Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2023 18:24 - Антибългарската пропаганда е в пълна сила. Интернет пространството е изпълнено с пропаганда за еврото, със своите фалшиви новини и дезинформация
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 47 Коментари: 0 Гласове:
0



Антибългарската пропаганда е в пълна сила. Интернет пространството е изпълнено с пропаганда за еврото, със своите фалшиви новини и дезинформация 05.02.2023

Антибългарската пропаганда е в пълна сила. Интернет пространството е изпълнено с пропаганда за еврото, със своите фалшиви новини и дезинформация.

image  

Нова неправителствена организация, наречена „Землевеж“, е една от страниците с платена фалшива информация в авангарда на разпространението на дезинформацията.  Собственикът ѝ, Иван Люцканов, е 27-годишен общ работник в “Амазон”, Германия.  Той лъже, че живее във Варна, а в действителност, е обикновен германски работник, получаващ средства за разпространяване на антибългарски расистки настроения в услуга на американските/западните правителства и техните интереси.

image

“Землевеж” е скандално известен с публикуването на фалшива информация и блокирането на всеки, който го посочи.  Те наскоро направиха обществена анкета, питайки дали хората подкрепят референдума за еврото. След като анкетата беше споделена извън тяхната група, те направиха съобщение, че резултатите са „фалшиви“, защото не искат да позволят на хората да гласуват.

image

Това са самоопределящи се „демократи“, които желаят само своя тесен кръг от антибългарски тролове на заплати от американското посолство да получи глас в нашата демокрация. Администраторите на страницата продължиха да блокират всеки, който гласува с „Да“.

image

Но темата на тази статия е дезинформацията, която Люцканов написа за инфлацията, причинена от еврото в Хърватия. В написаното от него, той атакува лидера на политическата партия Възраждане, Костадин Костадинов, че инфлацията в Хърватия е достигнала 25%.  Тогава Землевеж (Иван Люцканов) предостави фалшива статистика, че е само 12,7%, според „Хърватска статистика“б (Дезинформация).

image

Ето реалните статистики, докладвани в западните медии, асоциациите на потребителите и хърватското правителство:

Хърватия се присъедини към еврозоната на 1 януари. Техническият преход към единната европейска валута, която замени предишната национална валута, куната, според съобщенията, е преминал без затруднения.  Потребителите обаче се оплакват, че новите цени в евро са по-високи, отколкото бяха преди няколко дни, когато куната все още беше в употреба.

Асоциацията за защита на потребителите каза, че купувачите съобщават за забележимо увеличение на цените, особено за кафето и печива, вероятно защото цените са били закръглени нагоре, когато са били преобразувани.

Изглежда, че е настъпила вълна от „закръгляване“ на цените.  Например едно кафе в бар, което струваше осем куни миналата седмица, сега трябва да е 1,09 евро, но често се закръгля до 1,20 или дори 1,5 евро.  Това са цели 37,6147%, а не 12,7%, както казва фалшивата статистика, предоставена от Землевеж (Иван Люцканов) и неговите фалшиви източници.

Дуня Малетич, правен съветник на асоциацията за защита на потребителите, каза, че въпреки че потребителите са забелязали, че цените са по-високи, не винаги е лесно да се докаже защо, тъй като всяко покачване трябва да се проследява за всеки отделен случай.

Тя добави например, че един фризьор е вдигнал цената, направил го е заради увеличението на разходите за вода, материали и ток, заради въвеждането на еврото.

Някои експерти казват, че магазините закръглят цените, деноминирани в евро, или внезапно повишават цените с до 50 процента, вместо просто да преобразуват цените си, използвайки определения обменен курс от 7,53 куни за 1 евро.

Инфлацията е станала толкова лоша, че правителството се опитва да въведе ценови контрол и глоби за бизнеса за покачване на цените. Ако България приеме еврото, хаосът ще бъде много по-голям защото не съществува стабилно правителство, за да го спре.

Не се поддавайте на фалшивите новини, разпространявани от организации като Землевеж (Иван Люцканов), колкото и убедително да звучат.

И наистина Костадинов също ГРЕШИ, 25%?  Последните данни сочат ръст ДО 50%, ДВОЙНО на това, което каза Костадинов.  Еврото би унищожило българската покупателна способност. Костадинов трябва да актуализира данните си и да информира обществото за опасностите възможно най-скоро.

 Informiran.net!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703027
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031