Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2022 16:38 - Смях! Клетото НАТО обяви Русия за терористична държава и поиска трибунал
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 50 Коментари: 0 Гласове:
0



  image Смях! Клетото НАТО обяви Русия за терористична държава и поиска трибунал 22.11.2022 

Парламентарната асамблея на НАТО призна Руската федерация за терористична държава. Резолюцията беше приета единодушно на годишната сесия в Мадрид.

Това съобщи Йехор Чернов – постоянен представител на Украйна в органа на Алианса.

 

„Резолюцията определя Русия като най-пряката заплаха за евроатлантическата сигурност“, заяви Томаш Валашек – ръководител на словашката делегация в ПА на НАТО – цитиран от Kyiv Independent.

„В нея ясно се заявява, че държавата Русия, при сегашния си режим, е терористична“, добави той и каза, че Русия е нарушила споразуменията си с Алианса, поради което разпоредбата за ограничаване на разполагането на войски е „невалидна“.

Според украинския дипломат Чернов пък документът включва и украински искания за увеличаване на военната помощ, разработване на конкретни стъпки относно присъединяването на Украйна към НАТО и създаване на механизъм за събиране на обезщетения от Русия за щети, причинени от нейната агресия. Резолюцията ще бъде изпратена до правителствата и парламентите на всички страни членки на НАТО. В резолюцията се призовава и за създаването на специален трибунал, който да изправи руския режим пред съда за чудовищните му военни престъпления.

„Призоваваме също така нашите правителства да предприемат следващите стъпки към присъединяването на Украйна към НАТО. Многократно сме подчертавали, че няма да признаем никакви незаконни опити на Русия да анексира суверенни територии на Украйна“, добави Конъли, цитиран от Euromaidan Press.

Ръководителят на постоянната делегация на Украйна в ПА на НАТО Йехор Чернов отбеляза, че трибуналът ще позволи осъждането не само на преките извършители на военни престъпления, но и на висшето ръководство на Руската федерация.

„Приемането на тази резолюция е важна политическа стъпка, която отразява настроенията в западните парламентарни кръгове и следователно оказва влияние върху ръководствата на страните при вземането на решения“, написа той на страницата си във Facebook. На 23 ноември Европейският парламент ще гласува резолюция, в която Русия ще бъде призната за държавен спонсор на тероризма. На 13 октомври Парламентарната асамблея на Съвета на Европа единодушно прие резолюция, с която обяви Руската федерация за терористичен режим. ПАСЕ стана първата международна организация, която призна Русия за терористична държава.

Редица парламенти на европейски държави, включително Сенатът на Полша и Камарата на депутатите на Чешката република, решиха да признаят властите на Руската федерация за терористичен режим.

Източник: Actualno.com  https://www.informiran.net/

***ЦИРК! ПЪЛЕН ЦИРК! И КЛОУНИ!    Н.М.
 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19834006
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930