Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2022 17:03 - Ангел Джамбазки: Срещу страната ни беше използвана една клеветническата кампания на западните медии
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 53 Коментари: 0 Гласове:
0



Ангел Джамбазки: Срещу страната ни беше използвана една клеветническата кампания на западните медии image 08-12-2022г. Ангел Джамбазки  

Решението за Шенген не е въпрос нито на вътрешен ред, нито на корупция, нито на охраната на българската граница. 
В последните дни много ясно се видя, че срещу страната ни беше използвана една клеветническата кампания на западните медии, чиято цел беше единствено целенасочено омаскаряване. 
Причините България да не е част от Шенгенското пространство са единствено икономически. На първо място става дума за пристанището в Ротердам, което е най-голямото в Шенген. Ако България и Румъния станат част от това пространство, пристанищата в Констанца и Солун ще привлекат целия близкоизточен и китайски трафик и ще натоварят допълнително българския транспорт. По тази причина Нидерландия не желае двете страни в Шенген, тъй като основната цел е Ротердам да продължи да работи по същия начин. Освен това, когато ние не сме част от Шенгенското пространство, българските и румънските камиони са принудени да чакат с часове и не могат да превозват товарите през шенгенските граници. Нашият бизнес губи ценно време и е принуден да се изнесе в чужди държави. Пренасяйки своята дейност там обаче, българските шофьори са принудени да живеят във фургони по паркингите и да захранват чужди икономики. По този начин буквално се краде бизнес, а западните държави си осигуряват квалифицирана, но нископлатена работна ръка за дейност, която никой белгиец, холандец, французин или германец вече не иска да прави.
Всички напудрени и захаросани приказки за единство и солидарност в Европейския съюз са огромно лицемерие и двуличие. Простата истина е, че западноевропейските държави изпитват остра нужда от евтина работна ръка и искат да продължават да я откриват в лицето на България. Това е причината години наред страната ни да продължава да бъде несправедливо ощетявана. Ние плащаме цената на Шенгенското пространство, но не ползваме привилегиите от него. И тук, уважаеми, идва вината на политическата класа, която десетилетие наред върви срещу собствените ни интереси. 
Безгръбначното подмазване пред знайни и незнайни евробюрократи доведе до това днес никой да не се съобразява с България.
https://www.lentata.com/

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19802281
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930