Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2023 16:52 - ЧУЖДИТЕ СВОИ НЕ СТАВАТ
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 68 Коментари: 0 Гласове:
0



ЧУЖДИТЕ СВОИ НЕ СТАВАТ

image xrisi 10:16 | 02 мар 23 12873  

Отново ще започна с темата за чуждестранните инвеститори. Едно време им казваха колонизатори, ама сега някак си по-благозвучно звучи инвеститори. Идват значи в България, най-бедната и мизерстваща държава от ЕС, за евтина работна ръка и за да си правят каквото си искат. Ако правят същото в собствените си държави, най-вероятно ще влязат в затвора. Ама тук ги посрещаме на червено килимче.

Чувала съм, че има договорка на управляващите с инвеститорите в никакъв случай да не дават европейски заплати на българите. Че току-виж се научили на хубаво и след това как ще ги убедят, че 1000 лева заплата са нещо нормално? И това да го приемем.

Проблемът е, че съсипаха българското производство. Преди малко приятел беше се възмутил от качеството на бирата в България. То хубава българска бира вече няма, а чуждите инвеститори, които купиха бирените фабрики, дотолкова ги развалиха, че имам чувството, че пия треторазрядна азиатска бира. Същото се случва и с киселото мляко, сиренето. Българските производители пък снижават качеството, за да са конкурентноспособни. С пълното съзнание, че държавата е разграден двор и няма да има тежки последици от това, най-много да попаднат във вестника.

 

 

Ако не разберем същността на чуждите инвеститори, ще продължаваме да падаме. То по тоя начин и Британската империя е осигурила чуждестранни инвеститори в Индия преди век и нещо. След "инвестицията" почти нищо не е останало. Никой не идва тук, защото сме много хубави и иска да ни помогне. Идват тук заради безобразните условия на труд, които никой не ги кара да подобряват, заради евтината работна ръка и липса на правила. А печалбата я изнасят.

Те са чужди. И свои няма да станат. Ако бях политик, щях да насърча българското производство и да наложа строг контрол върху чуждите инвеститори. Най-малкото да се съобразяват къде се намират. Защото има цели големи заводи, в които се говори само на турски или само на немски език. И това е условие да получиш работа там. В банките се изисква да се попълват документи на латиница, все едно се намираме в чужда държава. Аз такива банки например, може и да не съм права, ама бих ги закрила само заради това. Впрочем българска банка остана ли? Освен ББВР? Ма то и една банка, нямам думи....

Банките не са наши. Производството не е наше. На пазара плодовете и зеленчуците не са български. В магазините купуваме китайски, турски, немски и белгийски стоки и всякакви други, но не и български. Надписите на униформите на полицаите ни са на английски. Надписите над институциите - също. Почти не остана животновъдство, а българите ядат замразено американско говеждо. Американският посланик се е разпищолил като селски алкохолик и си прави каквото поиска на територията, без дори някой да смее да му прави забележка.

Запомнете, бре! Чужди свои не стават! Само унищожават!

Елена Гунчева-Гривова
https://svobodnoslovo.eu




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19798930
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930