Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2022 16:47 - Разкриха кой е нахъсвал Омар да кара бясно автобуса и кой е мозъкът на каналджиите
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1702 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Разкриха кой е нахъсвал Омар да кара бясно автобуса и кой е мозъкът на каналджиите    
image
39-годишният Абдулах, който е организирал авантюрата с мигрантите и аверът му Ахмед, съжаляват за смъртта на двамата доблестни полицаи, но не са се опитали да спрат автобуса
28 Август 2022, Неделя, 15:20 ч. Автор: Флагман.Бг

 18-годишният Амед карал втрещените и уплашени мигранти да мълчат и да седят на пода преди сблъсъка с патрулката 

Тримата каналджии, които предизвикаха жестоката катастрофа на кръстовище „Трапезица“ в Бургас и така се стигна до смъртта на Йордан Илиев и Атанас Градев, са имали определени роли. Абдулах А. е бил мозъкът на операцията, Омар е шофирал, а Ахмад М. е карал втрещените и уплашени мигранти да мълчат и да седят на пода, между седалките, включително и бебета. Това разкри прокурорът Мария Маркова.

Според нея всичко е било организирано и добре финансирано. 

В Районен съд – Бургас, където се гледа мярката за неотклонение на тримата каналджии, стана ясно, че Ахмед е нахъсвал Омар да кара бясно автобуса. 

   

15-годишният младеж сподели, че съжалява за смъртта на двамата доблестни полицаи, но магистратите решиха тримата да останат за постоянно в ареста. 

Омар отново изтъкна, че имал нужда от пари, за да може да дойдат и родителите му в България. Не съм искал да поставя в опасност никого, заяви момчето, заради когото Йордан Илиев и Атанас Градев загинаха. 

49-годишният Абдулах, който е отговарял за организацията на операцията, също изтъкна, че съжалява за трагедията и дори уверява, че уважавал реда в България. Той имал работа тук и отглеждал четири деца, а Ахмед, чиято роля била да качи мигрантите в автобуса, се оплака, че е много гладен. 

Заседанието за мярката за неотклонение на тримата се забави и предизвика напрежение и сред държавното обвинение и защитниците, тъй като прокуратурата поиска да зададе допълнителни въпроси към Омар Мохамад Али Аднан, с цел изясняване на самоличността и възрастта на младока, въртял кормилото. 

В съдебната зала стана ясно, че Омар е живял в с. Хариесан край град КоБани (което е кюрдското название на града, на арабски е Арарап), а заедно със семейството си е преминал нелегално сирийско-турската граница с хиляди свои сънародници. Към този момент майка му Мелиха и баща му Аднан Али се намирали на територията на турския град Адана, където живеели на квартира. 

Омар нямал пари затова се съгласил да превози мигрантите, както поискал турски организатор на каналджийската мрежа, обещавайки му добро заплащане.

 



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. shtaparov - Тоя кретен и приятелите му са готови ...
28.08.2022 18:28
Тоя кретен и приятелите му са готови терористи- бесилка за такива по Царския закон!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19791155
Постинги: 44961
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930