Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2023 16:51 - Чорбаджия: Каракачанов е по-богат от Светия Синод, къде е НАП?
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 957 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Чорбаджия: Каракачанов е по-богат от Светия Синод, къде е НАП?

image
Патриотарът Краси Каракачанов обича луксозните вещи, като скъпия часовник на ръката, например

Партия ВМРО, която под ръководството на Красимир Каракачанов, огласен и като агент Иван на Шесто управление на ДС, е на път тотално да изчезне от политическата карта на България, се раздира от вътрешни скандали. Влиятелни кадри негодуват, че трайно са изпаднали от властта, а и финансите на партията са дълбоко пазена тайна, предаде „Уикенд“.

Затова те най-настойчиво искат НАП да се зарови в сметките на ВМРО. За целта вече са изпратили няколко подробни сигнала до данъчните.

„ВМРО е най-богатата на недвижими имоти политическа формация в страната, но никой не знае какви пари се събират от наеми, как се определят тези наеми, как се избират наемателите” – гневят се източниците ни. Те допълват, че тази тайна е наложена от години, при това лично от Каракачанов, който се разпорежда с парите на партията, нищо че формално вече се води само почетен председател.

„ВМРО вече не е в дневния ред на обществото, но със сигурност несменяемият Каракачанов и шепата му протежета станаха много богати хора” – продължават недоволните. Те изрично държат да се отбележи, че не Светият синод, а ВМРО е най-заможната структура и НАП е крайно време да осветли приходите и разходите на партията.

Богатството, както е известно, не е натрупано от Каракачанов и кръга му. Те просто имат нахалство да заграбят имотите на някогашните бежанци от различни краища на Македония, останала под турска власт в края на 19 век. Една част от сградите и терените на онези преселници в някогашна свободна България са купени с личните пари на имигрантите, а други са безвъзмездно дарени на бежанците от държава.

Имотите на ВМРО тогава се водят на земляческите дружества, които през 1946 г. са принудени от комунистите да се „саморазпуснат”. На тяхно място е създаден Съюзът на македонските културно-просветни дружества, който пък е възстановен през 1990 г.

Само две години по-късно, през 1992 г. по силата на закона „Лучников” ВМРО си връща впечатляващото имане, пръснато из цялата страна. Красимир Каракачанов под натиска на Пенчо Кубадински е вкаран в организацията.

След това, през 2003 г. с хитър ход младата надежда на старите партийци и ДС-ченгета успява да впише цялата собственост на някогашните бежанци във „Фондация ВМРО”, която е регистрирана в частна полза! Едва ли някогашните бежанци са предполагали, че богатството им ще бъде гепено от доносници на ДС.

Любопитно е, че сред създателите на Фондацията тогава е и Костадин Костадинов, който днес вече има своя партия – русофилската и пропутинската „Възраждане”. Да обясним, частна полза означава, че приходите от имотите на ВМРО могат законно да се използват от учредителя Каракачанов и евентуално от свитата му.

В учредителния акт, който е публикуван в Търговския регистър, е изброено имането, пръснато из цялата страна: като се започне от Македонския дом на „Пиротска” 5, където е седалището на ВМРО, мине се през магазини и други сгради из България и все на централни улици. Включително и имот край Банско, за който запознати си припомнят, че навремето бил на икономическото министерство, но след запой тогавашният министър Румен Биков го харизал на ВМРО.

Според запознати през последните години хубави имоти са прехвърлени и в неправителствени организации, свързани с ВМРО. На тях се води, например, терен на ул. „Искър” № 6 в центъра на София. Мястото е празно, понеже усилията на Каракачанов да вдигне хотел удрят на камък, но това пък не е пречка на този адрес да бъдат регистрирани 1800 македонци и албанци, сдобили се с български паспорти.

Пак в ръцете на НПО, казват че са се водили поне доскоро сграда и двор от два декара зад хотел „Родина”. Друга мистерия и досега е какво стана с предприятията, които са придобити при масовата приватизация от фонда на войводите „Мизия, Тракия и Македония”.

Забавен детайл е, че освен ВМРО и лично Красимир Каракачанов, сред създателите на този фонд е и алкохолният олигарх и подсъдим Миню Стайков. Събрани са десетки хиляди бонови книжки от хора с патриотична нагласа, с които са изкупени редица заводи в цялата страна.

Сега приватизационният фонд е вече ликвидиран, но съдбата на придобитите акции е голяма въпросителна. Факт е също, че част от придобитите навремето заводи днес вече се водят на роднини на Каракачанов и неговия кръг. А казват, че Николай Банев е най-големият приватизатор!

Съдбата на имотите по същия начин от години е известна единствено и само на ръководството. Никой друг във ВМРО не знае какви точно пари влизат в партийната каса от наеми, да не говорим, че има и подозрения за ипотеки.

„С тези пари се гарантира единствено високият стандарт на Каракачанов, неговите приближени и техните семейства” – казват източниците ни, които очакват всеки момент да гръмне скандал. Не че и досега на партийни конгреси не е поставян въпросът за наемите. Винаги е следвал клиширан отговор – с тези пари се насърчавала българщината в Македония и Западните покрайнини.

Само че на избори от тези места, въпреки огромната маса издадени български паспорти, никой не гласува, още по-малко за ВМРО.

Самият Красимир Каракачанов в интервюта винаги е подчертавал, че не е продал нито един имот на организацията, а е закупил и прибавил нови. Да, това е истина, но и те са вкарани във „Фондация ВМРО”, казват редовите активисти.

А какво ще стане с това богатство, ако Фондацията се закрие по една или друга причина?! В учредителния акт е записано, че ликвидацията се извършва от председателя, тоест от Каракачанов, или определено от него лице. „Разпределянето на останалото след удовлетворяване на кредиторите имущество се предоставя безвъзмездно на учредителя”, тоест на Каракачанов. Това се казва бетониране!

Да видим обаче какво пожъна ВМРО през последните години под негово ръководство? Министърът на екологията Нено Димов, от квотата на партията, е арестуван, шефът на Агенцията за българите в чужбина Бате Харо-Петър Харалампиев е подсъдим, видната деятелка на ВМРО Султанка Петрова изкарва 4 години във властта като социален зам.-министър, без обаче да има определени ресори, както подчертават запознати.

И тримата са назначени, въпреки че нямат нужния професионален опит за високите постове. Самият Каракачанов, според източниците ни, е реализирал детската си мечта да стане военен министър, но докато е на поста, не му е позволено да припари нито до ДАНС, нито до МВР, нито дори до Военна информация.

В момента в 14 области в страната ВМРО няма никакви структури.  Организационният секретар Юлиян Ангелов, казват, се занимавал повече с певческата кариера на жена си, която се изявявала в някакъв дует, отколкото с партията.

Последните избори също показват дереджето на ВМРО – войводите паднаха под 1% и не събраха дори и 20 000 избиратели. Каракачанов се оттегли като почетен председател, въпреки че и сега той реално, според запознати, управлява партията, а не официалния триумвират Искрен Веселинов, Александър Сиди и Ангел Джамбазки.

Впрочем, всеки опит за критика в партията, води до изключване. Преди време от младежката организация „Тодор Александров” в Пловдив искат оставката на Александър Сиди. Обвиняват го, че пробутва свои хора на важни постове, а групата на ВМРО в Общинския съвет се е превърнала в патерица на местната власт. Накрая са отстранени недоволните, обясняват източниците ни, като е изчегъртано ръководството на партията в града.

Източниците ни казват, че кръгът, с който Каракачанов управлява ВМРО през последните години е един и същ: Юлиян Ангелов, Искрен Веселинов, Александър Сиди, Милен Михов, Красимир Богданов и Борис Вангелов. Някогашният шеф на Агенцията за българите в чужбина Борис Вангелов обаче все по-рядко се мярка в столицата. Както обясняват запознати, той имал мистичен сън. Явил му се Господ и му казал да си купи къща в село Обидим.

Сега той живеел там. Станал и учител на половин щат в Банско. Наистина стават чудеса и във ВМРО!
http://www.budnaera.com




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703284
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031