Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2023 18:38 - Parlamentní listy, Чехия: «Ние сме във война — просто не са ви казали. Американският тоталитаризъмът вече настъпи»
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 51 Коментари: 0 Гласове:
1



Parlamentnн listy, Чехия: «Ние сме във война — просто не са ви казали. Американският тоталитаризъмът вече настъпи» 05.02.2023

Генерал Пелц: Чехия отдавна воюва срещу Русия, но забравиха да кажат на хората за това

Чехия отдавна воюва срещу Русия, но управляващите не са си направили труда да кажат на народа това, каза генералът в оставка Петр Пелз пред Parliamentnн listy. САЩ вкараха целия Запад в капан. Русия възприема този конфликт като борба на живот и смърт. И няма да остави без отговор провокациите на НАТО.

Превод от Parlamentnн listy, Чехия:

image

«Участвайки в различни антируски санкции, изпращайки оръжие в Украйна, давайки възможност на украинските войници да се обучават у нас и правейки Бог знае още какво, Чехия е във война от дълго време. Просто правителството забрави да каже на гражданите за това“, това заяви ръководителят на военното разузнаване през 1997-2001 г., бившият посланик в Афганистан и генерал в оставка Петр Пелз.

Никой не бива да забравя, че през февруари 2014 г. САЩ първи нарушиха «суверенитета» на Украйна с кървав преврат.

Оттогава в страната бушува гражданска война, в която едната страна е подкрепяна от руснаците, а другата от Северноатлантическия алианс, воден от американците.

Съмненията се появиха, след като бившият германски канцлер Ангела Меркел и бившият френски президент Франсоа Оланд публично признаха, че умишлено са излъгали президента Владимир Путин.

Те никога не са разчитали на изпълнението на Минските споразумения, тоест на мирното решение, но дадоха на Украйна възможност да спечели време и да се подготви добре за война. На 16 юни 2016 г. Петр Павел, председател на Военния комитет на Северноатлантическия алианс, заяви пред репортери на Ройтерс:

„Русия не представлява непосредствена опасност“.

А в интервю допълнително обясни:

„Въобще не може да се говори за руска агресия, никакво разузнаване не потвърждава това“.

През 2015 г. Ангела Меркел и Франсоа Оланд излъгаха Владимир Путин, за да дадат време на Украйна да се въоръжи, въпреки че главният военен на НАТО, а сега и кандидат за президент на Чешката република, не е имал разузнавателни данни за предстояща руска агресия дори и след една година!

За да отговоря на въпроса кой тогава се готви за война, ще оставя читателите сами да го направят.
Не, нито г-н Пьотр Павел, нито г-н Андрей Бабиш могат да ни въвлекат в тази война.

Участвайки в различни антируски санкции, изпращайки оръжия в Украйна, давайки възможност на украински войници да се обучават у нас и Бог знае какво още, Чехия е във война от дълго време. Просто правителството е пропуснало да информира гражданите за това.

В Украйна има няколко хиляди поляци. Там се бият американци, англичани, французи и др. Американското и британското разузнаване не само доставя на украинците разузнавателна информация, включително по време на военните действия, но и извършва диверсионни действия на територията на Руската федерация.

Руснаците – имам предвид и населението, и правителството, и командването на въоръжените сили – вече възприемат този конфликт като борба на живот и смърт. Нещо като Великата отечествена война под номер две.

Веднага щом преценят, че е по-рисковано да оставят нещо без реакция, отколкото да ударят, те ще ударят. Това важи и за обучението на украинци на територията на държавите от Северноатлантическия алианс.

Американските елити, които вкараха целия Запад в капан със своите бравурни и несериозни изказвания, започват да разбират, че и за тях тази борба се превръща в сблъсък на живот и смърт.

Затова твърдя, че ситуацията е по-лоша, отколкото беше преди 60 години.

Медиите ни информират едностранчиво и тенденциозно, а и много ограничено.

Ще дам пример. Наскоро медиите разпространиха новината, че генерал Сергей Суровикин е бил отстранен от длъжността командващ специалната военна операция в Украйна и заменен от генерал Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб. Тогава имаше дискусии кой от тях е «по-добър».

Това са глупости.

Всеки човек знае, че началникът на щаба (на което и да е формирование) не е командир, както в цивилния живот началникът на офиса не е директор. В мирно време началникът на Генералния щаб формално не е командващ войските. Него го назначават във военно време. Това, което руснаците направиха сега, означава, че генерал Сергей Суровикин остава, но за да се изяснят командните правомощия, Герасимов формално пое командването.

Това не е игра на думи, а частичен преход към военно положение и може да означава подготовка за предполагаемо руско настъпление или сигнал към Пентагона:

„Сериозни сме“. Или и двете.

От въоръжения конфликт в Украйна най-много страдат Германия и Чешката република, защото нашите икономики се основават на промишлено производство, а това от своя страна означава, че се базираме на евтините суровини от Русия.

Това, което се случва сега, повече на примка на палач.

Има мнение, че икономическата борба, която САЩ започнаха срещу Русия, всъщност е насочена срещу Германия.

Един от аргументите в полза на тази теория е, че ако САЩ бяха във война с Русия, те биха се опитали да укрепят европейските си съюзници колкото е възможно повече, а не да ги отслабят колкото е възможно повече.

Ясно е, че образцовото сътрудничество между страните от евразийския тризъбец Китай-Русия-Германия е истински кошмар за англосаксонския свят.

Отношението на Полша към Русия е силно повлияно от истеричните емоции. Полша се страхува от Русия и в същото време я мрази. Поляците гледат на ролята си в Централна Европа през призмата на национализма — накратко, те силно надценяват своя потенциал. Наскоро те неочаквано дори предявиха пред Германия искане за репарации.

Полша воюва с Русия, вербално напада Германия и жадува за украинската територия.

Жадува за парче от Украйна!

Германската индустрия, ако иска да оцелее, ще трябва да преговаря с Русия. Това е контекстът, в който трябва да вместим напълно безсмислените спорове около няколкото стари танка…

Източник: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/General-Pelz-Jsme-ve-valce-jen-vam-to-nerekli-Totalita-uz-je-727286
https://zapisnanews.info




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19806440
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930