Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2023 16:59 - СТОП на частната детска болница
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 56 Коментари: 0 Гласове:
0



СТОП на частната детска болница Кметът на "Изгрев" не пуска промяна на кадастъра за частниците от "Сърце и мозък" Политика 13:55 - 07 Февруари 2023 2887         image Автор: Lupa.bg    

Намеренията на частниците, собственици на веригата болници "Сърце и мозък" и собственици на Търговска лига, да вдигнат частна национална детска клиника на гърба на вече започващата да се проектира в "Горна баня" държавна, може да бъдат осуетени. Че до изграждането на "Мама и аз", както планираха да се казва частната лечебница за малчугани, няма да се стигне по план на кожодерите, изобличени от ДБ още през септември миналата година, съобщи в понеделник кметът на район "Изгрев" Делян Георгиев. 

image

"Районната администрация на “Изгрев” започва поредна битка срещу опит за кражба на общинска земя. Умишлено или не, “Търговска Лига Национален аптечен център ЕАД”, направи изменение и нанасяне в Кадастъра на имотни граници на тяхна собственост на бул.”д-р Г. М. Димитров” в ж.к.”Дианабад”, обяви той. Именно на този терен в момента се помещава компанията Търговска лига и се планира изграждането на частната детска болница. 

Ето и подробностите: 

"След внимателен анализ на новонанесените граници на имота от страна на нашите специалисти се оказа, че към него са “присвоени” 21 кв.м вповече и то от общинската собственост в съседство. Нещо повече, тези 21 кв.м обхващат един от подходите към входа и рампата за хора с увреждания на бл.1.

В трите изминали години на настоящия мандат, нашата администрация доказа принципната си и постоянна позиция срещу всеки опит за ощетяване на жителите на “Изгрев” и общината. Заедно успяхме на спасим десетки обществени имоти от кражба и освободихме много, неправомерно заграбени в годините такива в трите ни квартала", аргументира се Георгиев. 

И добавя, че воден от принципното си разбиране, че общественият интерес трябва на надделява, а правата на хората и администрацията да се защитават, е разпоредил пълна проверка на случая и готовност за незабавно възражение срещу въпросните документи и тяхното оборвате в съда.

"Докато съм кмет на нашия район, няма да позволя нито педя общинска земя да бъде продадена, открадната или неправомерно владяна", зарече се той. 

Още през септември миналата година Lupa.bg ви информира за инвеститорските намерения да се вдигне частна детска болница именнно на този терен, след провала на плановете за изграждането на МБАЛ "Сърце и мозък" в софийските покрайнини - в кв. "Казичене" - тема, която породи редица скандали в съсловната организация заради опит да се закрият успешни лечебни звена в столицата и да се изтеглят цели лекарски екипи от тях, при това в момента намиращи се в държавните клиники. 

Първа за опитите да се гради частна детска болница с предполагаем престой от около 100 лева на денонощие за легло алармира вече бившият депутат от ДБ Кремена Кунева, като разкри и името на готвения проект "Мама и аз". И неслучайно изригна със следния въпрос: 

"И за финал си оставям един съвсем страничен въпрос, който лично мен обаче леко ме напрегна. Трябва ли детска болница да се казва „Мама и аз“? А тати? Вие сериозно ли?! Дали хора, които наистина разбират от детско здравеопазване, отстраняват фигурата на бащата от процеса и това е някакъв стратегически замисъл или като за два месеца - толкоз?"
  Lupa.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19800410
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930