Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2023 16:54 - НЕ "ВОЙНА НА БУКВИТЕ", А ВОЙНА ЗА ПАРИ
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 57 Коментари: 0 Гласове:
0



НЕ "ВОЙНА НА БУКВИТЕ", А ВОЙНА ЗА ПАРИ image xrisi 11:51 | 22 яну 23 7504  

Едва днес хвърлих поглед на новия брой на "Уикенд" и се вцепених като поразена от гръм: за участието си в сериала "Войната на буквите", Захари Бахаров ще получи 100 хиляди лева, Теодора Духовникова - 60 хиляди, а Деян Донков - "само" 25 хиляди, защото "ролята му била малка", щял да "умре" в началните епизоди.

Каква е тая паралелна реалност? Как се пръска такава грамада пари за една пародия, осмяна още подир първите кадри, която утре ще бъде напълно забравена? Ако актьорите ще приберат /или вече са прибрали/ такива грандиозни суми, какви тогава са хонорарите на режисьора и сценаристите? Каква арт- каста от високоплатени бездарници се формира в Отечеството? Искаме да си създадем филмов Олимп от богоизбрани - подобно на Холивуд? Още ли не сме наясно, че Холивуд е световна банка, че е перачница на мръсни пари, люпилня и разпространител на античовешки идеи, а не гнездо на гениални артисти! Напротив, заетите в холивудската киноиндустрия, са комично посредствени, въпреки колосалната пропаганда, целяща да ги превърне в "суперзвезди", въпреки фалшивите пиедестали, въпреки Оскарите! Въпреки естетическите операции! Брад Пит неотдавна го огласи - продукцията на филми там е страничен ефект от основната банкова и престъпна дейност!

На тези ли фалшиви идоли трябва да приличат нашите актьорчета? Що за безсрамно разхищение на средства, що за пагубно разглезване на неколцина храненици - на фона на нищетата, в която са принудени да съществуват 99 процента от хората, заети с творчески и интелектуален труд в България? Та литературните вестници и списания вече 30 години не плащат нито грош хонорар - даже символичен - на авторите! Изключение правят само сороските издания.

 

 

Никой "културен проект", който плаща лесни пари на участниците в него, не е замислен "на ползу роду". Той е създаден като таран срещу българската свяст и срещу истинското изкуство. Кой велик творец, откак свят светува, е вземал огромни пари за своето творчество? Огромните пари винаги са били хонорар за предателство. Огромните пари се дават на културните "еничари".

Защо трябва да позлатяваме разни театрални и филмови еднодневки? Ако не са съгласни на 300 лева хонорар за снимачен ден - майната им! Ще се намерят други актьорски попълнения - почти сигурно по-талантливи! Малко ли са три хиляди за десет дни работа?

Кое на Захари Бахаров му струва сто бона? Красотата? Геният? Сто хиляди лева! - това значи, че всяка негова дума, произнесена пред камерата, тежи 500 лева! Златоуст да беше, бисери да капеха от устата му, пак не би заслужил толкова кинти!

Неотдавна прочетох, че  Захари Бахаров, Асен Блатечки и Деян Донков били "секссимволите на българската сцена"! О, мой Боже, правий Боже! Една бабка от село Рогозен, Врачанско, думаше нявга заветни думи: "Трън да е ( такъв левент ), нема и да го препикая"! Не че имам нещо лично против изброените господа, но нека не се правим на идиоти! Някога имахме красавци в българското кино - Стефан Данаилов, Антоний Генов... А днес сме пълни с тръни!

Същото важи и за жените - актриси.

Някой ще ми изсъска: "Ти па си много убава"! Да ги нямаме такива! Аз и яйца не снасям, но виждам кое е запъртък!

Но какво пък! Всичко вече е подменено в България и света, всичко е наопаки! Ценоразписът няма нищо общо с предлаганата стока! Щом мошеничета като Кънчо и Тренчо от NEXO ограбиха милиарди от балъците, продавайки им въздух и изнесоха куфар с диаманти и двеста кила злато в Дубай, защо пък "Войната на буквите" да не се приравни до обикновена "Война за пари!"

Милена Върбанова
https://svobodnoslovo.eu




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19837128
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930