Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2023 16:43 - Удари камбаната за истински журналисти!
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 311 Коментари: 0 Гласове:
1



Удари камбаната за истински журналисти!

image

"Лакомо дупе кръв с---ре!" казваше баба ми. Каква я надробихме с криптопарите, та чак американските служби дойдоха да обискират офисите на родните IT специалисти в центъра на София. Разследването се води повече от една година. Българските тарикати от NEXO като усетили накъде духа вятъра, избягаха от Съединените щати и си заровиха главите в пясъка на Кайманските острови. Помислиха си момчетата, че под чадърите на райските кътчета, стават невидими и продължиха да зарибяват балъци вярващи в дядо коледни подаръци. Пуснаха малко парички в български медии, тук там на политици, хвърлиха прах в очите на мисирки и се превърнаха в модел на успеха.

В последствие собствениците на NEXO се самозабравиха. Морето за тях стана до колене. Купуваха имоти по Лазурния бряг, мезонети в Лондон, Париж и Дубай, както студентите купуват банички в подлезите на софийското на метро. Започнаха да се къпят с "Дон Периньон" и се помислиха за вечни. 

През това време време американските служби търпеливо затягаха примката на приятелския кръг на "Разпасаната българска команда". За разлика от чуждите медии, нашите телевизии се правеха на "ни чули, ни видели" какво се говори за "нашите таланти" в чужбина. Наливаха в полезрението на българското общество само арести на крадци на кокошки. 

Всяко чудо за три дни. Славата на "Силиконовите" пари, обиколи света и зачука на вратата на българските медии и прокуратура. Приключи времето на затъпяващата информация за разменени бебета. 

Журналистическата професия е една от най-рискованите. Затова е и уважавана. Тази която е практикувана от хора, които поемат рисковете свързани с нея. Дано обаче не се окаже, че в България и медиите са Криптомедии.

Независимо от българо-българските обвинения и оправдания, намесата на американското правосъдие извади на повърхността разликите между една действаща независима институция и друга привидно дремеща, но реално почиваща върху размяна на материални услуги. В САЩ няма ВСС, съставен от членове получили местата си, резултат на квоти. Американските прокурори са избрани от редовите гласоподаватели. Те отговарят пред гражданите, които са ги избрали и защитават техните интереси. Връзката между прокурори и избиратели е пряка и присъдите са безжалостни, най-вече по отношение на финансовите измами. 

Най-големият измамник в САЩ - Бернар Мадофф, създал спекулативна пирамида, бе осъден на 150 години затвор. Криптофинансиста издъхна зад решетките преди да излежи цялата си присъда и стана за пример на всички, които забогатяват с чужди пари. 

Докато във фалитите на Първа частна банка и на КТБ потърпевшите са само български граждани, случая с NEXO е различен, защото между измамените има американски граждани. Прокурорите, които защитават правата и интересите на гласоподавателите си, ще работят без да се съобразяват с квотите в българския ВСС.

Божидар Чеков
http://www.budnaera.com




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19822679
Постинги: 45028
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930