Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2022 17:44 - Трансджендър психоложка подаде жалба срещу училище в Мериленд, криещо от родителите половата идентичност на децата им
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 91 Коментари: 0 Гласове:
0



Трансджендър психоложка подаде жалба срещу училище в Мериленд, криещо от родителите половата идентичност на децата им image
  • Автор: Foxnews.com
  • 04 Дек 2022
  • 2373
  • 15
 

Д-р Ерика Андерсън предупреди, че училищните джендър практики да се държат родителите в неведение, заплашват да взривят семействата

Автор: Джон Браун, foxnews.com

 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Транссексуален клиничен психолог се присъедини към правната борба срещу училищния район в Мериленд заради политиката му, която позволява на учителите да крият половата идентичност на ученика от родителите.

Добре установено е, че един от най-важните фактори за подпомагане на децата, които задават въпроси по повод на половете, е семейната подкрепа", казва д-р Ерика Андерсън в телефонно интервю за Fox News Digital. "Така че умишленото лишаване на дете от подкрепа в момент, в който то потенциално се нуждае най-много от нея, според мен е сериозна грешка в преценката."

 

Андерсън, която е с повече от 40 години опит и практикува клинична психология в Бъркли, Калифорния, се идентифицира като транссексуална жена и е член на борда на Световната професионална асоциация за транссексуално здраве (WPATH) от 2019 до 2021 г. Миналата седмица Институтът за право и свобода в Уисконсин подаде жалба от името на Андерсън, призовавайки Апелативния съд на САЩ да отмени решението от 20 август на окръжния съдия Пол У. Грим, който е отхвърлил жалба от трима анонимни родители срещу Съвета на образованието училища Монтгомъри, който наблюдава държавните училища Монтгомъри (MCPS) в най-богатия окръг Мериленд. 

 

Родителите заведоха дело срещу училищното районно ръководство през 2020 г. заради насоките за полова идентичност на учениците, които позволяват на учителите да окуражават учениците в ориентацията им към противоположния пол и да пазят половата идентичност на детето в тайна от родителите, ако ученикът поиска това. Те твърдят, че насоките нарушават техните държавни и конституционни права съгласно 14-ата поправка.

Фредерик Клейбрук младши, адвокат, представляващ родителите, ги съветва да обжалват решението, според The Washington Post. "Те са тези, които трябва да дадат насоки на децата си и да им помогнат да преминат през тази много важна стъпка", каза Клейбрук. "Не e непременно да се изключва училището, но училищата не могат да правят това като изключват участието на родителите."

Андерсън, който беше и първият транссексуален президент на клона на WPATH в САЩ, докато не подаде оставка заради разногласия през 2021 г., заяви пред Fox News Digital, че политиките за пола на училища Монтгомъри и други подобни училища в цялата страна заплашват да разбият семействата и да научат децата, че да се заблуждават родителите си е приемливо.

image

Психологът д-р Ерика Андерсън, която се самоопределя като транссексуална жена, предупреди, че училищните политики за скриване на половата идентичност от родителите ефективно учат децата да лъжат. (Д-р Ерика Андерсън)

"Като психолог, който работи с тези деца и семейства, съм виждала случаи на разрив в семейството, когато децата не споделят с родителите си какво се случва с тях, а след това продължават по неправилния път, което понякога прекъсва само когато родителите са изненадани да научат някои неща", каза Андерсън.

"Така че във всички случаи аз съм против това училищата да лишават родителите от осведомеността какво се случва с децата им", добави Андерсън. Твърдението на Рейчъл Ливайн, че всички са съгласни с грижата за утвърждаване на пола, среща скритата  съпротива на лекарите.  

В жалбата си Андерсън твърди, че правната власт на родителя се простира до начина, по който детето им е третирано в училище, и че социалният преход между половете е "голямо и потенциално променящо живота решение, което изисква участие на родителите по много причини".

Всяко твърдение, което би се опитало да оправдае такива политики като опит за предотвратяване на потенциално родителско насилие, се сблъсква директно с правен прецедент, който предполага, че родителите действат в най-добрия интерес на детето си, отбелязва още Андерсън.

image

Държавните училища Монтгомъри, най-богатият окръг в Мериленд, наскоро влязоха в заглавията на медиите с новия си списък с книги за ЛГБТК, включващ начални училища, за които тези книги са задължително четиво и преподават думи като "интерсекс" и "драг кралица" на деца на възраст до 4 години. (Държавни училища Монтгомъри)

"Никога не е конституционно допустимо да се узурпира родителската власт единствено по думите на непълнолетно лице, без да се изискват доказателства или твърдения за вреда или да се предоставя каквото и да е право и възможност на родителите да отговорят или да се защитят", пише Андерсън." В основата си държавните училища Монтгомъри (Montgomery County Public Schools, MCPS) просто не са съгласни с родителите, които биха могли да кажат "не" на незабавен преход ", заключи Андерсън. "Това не е достатъчно, за да се отмени родителската им роля." Андерсън заяви пред Fox News Digital, че всяка политика, която дава възможност на детето да скрива важна информация от семейството, "по същество учи децата на измама".

"Мисля, че това е ужасна идея, просто ужасна", каза Андерсън. "Къде ще стигне това?"

image

Учител по природни науки в държавните училища в окръг Монтгомъри наблюдава заключителния панел в края на годишното прайд мероприятие в гимназията "Уолтър Джонсън" в Бетезда, Мериленд, на 21 май 2022 г. (от Вашингтон пост чрез Getty Images)

Андерсън посочва, че учителите нямат право да крият лошите оценки от родителите, които са "временни и далеч по-малко важни от поставянето под въпрос на пола и прехода между половете". 

Андерсън смята, че насоките за пола на окръг Монтгомъри проявяват манталитет, който "представлява рязко отклонение от добре утъпканите пътища и приканва към много сериозен разрив между семействата и децата".  Андерсън, която написа статия във "Вашингтон пост" миналата година и беше критична към прекалено прибързаните преходи между половете при непълнолетни, вече понесе критики от някои в транссексуалната общност и очаква да има повече успех заради подадената жалба.

image

Д-р Ерика Андерсън твърди, че транссексуалната общност понякога вярва, че тяхната работа "е да защитават децата от родителите им", което психологът смята за "погрешно". (Фокс Нюз)

"В някои случаи транссексуалните хора вярват, че нашата работа като общност е да защитаваме децата от техните родители", каза Андерсън. "Мисля, че това е много погрешно. Мисля, че нашата работа е да подкрепяме децата, те да бъдат подкрепяни от семействата си. Да измамиш родителите си не е начин да получиш тяхната подкрепа."

Източник: foxnews.com

Превод за "Гласове": Георги Ванчев




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19826137
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930