Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2023 16:43 - ДОКАТО ГЕНЕРАЛ – ГУБЕРНАТОРКАТА ХЕРО ГОВОРИ ЗА КОРУПЦИЯ, NEXO СИ ПЛАТИЛИ ЧЛЕНСТВОТО В АМЕРИКАНСКАТА ТЪРГОВСКА КАМАРА
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 37 Коментари: 0 Гласове:
0



ДОКАТО ГЕНЕРАЛ – ГУБЕРНАТОРКАТА ХЕРО ГОВОРИ ЗА КОРУПЦИЯ, NEXO СИ ПЛАТИЛИ ЧЛЕНСТВОТО В АМЕРИКАНСКАТА ТЪРГОВСКА КАМАРА image xrisi 15:43 | 22 яну 23 987  

Върховенството на закона и борбата с корупцията оставали важни предизвикателства за България. Това казала в петък посланикът на САЩ Херо Мустафа на конференция, организирана от Американската търговска камара у нас. Довечера ще го каже и в „наведеното“ интервю по БТВ.

Мустафа отдавна се изживява като генерал-губернатор. Назначи си правителството на Кирил Петков, но то взе, че се провали точно заради грубото погазване на закони, дори на Конституцията, а за схемите им се изписаха хиляди страници текст.

Къде обаче говори Мустафа, броени дни преди да си вземе еднопосочен билет за Вашингтон, откъдето в следващите месеци ще продължи грубо да се меси във вътрешнополитическия живот на страната. Говори пред Американската търговска камара, чиито членове си плащат за такива сбирки като петъчната.

 

 

А кой членува в Американската търговска камара? – NEXO.

Да, същата корпорация NEXO, създадена от българи, която има около 120 000 инвеститори в САЩ, от които са прибрали приблизително 3 милиарда долара. Халал да са им.

Но същото това NEXO е засечено чрез британски софтуер за проследяване на търговия с криптовалути, да прави преводи към акаунти на руснаци. Нали имаше санкции срещу Русия, въведени от САЩ, а ЕС се готви да приеме „десети пакет“ санкции спрямо Москва. Или санкциите важат за едни, а за други – не. Нали са „добри (наши) момчета“, те може, пък и ако ги хванат, винаги ще се измисли обяснение.

Какво излиза сега – Мустафа ни държи тон заради корупцията, но не вижда същата тази корупция в собствения си двор. Генерал-губернатор, който нахално назначава цели правителства, говори за корупция пред организация, в която членува компания, която още преди повече от година е била разследвана от прокуратурите на осем американски щата. Къде са дремали от Американската търговска камара, че не са изключили NEXO? Нищо лично, просто бизнес, NEXO просто са си платили прескъпата такса преди две години, за да се пишат членове на Американската-търговска камара и това е – получили са сертификат на недосегаеми и на бизнес-ангели, които никога не престъпват законите. Но кой е бил посланик на САЩ в България през цялото това време? Херо Мустафа. Нали иска да бори корупцията – да ги беше проверила, да беше поискала парите им да се върнат и членството в AmCham прекратено.

АФЕРА е убедена, че до ден-два NEXO ще бъдат изключени от Американската търговска камара, но както казваме ние българите – „след дъжд, качулка“. А навън много вали.

А, Херо, по-добре да не беше отваряла дума за корупция, както са я съветвали преди четири години, когато се е готвила да ни става генерал-губернатор. Всички знаем и видяхме защо – като почнеш от онази групичка от с.Труд, минеш през ПростоКиро, Кокорчо и цялата шайка от умно-красиви, хай-тек, фин-тех и прочие ПроКО(Н)ПИта, та накрая стигнеш и до NEXO, дето си платило за членство в AmCham, където всичките са не просто „добри момчета“, а до един са същински „(анти)корупционни ангели“.

Afera.bg  https://svobodnoslovo.eu




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19704700
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031