и половина никой в Каварна не вярва, че Благомир Станев ще дочака справедливост.

Запознати с работата на Окръжната прокуратура в Добрич обаче са забелязали интересно съвпадение. Дела, свързани с Каварна, при случайното разпределение отиват в ръцете на прокурорката Милена Любенова. Наскоро тя е прекратила и разследване за незаконно строителство в двора на кметицата Балтаджиева.

Юристи потвърдиха пред „Уикенд”, че вече подготвят сигнал до Инспектората на Висшия съдебен съвет. Те настояват за проверка на случайното разпределение на делата в Окръжната прокуратура в Добрич.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702760
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031