Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2023 17:27 - Жълт брашнян червей, скакалец, щурец и бръмбар ще се добавят в хляба и десертите у нас. Влагали сме ги в колбаси. Не бива да
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 47 Коментари: 0 Гласове:
0



Жълт брашнян червей, скакалец, щурец и бръмбар ще се добавят в хляба и десертите у нас. Влагали сме ги в колбаси. Не бива да

image
Насекоми на прах като хранителна добавка

Насекоми като червей, шурец, скакалец и бръмбар вече могат да се използват в храната – замразени, сушени или на прах, след като Европейската комисия прие преди дни реглмент, разрешаващ употребата на определени насекоми в храната.

 

Според доц. Десислава Вангелова от катедра „Месо и месни продукти“ в УХТ – Пловдив, всяка храна без хранителна история, минава през строга процедура на ЕАБХ. „Насекомите, за които нямаме хранителна история, бяха одобрени. Това са жълт брашнян червей, скакалец, щурец и бръмбар. Те могат да се влагат в тестени и бобови изделия, както и в паста. Сушените насекоми са богати на белтъци, протеин, полезни мастни киселини и микроелементи“, обясни тя.

Според нея хранителните продукти с насекоми на нашия пазар са внос. „Работим за включването им в хлябове, кексчета, паста, спагети, сосове.

 

Няма точно количество насекоми, които да се влагат в отделен продукт, затова се правят изследвания. Влагали сме ги в колбаси. Не бива да променят вкуса на продукта, а да добавят стойност. Съдържанието на насекоми трябва да бъде упоменато на етикета. Те се отглеждат в стерилни условия“, посочи доц. Вангелова. Според експери насекомите са лесни за отглеждане и богати на хранителни вещества.
http://www.budnaera.com

***НЯКОЙ РЕШАВА БЕЗ ДА НИ ПИТА,КОЕ Е ДОБРО ЗА НАС! НЯКОЙ ИЗМЕКЯРИН,ПА БИЛ И ПРОФЕСОР,ПЛАТЕНА ГАДИНА, РЕШАВА ТОВА КОЕТО СА МУ ПОРЪЧАЛИ ДА РЕШИ. ВСЪЩНОСТ ДА ЯДЕМ ТЕЗИ БОКЛУЦИ,А НАЙ-ВЕРОЯТНО ГИ ЯДЕМ ОТДАВНА, СА ГО РЕШИЛИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.  В БЪЛГАРИЯ ИМА ВЕЧЕ ТРИ ЗАВОДА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ИНСЕКТИ.БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА ЗНАЯТ,ЧЕ ЩЕ УСПЕЯТ,КОЙ БИ ТРЪГНАЛ ДА СТРОИ,ДА ИНВЕСТИРА В НЕМИСЛИМИ ПО-РАНО НАЧИНАНИЯ! ПОВТАРЯ СЕ НОМЕРА С ПЛАНДЕМИЯТА И  ГЕНОЦИДЪТ ВЪРВИ ПО ПЛАН! ВИЕ СИ СПЕТЕ ДРАТИ ЗРИТЕЛИ,СЛУШАТЕЛИ И ЧИТАТЕЛИ...      Н.М.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19804058
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930