Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2022 17:50 - Яденето на буболечки трябва да бъде "новата норма": Вашингтон Поуст
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1016 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Яденето на буболечки трябва да бъде "новата норма": Вашингтон Поуст

image

Един от най-известните американски вестници отново призовава американците да залагат на буболечките като основен източник на храна, като твърди, че преминаването към ядливи насекоми вместо говеждо, свинско и пилешко месо ще бъде полезно за околната среда.

Яденето на насекоми вместо месо от добитък ще "облекчи околната среда", пише в статия, публикувана във в. "Вашингтон пост". Отглежданите във ферми насекоми също така дават по-ефективни протеини, твърди вестникът. Например щурците са 12 пъти по-ефективни от кравите при превръщането на фуража в хранително тегло.

Статията от неделя е последната от дългия ред усилия на Post и други медии да убедят американците и потребителите на Запад да ядат насекоми. Бързо търсене в Google показва, че вестник Washington Post многократно е засягал темата поне от 2013 г. насам, като е публикувал статии със заглавия като "Защо буболечките трябва да са по-голяма част от човешката хранителна верига" и "Защо можете, трябва и вероятно ще ядете буболечки". Заглавието на статията от 2019 г. беше въпрос: "Бихте ли яли насекоми, за да спасите планетата?

Изданието твърди, че 2 милиарда души, или около една четвърт от световното население, вече се хранят с буболечки. Той цитира доклад, в който се прогнозира, че до 2030 г. годишните приходи на индустрията за ядливи насекоми ще нараснат до 9,6 милиарда долара. "Потребителите вече могат да намерят храни като солени мравки в Amazon и протеинови барове с прах от щурци в швейцарските магазини за хранителни стоки. През последните години в медиите се появиха многобройни материали, възхваляващи достойнствата на храненето с насекоми."

The Post е една от водещите медии, популяризиращи буболечките като храна за хората. Вестникът е собственост на основателя на Amazon, милиардера Джеф Безос, за когото се твърди, че е любител на насекомите. Безос има връзки и със Световния икономически форум, който многократно е изтъквал яденето на буболечки като начин за намаляване на изменението на климата.

Целта е храненето с буболечки да стане "нова норма", което изисква от американците да преодолеят притеснението си от хлебарките и други шесткраки източници на храна. "Наблюдението на другите също може да помогне за преодоляване на бариерите", пише Post, като добавя, че "съпротивата срещу яденето на насекоми може да бъде силна" Едно от възможните решения може да бъде използването на известни личности, които да рекламират ядливи буболечки, пише вестникът.

Онлайн критиците се възпротивиха на идеята.  Много наблюдатели предложиха служителите на Post да поемат инициативата, като сами ядат буболечки.
http://www.budnaera.com

***СЛЕД ТОВА,ЩЕ СТАНЕ НОРМА,ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА СЕ ХРАНИМ С ГНУСОТИИ,ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМА ДРУГО! ВСИЧКО СЕ НАЛАГА ПО ТОЗИ НАЧИН,ПЛАНИРАНО.
БЕШЕ "ЛУДА КРАВА",ПОМНИТЕ ЛИ, ПОСЛЕ ПТИЧИ ГРИП,"СИН" ЕЗИК ЛИ, КАКВО БЕШЕ ПО ДРЕБНИТЕ ЖИВОТНИ,ПОСЛЕ СВИНСКИ ГРИП,НАКРАЯ И РАЗБИРА СЕ ПОСЕГНАХА И НА ХОРАТА - КОВИД. ОБЩОТО НА ВСИЧКО ТОВА Е УНИЩОЖЕНИЕТО,СМАЧКВАНЕТО НА ВСЯКА СЪПРОТИВА! УНИЩОЖАВАТ СЕ ЖИВОТНИ,ЛИКВИДИРА СЕ ПОМИНЪКЪТ НА ХОРАТА,СЛЕДОВАТЕЛНО И ХОРАТА,КАТО ПРЯКОТО ИМ УНИЩОЖЕНИЕ СТАВА ОСВЕН ТОВА И С  ИЗМИСЛЕНАТА КОВИД ПАНДЕМИЯ /НАЧИНЪТ НА ЛЕЧЕНИЕ ПРЕДПИСАН ОТ СЗО И ВАКСИНИТЕ УБИВАТ!/  А  ИМА И ВОЙНИ,ГЛАД,ВСИЧКО Е ВПРЕГНАТО ПРОТИВ ЧОВЕЧЕСТВОТО И НАМАЛЯВАНЕ НА ПОПУЛАЦИЯТА МУ!
САМИТЕ  Т Е , НЯМА ДА ЯДАТ БУБОЛЕЧКИ,НИТО ДА  СЕ ВАКСИНИРАТ, КАКТО ПРИНУЖДАВАТ НАС,МАКАР ПО КУПЕНИТЕ МЕДИИ ДА ВЪРВИ ДРУГ ФИЛМ! 
ТАКА ЧЕ,НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ СВЕТОВНАТА МАФИЯ ИЗОБЛИЧАВАЙТЕ ПРОДАЖНИТЕ ИМ СЛУГИ У НАС,НЕ СМЕНЯЙТЕ НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРАВОСЛАВНИ ЦЕННОСТИ С ТЕХНИТЕ ПРОТИВОЕСТЕСТВЕНИ И ИЗВРАТЕНИ!  БОРЕТЕ СЕ ЗА СВОБОДА,ЗА БЪЛГАРИЯ,ЗА ДУХОВНОСТ НЕ СЕ МОЛЕТЕ ЗА ПАРИ! ДОБРИЯТ ЖИВОТ СЕ ИЗВОЮВА ОТ СВОБОДНИ И ДУХОВНО ИЗВИСЕНИ ХОРА И НАРОДИ!  Н.М.




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. emelika - Още преди две години
05.12.2022 12:08
ентомологът Кремена Дервенкова официално заяви, че експериментира с храни от насекоми и отглежда щурци. Към този момент брашнените червей са признати за безопасна храна в Евросъюза с решение на Европейският орган за безопасност на храните, но не бяха уточнили как точно ще се предлагат на евро пазара. Започна се с брашно от насекоми. 100 грама от това брашно сега струват към 15 евро. Хората с алергии по-добре да не експериментират! Освен белите червей, за сега Европа е легализирала още 14 вида насекоми. Да ни са вкусни новите кюфтета! Ще ли ги предлагат за опитня и предизборно?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19842339
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930