Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2023 16:14 - АМА МНОГО ЛИ СЕ ГОРДЕЕТЕ, ЧЕ СТЕ ЕВРОПЕЙЦИ?
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 52 Коментари: 0 Гласове:
0



АМА МНОГО ЛИ СЕ ГОРДЕЕТЕ, ЧЕ СТЕ ЕВРОПЕЙЦИ? image xrisi 9:45 | 27 яну 23 17717  

 

Мантрата "България трябва да е европейска държава" е нещо като свещена крава. Дори някой да подложи на съмнение това, то той бива заклеймяван най-често като русофил, путинист, болшевик и т.н. Та, да погледнем, българи - европейци, какво е положението:

Голяма част българи ходят на пазар в Турция, защото там почти всичко е доста по-евтино от европейска България. Дори по-лошо - ходят в Турция, за да си купят ЛИПСВАЩИ в европейска България животоспасяващи лекарства и то на цени, понякога в пъти по-ниски от тези в българските аптеки.

 

 

В голяма част от азиатските и африкански държави заплатите и пенсиите са по-високи от българските и позволяват на местните аборигени да живеят много по-достойно отколкото българските аборигени. 

В голяма част от държавите извън ЕС никой не ви кара да ядете червеи и хлебарки, освен ако не ги харесвате, разбира се, но това е свободен избор. Никой не ви кара да си избиете животните, за да ядете замразено американско месо. Никой не ви брои прасетата и кокошките в двора и не ви пробутва стоки със състав, който не става за консумация. В голяма част от държавите извън ЕС въздухът и водата са доста по-чисто, отколкото в България.

Голяма ни е гордост, че сме членове на ЕС. Свободно пътуване на хора означава в повечето случаи свободно да можеш да напуснеш България и да ходиш да сменяш памперси на гъркини и немци, защото за това ще ти плащат повече пари, отколкото в България за дипломата ти за учител или инженер. Свободата в ЕС дава възможност да работиш там, за да пращаш пари на близките си в България, за да могат да живеят нормално. Впрочем, в Индонезия, Малайзия и Филипините има същата практика, направо европейски държави са в това отношение. 

В голяма част от извъневропейските държави правосъдието е на доста по-високо ниво и по-бързо от българското. Само в дебрите на Африка се чува да има случаи, когато мафията си назначава прокурори и съдии. В европейска България е доста по-вероятно да получиш призовка от ЧСИ или бой, отколкото да получиш справедливост в съда /освен ако не си богат, влиятелен или не си платиш/.

В европейска България в касички на обществени места събират левчета за дарение за операции и лечение на български деца. Които принципно имат здравни осигуровки, но държавата предпочита да изпраща пари на Украйна, отколкото да ги влага в лечението на български деца.

В европейска България пенсионерите живеят като скотове, нищо, че са работили по 40 години. Тях ги карат да се чувстват виновни, че са живи и че "оплюскват бюджета". За да се избегне това лошо нещо, възрастта за пенсионеране се увеличава до нас...не.

По българските села и градове разрушението е като в страни с току-що отминала тежка война или природно бедствие. Мизерията, беднотията, мръсотията биха отвратили дори момбайски клошар. Европейска работа! 

Предлагам всеки българин, който много се гордее, че сме членове на ЕС, да посети Столипиново, централната му част. Ако излезе жив, със сигурност ще си преосмисли приоритетите в живота и житейската позиция. 

Затова много моля тези от жълтите павета и издържащите се от грантове, да понамалят малко блясъка в очите и пяната на устата, когато ми говорят за ЕС....

Елена Гунчева-Гривова
https://svobodnoslovo.eu




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19809483
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930