Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2023 17:14 - За македонският премиер Костадинов и Джамбазки са „политически маргинали“
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 132 Коментари: 0 Гласове:
0



За македонският премиер Костадинов и Джамбазки са „политически маргинали“

  Скопие протестира заради речи на български политици за Мара Бунева
    image image          

„Дискусията с политически маргинали от България бих оставил на политическите маргинали от нашата страна. Аз представлявам правителство, което комуникира с правителството на България на много по-високо ниво от миналото“, коментира македонският премиер Димитър Ковачевски по повод изявленията на българския евродепутат Ангел Джамбазки (ВМРО) и на депутата Костадин Костадинов („Възраждане“) на възпоменанието за Мара Бунева в събота в Скопие.

„Въпреки че става дума за политически маргинали, техните изявления предизвикват безпокойство в нашето общество. Именно това е единствената им цел, да провокират и подкопаят усилията на Северна Македония и България да продължат в духа на сътрудничество и поддържане на положителен дух в двустранните отношения“, каза Ковачевски, цитиран от БТА.

По думите на премиера целта на всеки политически маргинал е да стане популярен чрез такива дейности и затова той няма намерение да реализира желанието им да бъдат сензация и да станат популярни, когато те не са популярни дори и в собствената си страна.

Той посочи, че Министерството на външните работи на РСМ е реагирало подобаващо на тези изказвания с нота до София, в която коректно е определило подобни действия като заплаха за добросъседските отношения.

„Министерството на външните работи вече поиска от официална София да се дистанцира от неуместните изказвания, които нараняват чувствата на гражданите на Северна Македония и сериозно вредят на усилията за насърчаване на добросъседските отношения между двете страни“, добави Ковачевски.

В събота в Скопие бе отбелязана 95-ата годишнина от смъртта на Мара Бунева, а на паметната ѝ плоча на кея на Вардар говориха председателят на „Възраждане“ и съпредседателят на ВМРО-БНД и евродепутат Ангел Джамбазки.

Медиите в Северна Македония и опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ определиха изявленията им като провокация, а преди ден от Министерството на външните работи в страната съобщиха, че са реагирали до „официална София“ с настояване да се въздържа от неуместни изявления, които нараняват чувствата на гражданите на Северна Македония и усилията за насърчаване на добросъседските отношения между двете страни.
https://mignews.info/

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702651
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031