Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2022 16:13 - Корумпираният характер на интересите на ЕС към ваксинацията
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 83 Коментари: 0 Гласове:
0



Корумпираният характер на интересите на ЕС към ваксинацията

31.10.2022

  image        

Начело на изпълнителната власт на ЕС стои поддръжница на Pfizer
Няколко реда, написани от известния френски журналист Пиер-Ален Депо, добавиха гориво към масовите протести срещу задължителните ваксинации и санитарните паспорти във Франция.

Журналистът съобщи, че съпругът на главата на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, Хайко фон дер Лайен, е медицински директор в Orgenesis, американска биотехнологична компания, специализирана в генната терапия. „В експерименталните „ваксини“ срещу COVID са открити генни методи“, намекна прозрачно Депо, имайки предвид американските РНК ваксини Pfizer и Moderna, които се купуват в огромни мащаби от властите на ЕС.

 

Скандалната новина сега се разнася като пожар в социалните мрежи, и причинява ужас дори сред невъзмутимите французи.

„Урсула фон дер Лайен, нашият главен купувач на стотици милиони дози ваксини, се оказва, че има съпруг Хайко, който управлява Orgenesis, биотехнологична компания, специализирана в генната терапия. Сега всичко ни стана ясно“, пише известният френски икономист и предприемач Франсоа Дюкрок.

Трябва да се каже, че корупционните скандали и обвиненията в непотизъм съпътстват кариерата на главата на изпълнителната власт на ЕС през цялата й политическа кариера.

„Урсула фон дер Лайен е нашият най-слаб министър. Очевидно е, че това е достатъчно, за да води Европейската комисия“, заяви бившият лидер на СДП на Германия и бивш президент на Европейския парламент Мартин Шулц на 2 юли 2019 г., в деня когато беше номинирана фон дер Лайен за длъжността председател на Европейската комисия, до този момент министър на отбраната на Германия.

През декември 2013 г. Ангела Меркел назначи Урсула фон дер Лайен, лекар-гинеколог, за министър на отбраната въз основа на … близкото приятелство, което ги свързва. През петте си години начело на Министерството на отбраната Фрау фон дер Лайен успява практически да разгроми немската армия. Когато тя напуска този министерски пост през 2019 г., само половината от немските изтребители Eurofighter и Tornado, и по-малко от една трета от бронетранспортьорите Puma, 23% от хеликоптерите Tiger и само 17% от немските подводници бяха готови за битка.

И това не е всичко: през септември 2014 г., по време на маневрите на НАТО в Норвегия, поради липса на оборудване, немските войници бяха принудени да използват … метли вместо пушки. „Ситуацията в Бундесвера е катастрофална. Цялата отбранителна способност на ФР Германия страда“, каза Рупърт Шолц, бивш министър на отбраната при Хелмут Кол.

Друго забележително постижение на Урсула фон дер Лайен е реконструкцията на Gorch Fock, тримачтен учебен ветроходен кораб, възстановителните дейности на който струват 10 пъти повече от планираното.
Некомпетентността на Урсула фон дер Лайен беше очевидна за всички, особено след като се оказа, че 43,5% от страниците на нейната докторска дисертация по медицина са плагиатство или съдържат неправилно цитирани източници.

А в областта на корупцията протежето на Фрау Меркел също показа забележителни способности. През декември 2018 г. Бундестага започна разследване срещу фон дер Лайен, който беше обвинен в корупция, лошо управление и непотизъм при разпределянето на договорите и наемането на консултанти. Федералната одитна служба на Германия, която следи движението на правителствените парични потоци, откри десетки нередности при наемането на външните консултанти от Министерството на отбраната. През 2015 г. Министерство на отбраната на Германия е похарчило €100 млн. за външни консултанти, но официално е обявило… €2,2 млн. Година по-късно министерството харчи €150 млн. за консултанти, но обявява само… €2,9 млн.

След анализ на 56 от 375 договора, възложени на консултанти през 2015-2016 г., одиторите установиха, че в по-голямата част от случаите Министерството на отбраната не е предоставило достатъчно основания за вземане на решение за необходимостта от външна консултация, а в повече от една трета от случаите процедурите не отговарят на нормалните правила за сключване на договорите.

При решаването на проблемите с дигитализацията на Бундесвера, поръчките отиваха при една и съща компания Accenture, оглавявана от някой си Тимо Нотцел. Оказа се, че в тази афера е замесена и държавният секретар на Министерството на отбраната Катрин Зудер, която е назначена от фон дер Лайен. По инициатива на Зудър именно Accenture получава поръчките. Както се оказа, Зудер и Нотцел преди това са работили в компанията McKinsey, която министърът на отбраната, заобикаляйки тръжните процедури, привлича в реформирането на армията на Германия.

„Делото за консултантите“, както бе наречено в Германия, беше потулено на фона на номинацията на съюзничката на Ангела Меркел за поста председател на Европейската комисия.

И начело на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен не забрави своите навици. На 20 май 2021 г. тя подписва трети договор с фармацевтичните компании BionTech и Pfizer за закупуване на допълнителните 1,8 млрд. дози РНК ваксини от Pfizer за периода 2021-2023. Цената на една доза беше €19,5, което е с €4 по-висока в сравнение с първия договор на ЕС с Pfizer.

В тази връзка своето недоволство изрази българският премиер Бойко Борисов, който дълго време трябваше да бъде убеждаван да закупи скъпата ваксина.

Този огромен договор предизвика общото недоумение, пише румънският вестник Active News: „Първо, броят на ваксините е 3 пъти по-голям от сегашното население на ЕС. Второ, краят на 2023 г., когато договорът изтича, съвпада с края на периода за тестване на ваксините, който бе решено да се извърши спешно. Трето, откъде фон дер Лайен знае, че пандемията ще продължи до 2023 г. и че в Европа ще има ненужни ваксини на стойност десетки милиарди евро?“

И тук идва най-интересното. Съпругът на Урсула, медицинският директор на Orgenesis Хайко фон дер Лайен и вицепрезидентът на Orgenesis Винсент Вандам, преди това са работили заедно в британската фармацевтична компания GlaxoSmithKline (GSK) в продължение на 11 години. Преди да се присъедини към GSK, Вандам е служил 8 години като директор по качеството в … Pfizer, съобщава Active News. Много други служители на Orgenesis също са работили преди това за Pfizer.

През август 2019 г. GSK и Pfizer обявиха завършването на сделката по сливането на редица техни бизнеси в съвместното предприятие GSK Consumer Healthcare, а 7 месеца по-късно светът беше информиран за „пандемията“.

Orgenesis, където работи съпругът на ръководителя на Европейската комисия, както и GSK, активно участват в разработването на ваксината на Pfizer, а сега разработват програмата BioChield, заявявайки за намерението си да ваксинират цялото човечество със суперваксината, която все още се тества върху мишки.
Интересно е колко милиарда евро ще похарчи госпожа фон дер Лайен за закупуването на най-новата суперваксина, която нейният съпруг ще създаде?

(Превод за „Труд“ – Павел Павлов)

https://trud.bg/  https://svobodnoslovo.eu




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19826893
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930