Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2023 17:33 - Как Сорос се оказа "собственик" на световната преса?
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 49 Коментари: 0 Гласове:
0



    Как Сорос се оказа "собственик" на световната преса? image 24-01-2023г. Владислав Наков  

Докладът на Центъра за медийни изследвания, чиято последна част беше публикувана тази седмица, трябваше да предизвика ефекта на избухнала бомба. Въпреки това заключенията на авторите Джоузеф Васкес и Дан Шнайдер гласят: целият или почти цялият елит на т. н.  демократична и, разбира се, много свободна журналистика „на целия цивилизован свят“ е собственост на 92-годишния милиардер Джордж Сорос. Да, точно този, който се застъпва за „свят без граници“, общество, в което семейството и други човешки връзки и взаимоотношения са заменени със сурогати и онлайн чатове, където хората нямат пол (вероятно нямат възраст) и държавите не трябва да имат граници. 
Този модел на света, нов и красив, за който пише Олдъс Хъксли, смятайки го за утопия, изглежда е превърнат в реалност от Джордж Сорос през последните четири десетилетия, според информацията, изнесена в доклада.
Основана в средата на 80-те, фондация "Отворено общество", в която Сорос е налял над 30 милиарда долара, от привидно филантропска инициатива за подпомагане и подкрепа на образователната система в развиващите се страни, е прераснала в структура - тип Коза Ностра - и се е сдобила с агенти за влияние в почти всички големи международни институции.
И да, включително и в най-големите международни медийни групи, от CNN до NBC, от Bloomberg до New York Times.
И именно Сорос, според авторите на изследването, държи на къса каишка над петдесет водещи журналисти и главни редактори в най-известните и влиятелни международни медии.
Разбира се, един милиардер не изсипва купища долари в джобовете на всички тези герои от западната медийна сцена в късна доба на тъмна уличка.
Всичко изглежда благовидно, почти по евроатлантически изтънчено: всички тези хора (журналисти, анализатори, преподаватели), освен основната си работа, са председатели и/или членове на надзорните и управителните съвети на различни неправителствени организации (фондации, центрове, алианси, съюзи, етични комисии и т.н.), за което, разбира се, получват внушителни финансови, и не само, възнаграждения. Има даже и "Комитет за защита на журналистите". Централният офис се намира в Ню Йорк. В ръководството има големи имена. Включително Кристин Аманпур, главният международен кореспондент на CNN, за която има само две гледни точки: нейната и погрешна. Според Васкес и Шнайдер Аманпур е получил над 1,5 милиона долара грантове от Сорос.
Следователно нейната зле прикрита агресия към унгарския външен министър Петер Сиярто по време на интервю миналото лято, разбира се, е съвсем разбираема. (Всяка прилика с герои от родния медиен пейзаж сигурно не е случайна)
Всеки, който знае как работят днес големите медии на Запад, знае, че не е толкова важно какво говорят. Основното нещо е същото като "яйцето на Кощеев", което помага да се запази иглата, тоест властта над общественото мнение. Според авторите на изследването Сорос е похарчил над 130 милиона долара за това.
И тук можем да се запитаме: Възможен ли беше взривът на русофобията и цунамито от фалшификации, свързани с началото на т.н. СВО на Русия в Украйна? Вероятно си спомняте купищата видеа и материали, които излизаха буквално всяка минута в почти всички западноевропейски и американски медии:
- Русия ще се срине след няколко дни заради санкциите;
- Русия нападна Украйна, за да нападне цяла Европа;
- Всички руснаци са против войната на Путин и скоро ще има мащабни протести, които ще доведат до края на режима му;
-  Всички руски генерали са против войната в Украйна и скоро или ще ликвидират Путин или ще го свалят;
-  Русия ще рухне икономически само няколко седмици след началото на първата вълна от санкции;
- Руската армия е демобилизирана и няма желание да се бие;
- Изтегляне от Харков ще доведе до изтегляне на Русия от цял Донбас след няколко дни;
- Китай ще се обяви срещу Русия;
- Русия ще бъде напълно изолирана в международен план, няколко седмици след началото на войната;
- Русия няма повече ракети;
- Русия няма повече боеприпаси;
- Русия няма повече оръжия;
- Изпращането на натовско оръжие ще накара Путин да седне на преговорната маса за нула време;
- Путин е болен от нелечима болест;
-Шойгу е в болница;
- Герасимов изчезна;
- Олигархията сменя Путин;
- Руските войски взимат чипове от миялни машини и перални, за да ги слагат на военно оборудване;
...
Та, русофобският взрив, без медиите, не беше възможен. 
През последните 8-9 години имаше достатъчно време да се говори за това как живеят хората в Донбас. Как и при какви условия. Но прикриване изигра своята роля, съзнателно прието, съзнателно пропагандирано в строго съответствие с непоклатимото: „Ако не говорим за това, значи го няма“. И тези хора също не съществуват“. И този подход беше невероятно ефективен. 
Това е само един пример за това как работи най-мощната днешна пропагандна машина, перфектно смазана. Как  абсолютно хладнокръвно, благоразумно и съзнателно пресата, от съюзник на обществото, бе превърната в прислуга. 
Не бива да забравяме, че самият милиардер никога не е крил, че възнамерява да използва парите си, за да промени хода на историята и природата на обществото. Разбира се, не безкористно. (NYT - Soros: the arc of history doesn"t follow its own course. It needs to be bent. I"m really enganged in trying to bend it in the right direction - Дъгата на историята не следва собствения си курс. Трябва да се огъне. Наистина се опитвам да я огъна в правилната посока.)
Ето затова е важно да има закон за чуждестранните агенти.
Е.К.

https://www.lentata.com




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19698015
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031