Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2022 19:10 - ДЕЛА ЗА МИЛИОНИ: Съдийки от ВАС бранят ромския бос от ГЕРБ Иван Пилето, защо?
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1659 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Възходът на ромите-милионери Иван и Лука Ангелови (отляво надясно) е тясно свързан с управлението на ГЕРБ ДнесМнения ДЕЛА ЗА МИЛИОНИ: Съдийки от ВАС бранят ромския бос от ГЕРБ Иван Пилето, защо? imageот admin на 31.08.2022    

Тричленен състав от Шесто отделение на Върховния административен съд (ВАС) с председател Марио Димитров и членове Румяна Лилова и Таня Комсалова спря предварителното изпълнение на Заповед № РД-449 от 31.05.2022 г., издадена от министъра на околната среда и водите за забрана на вноса и развъждането на американската норка на територията на Република България.


image

  Вижте имението на „градусите“ Иван и Лука Ангелови, в което въртят крадливи схеми с Бойко Борисов (ГАЛЕРИЯ)

Ето го имението за няколко десетки милиона лева на братята Иван и Лука Ангелови в Стара Загора, в което шефовете на „Градус” и техният закрилник Бойко Борисов въртят крадливи схеми, с които пълнят сейфове и чекмеджета. Източник на Narod.bg, забележете, от ГЕРБ, сам настоя да ни изпрати снимки на баровската хасиенда, изключително разочарован от разкритията …

 

 

Заповедта на Борислав Сандов, издадена на основание чл. 67, ал. 4, т. 2 и чл. 115, ал. 1, т. 14 от Закона за биологичното разнообразие(ЗБР), е оспорена от старозагорските индустриалци – ромските босове около ГЕРБ Лука и Иван Ангелови, собственици на „Градус“, чрез дружеството им „Фармпро“ ООД  пред Административния съд в София – град, а по жалбата е образувано дело №6299 по описа на съда от 2022 г.

Заповедта на ексминистър Сандов е валидна до постановяването на влязъл в сила съдебен акт по оспорването й. Но Определението на ВАС от 5 август направи предварителното й изпълнение невъзможно.
 

image

Офицер от НСО пред Narod.bg: Синът на Иван Ангелов – Пилето посети Бойко над 200 пъти в „Бояна”, носеше пачките от корупцията

Ако още се чудите откъде са пачките по 500 евро в чекмеджето на Бойко Борисов, ето ви един жокер – синът на уличения в далавери бос на „Градус” Иван Ангелов – Пилето за последните 4 години е засечен над 200 пъти да посещава покоите на мафиота от СИК Бойко Борисов в „Бояна”, за да предава …


 

 

Административен съд София-град (АССГ) отхвърля искането на Иван Пилето, защото смята, че „превес следва да бъде даден на защитения от закона интерес по опазване на дивата природа“. Съдът е съобразил, че частният интерес е обоснован единствено от икономически показатели и е взел становище, че „той не може да се противопостави на обществения интерес“, за защитата на който е предвидено предварителното изпълнение.

ВАС намира определението на АССГ за валидно и допустимо, но необосновано и постановено в нарушение на материалния закон. Според върховните съдии, отхвърлили определението на колегите си от Административния съд в София – град, е налице „доказана реална възможност за настъпване на значителни имуществени вреди(определени по вид и размер) за „Фармпро“ ООД.

Дружеството твърди и прилага доказателства за възможното настъпване на значителни имуществени вреди за периода до 2027г. Пропуснатите ползи за 2023 г. индустриалците Ангелови оценяват на близо 6.3 млн. лева във връзка с нереализирани приходи по договор с  „Кронос агро трейд“ ЕООД, нарастващи за периода до 2027 г. и финансови загуби от 7,5 млн. евро само за 2023 г.


СУПЕР СКАНДАЛ : Десислава Танева назначена за министър с подкуп от месар?

image Поредният супер скандал около Десислава Танева – сливналийката е била харесана за поста министър на земеделието след даден огромен кеш от голям производител на пилешко месо, алармират депутати от опозицията пред Narod.bg. Според тях Танева влязла в полезрението на премиера Бойко Борисов и станала депутат през 2009-а, но без кеш мотивацията, дадена от фирма „Градус”, …


 

 

Отделно са посочени трудно поправими вреди като загуба на работни места и на постигнатото с дългогодишна селекция качество на добиваната продукция, както и вероятно прекратяване на дейността на дружеството.

Съставът на съда намира за основателно поддържаното от частния жалбоподател, че ако то не бъде спряно, дружеството със сигурност ще бъде лишено от възможността да увеличава своето имущество чрез раждането на нови животни и производството на ценни кожи, което неминуемо ще доведе до откриване на производство по несъстоятелност.

„Спирането на изпълнението на заповедта няма да накърни обществения интерес в степен, съпоставима с вредите, които ще настъпят за „Фармпро“ ООД в случай, че незабавното изпълнение на заповедта не бъде спряно“.

Определението на ВАС, което отхвърля това на Административния съд в София – град провокира общественото мнение и организациите, които от години водят битка за забрана на индустриалното отглеждане на животни за техните кожи.

Пред сайта „За истината“ Петя Алтимирска – председател на УС на неправителствената организация „Кампания за актизизъм за животните в индустрията“(КАЖИ) изрази недоумение, че в определението на съдебния състав се съдържа описание единствено на потенциалните финансови вреди за дружеството на Ангелови – оператор на фермата за норки край Стара Загора, без доказателства, че трета независима страна ги е потвърдила.
 

НЯМА КОРУПЦИЯ? Бойко и Танева пазят норките на щедрия си спонсор – босовете на „Градус” братя Ангелови (фермата е развъдник на мутирал Covid-19)

image България па хунтата ГЕРБ няма корупция? Помислете пак – пореден пример за грандиозна размяна на финикийски знаци срещу протекция лъсна в бизнеса с отглеждането на норки, където монополисти са едни от любимите олигарси на Баце – братята Иван и Лука Ангелови, собственици на „Градус”, алармира източник на Narod.bg. Скандалът лъсна от изявление на назначената под …

 

 

 

Няма данни за оценка на посочените вреди, нито доказателства за твърдяната загуба на селекция на животните, доколкото заповедта на министъра не изисква умъртвяване на всички животни, а само спиране на развъждането им.

Определението на ВАС, уточнява Алтимирска, не съдържа и едно изречение, което да описва държавния и обществен интерес, който заповедта защитава, нито има каквото и да било обективно сравнение между този интерес и частния интерес на инвеститора.

Предварителното изпълнение е допустимо да бъде спряно от съда само и единствено при доказано надделяване на засягането на частен интерес спрямо защитавания с акта особено важен държавен и обществен интерес. Подобно надделяване не е описано и аргументирано в определението на ВАС.

Определението е препис на доводите на Фармпро, без каквато и да било обективна проверка на същите, затова то поражда основателни съмнения за спиране на предварителното изпълнение на заповедта в противоречие с материалния закон и в услуга на частен интерес.

 

БЕЗОЧИЕ: Кметица от ГЕРБ уреди олигарха на Бойко Иван Пилето с 605 дка за соларен парк

image Кметицата на Нова Загора Галя Захариева веднага, след като пое управлението, се отблагодари щедро на спонсорите си от прословутата фирма „Градус” – ромските босове от кръга около Бойко Борисов – Иван и Лука Ангелови. Гербопитечката бързо и делово им съдейства да уредят статута на 605 дка земя, така че да изградят върху тях соларен парк. …


 

 

Според КАЖИ – сдружението, регистрирано в защита на животните най-вече в индустриалното животновъдство, всички мотиви за издаване на заповедта и нейното предварително изпълнение са изцяло пренебрегнати в определението.

А съдът погазва основни правни начала и демонстрира пълно пренебрежение към опазване на околната среда и биоразнообразие, живот и здраве на населението, хуманно отношение към животните, както и загуба на финансови държавни средства.

Само преди десет дни ВАС се произнесе отново в полза на частен инвеститор като спря предварителното изпълнение на заповед на директорката на РИОСВ Стара Загора Дияна Искрева за принудително затваряне на ТЕЦ „Брикел“ – най-старата и амортизирана централа в България, свързана с името на олигарха Христо Ковачки от ГЕРБ-ДПС.

Определението на върховните съдии прозвуча като звънка плесница за бившия премиер Кирил Петков и за ексминистърът на околната среда Борислав Сандов, които при съвместна проверка в централата край Гълъбово – най-замърсената в екологично отношение община в България е Европа, регистрираха чудовищно превишение на нормите на серен диоксид – 30 пъти над допустимите от законодателството.

 

image

УДАР срещу касичка на Бойко: Фермата за норки на Иван Пилето е опасна – да се закрие!

Фермата за норки на фирмата „Фармпро“ ООД край старозагорското село Маджерито, собственост на касичката на Бойко – Иван Ангелов – Пилето, бос на „Градус”, е опасна за България и трябва да бъде затворена! Дружеството, което държи развъдника, е на Пилето в съдружие с неговия син и племенник. Фермата съществува от пет години и има капацитет …


 

 

Това не попречи на върховните съдии да защитят частния интерес, въпреки специалното уточнение от ВАС, че се произнасят само по предварителното изпълнение, което е част от заповедта на директорката на РИОСВ, но не и по отношение на твърденията на екоинспекцията за замърсяване на околната среда.

Дали централата ще бъде затворена или не предстои да се обсъжда по същество в дело пред Административния съд в Стара Загора. В съдебна зала ще бъде решено и дали вноса и развъждането на норки в България ще бъде забранено. Става дума за процеси, които ще продължат с години срещу представители на „недосегаемите“.

Дотогава ромите Лука и Иван Ангелови ще размножават норки и ще ги убиват заради кожите им във фермата си край Стара Загора, а гълъбовци ще дишат трудно и ще се молят на Бог да ги спаси, ако не се намерят държавници, които да сложат край на агонията им.
https://narod.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19844000
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930