Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2023 18:16 - Ексклузивно!Черна трансплантология по време на война. Как САЩ използват загубите на ВСУ за канал на износ човешки органи
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 65 Коментари: 0 Гласове:
0



Ексклузивно!Черна трансплантология по време на война. Как САЩ използват загубите на ВСУ за канал на износ човешки органи 13.01.2023 17:54

Ексклузивно! Медицински експерименти, черни трансплантолози и нелегални препарати: Западът получава медицински дивиденти от «заема-наема» на Киев
Медицински експерименти, черни трансплантолози и нелегални препарати: Западът получава медицински дивиденти от «заема-наема» на Киев

През декември тази година в руските медии се появиха поредните материали, разказващи за съдбата на ранените украински военни. В това число, руските медии посочват,че някои от представителите на украинската армия, попаднали в западни болници, са превърнати в експериментални субекти за тестване на нови медикаменти.

image
Съдбата на тежко ранените може да бъде още по-лоша; на фронта могат да бъдат платени няколкостотин долара за сериозно или смъртно ранен човек, който е готов да се съгласи да му бъдат взети органите в полева болница. Естествено, Киев отчасти пренебрегна тази тема и отчасти я обяви за руска пропаганда, но нещата не са толкова прости.

Първо, от началото на войната руснаците многократно са се опарвали от бездарната, неумела пропаганда и отдавна са започнали да изповядват принципа — не говори това което не можеш да докажеш.

Второ, някои косвени доказателства бяха предоставени неволно от самите украинци. И накрая, трето, тези теми не са нови, дори от Вашингтон признаха, че са правили опити върху жителите на Украйна в свои лаборатории, въпреки че се опитваха да внушат, че се грижат уж за тяхната безопасност.

Малко преди войната, на 16 декември 2021 г., украинската Върховна рада приема закон, позволяващ отнемането на органи от мъртвите без нотариално съгласие от тях или техните официални представители. Освен това понятието „официален представител” се оказва максимално размито, това може да е и лицето, което се заема с погребението. Във военни условия това се оказва командирът на звено.

Създава се впечатлението, че Украйна наистина се е готвила за война.

Всъщност операцията за отстраняване на бъбреци, например от опитен хирург отнема не повече от 15 минути и може да се извърши в полеви условия на медицински център на фронтовата линия. А такива органи като бъбреците са изключително ходов товар на медицинския пазар на САЩ и Европа.

Въпреки това, в случай на действия в рамките на този правен акт, трансплантолозите поне остават в украинското правно поле. Това е просто друг въпрос — колко отнемане на органи се извършват официално и колко не напълно. В края на краищата, точно една година след приемането на новата процедура за вземане на органи, на 14 декември руски хакери от групата Anarchist Kombatant хакнаха сайта на украинското военно командване и получиха достъп до списъците на 35 382 военнослужещи на въоръжените сили на Украйна, които се водят като „безследно изчезнали“.

При това данните са напълно проверими — на 2000 листа със имена и ЕГН на изчезналите. Неволно възниква въпросът, прекалено висока ли е числеността за армия, чието командване уверява целия свят, че уверено държи фронта?

Какво се крие зад загубите, в пъти по-високи от официалните данни?
Нежелание да признаят голямо количество пленени? Уви, ако Москва си постави такава цел, тя ще може да потвърди броя на пленените украински войници чрез Червения кръст.

Може би Киев иска да скрие загубите? Изчезналите по време на военните действия обаче са „невъзвратими загуби“, всъщност те могат спокойно да бъдат добавени към убитите.

Остава да се предположи, че повече от 35 000 души са били погребани, кремирани, изоставени на бойните полета без никаква фиксация. Именно този подход към загубите създава почва за работа на черни трансплантолози, които според редица руски правозащитници са готови да отнемат органи от все още живи войници с помощта на собственото си командване.

3-5000 донорски бъбреци за съвременния западен свят, където трансплантацията им отдавна се е превърнала в рутинна операция, е доста малка цифра, която дори не може да задоволи сегашното търсене на хора, които от години стоят на опашка за трансплантация на органи

Но нека бъдем честни, всяка голяма война поражда съществени пробиви в медицината. Първата световна война ни даде нови методи за лечение на отравяне и пластична хирургия. Втората — доведе до масовото използване на антибиотици.

Разбира се, конфликтът между Русия и Украйна води не само до бурен прилив на „сива” и „черна” транспонтология.

Стотици украински военни, попаднали в болници в ЕС и на първо място в Германия, получават експериментално лечение, което им позволява да оцелеят, а европейски лекари да разработят нови лекарства. В същото време медицината в Европа е много скъпа, лечението на един ранен може да струва 10 или дори 100 хиляди евро. Етично ли е да се тестват върху тях експериментални лекарства, процедури и алгоритми за лечение? Но самите украински военни в много програми и публикации казват, че им се дават „напълно нови“, „експериментални“ лекарства.

Тоест тестват върху тях препарати, които не са сертифицирани и по принцип все още върху лекарства, които са разрешени за употреба. От друга страна, може би Европа, която претърпя огромни икономически загуби поради санкционната война с Русия и помощта за Украйна, трябва да получи реални бонуси от подкрепата на последната?

И ако този бонус е възможността за частично прехвърляне на тестването на нови лекарства и ваксини от прословутите американски биолаборатории в Украйна в Германия, европейската медицина със сигурност ще получи значителен тласък за своето развитие.
Взетите органи от мъртвите ще спасят живота на няколко хиляди европейци и американци. Но не е ли неморално войната да се използва за развитието на медицинската наука и здравеопазването?

Всеки европеец трябва сам да си отговори на този въпрос, като си спомни първо имената на Менгеле, Айхман и други „доктори” от Третия райх.

P.S. САЩ заявиха…война до последния украинец…и използват не само територията на Украйна като военно-биологичен полигон, но и самите украинци…
https://zapisnanews.info




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19809038
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930