Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2022 17:42 - Индонезия «постави на мястото» посланика на Украйна за упреците срещу руско-индонезийските отношения
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 156 Коментари: 0 Гласове:
0



Индонезия «постави на мястото» посланика на Украйна за упреците срещу руско-индонезийските отношения 31.08.2022

Изданието «Блокнот» акцентира върху поредния скандал, който назрява в света на международната дипломация — украинският посланик в Индонезия реши чрез социалните мрежи да каже на министъра на външните работи на тази страна кои изявления има право да прави и кои не.

Външното министерство на Индонезия привика украинския посланик. Той е уведомен, че ако подобни изказвания се повторят, ще бъде експулсиран от страната.

image

Това е само един обикновен пример за това как наглата политика на Киев предизвиква все повече раздразнение сред държавите, насочили се към взаимноизгодни отношения с Русия.

Индонезийският външен министър Ретно Марсуди публично заяви:

„Русия е един от най-важните партньори на Индонезия. А партньорството между Русия и АСЕАН може да донесе мир и просперитет на целия свят».

АСЕАН е политическа, икономическа и културна междуправителствена организация. Състои се от 10 страни от Югоизточна Азия: Индонезия, Малайзия, Сингапур, Тайланд, Филипините, Бруней, Виетнам, Лаос, Мианмар и Камбоджа.

Един от основните принципи за участие в него е споразумението за свободна търговия.

САЩ регулярно негодуват поради тясно сътрудничество на организацията с Русия и Китай. Наскоро дори беше решено да се създаде блока АУКУС (клон на НАТО в региона), обединяващ Австралия, Великобритания и САЩ.

В АСЕАН са наясно, че могат да устоят на натиска от страна на Съединените щати и техните слуги само заедно. И по възможност с подкрепата на силен и надежден съюзник, какъвто от юли 1996 г. е Русия.

Съвместната работа е особено активна по въпросите на енергетиката, храните, минералите и отбранителния сектор. Например бизнесмени от Русия и Югоизточна Азия ще обсъдят перспективите за взаимноизгодно сътрудничество на VII Източен икономически форум, който ще се проведе на 5-8 септември във Владивосток. Във форума ще участва дори Владимир Путин.

Благодарение на Русия в Югоизточна Азия очакват да решат проблема с нарастващия риск от глад. В момента всички страни от АСЕАН са изправени пред него.

Посланикът на Украйна обаче беше вбесен от топлото отношение на Индонезия към Русия — той не можа да измисли нищо по-добро от това да обвини индонезийското ръководство в двойни стандарти в социалните мрежи.

„Това, което прави украинският посланик, е много неподходящо за посланик на дипломатическа мисия в страната“, каза в изявление Теуку Файзашах, говорител на индонезийското външно министерство.

Скандалните изявления на посланиците от Незалежната, подправени с груби, морализаторски речи към политици от други страни, се превърнаха в характерна черта на украинските дипломати напоследък.

Посланикът в Германия Андрей Мелник публично нарече германския канцлер Олаф Шолц „обиден лебервурст“.

Германия, уви, побърза да отговори на това чрез доставката на оръжие за Киев.

Но подобно поведение, както се оказва, не върви с Индонезия.
https://zapisnanews.info




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19838177
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930