Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2023 18:00 - Георги Марков: Защо има втора гледна точка за войната в Украйна
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 59 Коментари: 0 Гласове:
0



Георги Марков: Защо има втора гледна точка за войната в Украйна

image
  • Автор: Георги Марков
  • 01 Март 2023
 

Автор: Георги Марков

Свързани статии: Доц. Георги Лозанов: За съжаление победи гледната точка, че има две гледни точки за войната в Украйна

 

Известен наш журналист с папионка се кахъри, че трябва да има една гледна точка за войната в Украйна. А у нас са две. Конституция, какво да се прави, взела, та дала право на много гледни точки...

Вчера президентът Байдън хвърли бомба на голям купон в Белия дом: "Аз съм бял, но не съм глупав!"

И аз съм бял и не съм глупав и ще изброя няколко причини защо има и втора гледна точка по темата у нас.

 

1. В самата Америка, където управляващите прогласиха първата гледна точка за изключителната и единствена вина на Путин, има и втора гледна точка. И тя не е на Аврам Бакалина, а на Великия президент Доналд Тръмп, зад който стоят 75 милиона американци. Той директно обвини Байдън, че води света на ръба на Трета световна война, която е лудост и не би се случила при него. Миналата седмица Тръмп се закани, че ако се върне на поста, ще изгони от Белия дом всички военолюбци и глобалистите.

Вторият по-популярност републиканец Рон Де Санчис-губернатор на Флорида също има втора гледна точка - призова за спиране на празните чекове за Украйна.

2. Втора гледна точка има и в НАТО-Турция, която е с най-силна армия в Европа, а Ердоган вероятно ще спечели нов президентски мандат на предстоящите избори.

3. Освен първата гледна точка в медийните групировки на Сорос - 253 по целия свят, втора гледна точка изразява и най-гледаният консервативен журналист в най-гледната американска телевизия Fox News. Tой директно обвини Байдън, че е предизвикал руснаците за войната, както и за лични бизнес интереси със сина му Хънтър в Украйна.

4. Най-богатият човек в света, който е и добре информиран, тези дни обяви пред цял свят САЩ, че извърши държавен преврат в Украйна през 2014 г. и директно обвини Виктория Нюланд за участие в него. Именно той разкри, че ФБР е упражнило натиск и цензура спрямо Туитър да не публикува преди президентските избори неприятни истини от лаптопа на Хънтър Байдън, който не са в интерес на татко му.

5. Точно по тази тема в Камарата на представителите на САЩ започна разследване на Байдън-баща и син за бизнес интересите им в Украйна, където Хънтър взима доста време по 50 000 долара на месец в борда на енергиен гигант.

Разследването е под егидата на републиканците Джеймс Комър и Джим Джордан.

6. Майданът в Украйна 2014 г. бе ясен предвестник на войната. Тогава още Украйна загуби завинаги Крим. Виктория Нюланд тегли майната му на ЕС и постави на власт за премиер Яценук. Кличко бе елиминиран. Сорос, който водеше мероприятието на прочутата закуска с посланика на щатите Джефри Пайет елиминира Тимошенко и заедно с присъстващите големци на Отворено общество чертае бъдещето на Украйна. Вицепрезидентът Байдън пък уволни чрез Порошенко главния прокурор на Украйна Шокин, задето разследва Burisma, a Хънтър взима тлъсти папки.

7. Всички, които се интересуваме от политика, а и участваме в нея от 1990 г., няма как да не си спомним обединението на Германия на 3 октомври 1990 г. Та то бе предшествано от среща Геншер-Шеварнадзе във Вишеград и договор в Москва във формат 2+4.

ГДР и ГФР се споразумява за обединение със съгласие на САЩ, Англия, Франция и Съветския съюз - победители във войната. Горбочов се съгласи да изтегли цели 300 000 войници от ГДР срещу честната дума, че НАТО няма да се разширява на Изток. Както Бжежински по късно признава бил е измамен....

8. Меркел също го удари на признание. Минското споразумение било ПУНТА Мара, а целта да се печели време Украйна да се подготви за война. Ама през това време в Донбас и други области руснаци са подложени на етническо прочистване....

9. Втора гледна точка за войната се поддържа в ЕС от Силвио Берлускони - няколко пъти премиер на Италия, а понастоящем коалиционен партньор на Мелони. Зеленски го наруга, че не бил виждал война. При това пред Джорджия. Не бил виждал бомби. Берлускони оказа се, че е виждал и бягал от тях още 6-годишен.

Друга гледна точка за войната имат и легендата Виктор Орбан, единственият управляващ в Европа, с ярко антикомунустическо минало призовал съветските войски да напуснат Унгария на 15 юни 1989 г. Също и много други политици: Вацлав Клаус, Саркози, Салвини, Фицо, хърватския президент, Вучич и др.

10. Има и трета гледна точка като на Сергей Станишев. Роденият в Херсон дългогодишен шеф на ПЕС счита с безброй аргументи, че в тази война няма невинни. И е прав.

Прочее, на това мнение са Китай, Индия, Иран и още дузина страни с население от 4 милиарда.

Източник: epicenter.bg    https://glasove.com




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19707358
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031