Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2023 17:23 - Учени от Харвард, Джон Хопкинс и Станфорд: „Правителството на САЩ беше най-големият източник на дезинформация за Ковид“
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 74 Коментари: 0 Гласове:
1



Учени от Харвард, Джон Хопкинс и Станфорд: „Правителството на САЩ беше най-големият източник на дезинформация за Ковид“

image

Комисията за надзор на пандемията от Ковид към Конгреса на САЩ изслуша трима учени – медици и експерти по обществено здраве, които разкритикуваха остро американското правителство.

Експерти по медицински науки от Харвард, Джон Хопкинс и Станфорд свидетелстваха пред Конгреса: „Най-големият разпространител на дезинформация по време на пандемията беше правителството на Съединените щати.“

Medical science experts from Harvard, Johns Hopkins, and Stanford testifying before Congress: “The greatest perpetrator of misinformation during the pandemic has been the United States government.” pic.twitter.com/Mjl789BcMw

— Robert F. Kennedy Jr (@RobertKennedyJr) March 2, 2023

Експертите, които свидетелстваха, включваха д-р Джей Бхатачаря, професор по медицина в Станфордския университет; Мартин Кулдорф, доктор на науките, професор по медицина от Харвард; Марти Макари, M.D., M.P.H., началник на хирургията за трансплантация и професор по хирургия в университета „Джон Хопкинс“

Бхатачаря описа политиките на правителството като „широко разпространено нарушение на гражданските свободи“. Той се позова на „мета-анализ на университета „Джон Хопкинс“, установяващ, че локдауните не са успели да ограничат разпространението на COVID“.

„В най-добрия случай [локдауните] временно защитаваха „класата на лаптопите“, които можеха да работят от вкъщи, без да губят работата си, може би 30% от населението, докато се обслужват от работническата класа“, добави той.

Бхатачария постави под въпрос защо „органите на общественото здравеопазване пренебрегват ясните научни данни, че Ковид инфекцията и придобитият имунитет е толкова силна или по-силна от имунитета, придобит от ваксината“.

„Мандатите за ваксини принудиха много работници на първа линия … да избират между кариерата си и ваксина, която осигурява по-малко защита от естествения имунитет, който вече са имали“, каза той.

Според Макари, „младите здрави хора по същество бяха пощадени от тази пандемия“, със „смъртност от инфекция, не по-лоша от грип“. Въпреки това, каза той, Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) отрекоха да знаят за проучвания, потвърждаващи тези открития.

Макари зае различно мнение, като каза: „Най-големият извършител на дезинформация по време на пандемията е правителството на Съединените щати“, когато твърди, че „имунитетът от ваксините е далеч по-голям от естествения имунитет“ и че „маските са ефективни„.

Макари се позова на наскоро публикувания мета-анализ на Cochrane, показващ, че маските не предотвратяват разпространението на Ковид-19, като същевременно посочи, че миокардитът е „4 до 28 пъти по-често срещан след ваксината“, но че правителството заяви, че „младите хора трябва да си слагат бустер“.

Кулдорф се позова на примера на Швеция, описвайки я като „единствената западна страна, която се справи много добре по време на пандемията“ и която имаше „предимно доброволни мерки“ и „много лек подход“, вместо локдауни и мандати.

„Швеция, заедно с други скандинавски страни, имаше най-ниска свръсмъртност в света“, каза Кулдорф.

Марианет Милър-Мийкс, член на Конгреса, каза: „Едва когато дойдох в Конгреса, разбрах, че придобитият от инфекция имунитет е нова концепция“. Кулдорф й отговори: „Предполагам, че знаехме за това от 430 г. пр.н.е., атинската чума, до 2020 г., а след това не знаехме за нея в продължение на три години и сега отново знаем за нея. „

Макари каза, че от времето на атинската чума се наблюдава естествен имунитет, „и все пак това се смяташе за теория на конспирацията или нещо, на което не можехме да се доверим или да вярваме, защото не знаехме дългосрочната защита. Е, не знаехме и дългосрочната защита на ваксините“.

„Мнозина, изправени пред тези антинаучни избори, никога повече няма да се доверят на органите на общественото здравеопазване“, каза Бхатачаря. „Бюрократите в областта на общественото здравеопазване действаха по-скоро като диктатори, отколкото като учени по време на пандемията, изолирайки се от достоверни външни критики“.

В резултат на това, каза Бхатачаря, „наблюдавам повишаване на колебанието за ваксини за основни ваксини като морбили и DPT“, описвайки това като „доста тревожно“.

Кулдорф се съгласи. „Принуждавайки децата да имат ваксина, от която не се нуждаят, защото вече са изкарали болестта, това подкопава доверието в други ваксини“, каза той, характеризирайки това като „много, много сериозно“.

„Ще отнеме десетилетия, за да се възстанови част от това увредено доверие“ в органите за обществено здраве, добави Макари.

Кулдорф каза: „Тези неуспехи се дължат на изоставянето на основните принципи на общественото здраве“, включително изключителен фокус върху една болест за сметка на всички останали и „опит за потискане или изкореняване на Ковид, което беше невъзможно“.

„CDC и FDA и хората в NIH [Националните здравни институти] взеха решение преди да приключат изпитанията“, каза Макари. „Те решиха, че бебетата ще получат ваксини преди да бъде направено изследването. И тогава [те] не откриха статистически значима разлика в ефикасността между двете групи и те просто я разрешиха така или иначе. „

„Защо изобщо правим опити? Защо изобщо имаме FDA?“, попита Макари.

Бхатачария заяви, че „под знамето на борбата с дезинформацията правителствените здравни агенции използват властта си да си сътрудничат с компаниите за социални медии, за да контролират обществения разговор за науката и политиката за Ковид“, отбелязвайки, че в резултат на това той е бил поставен в „черен списък“ от Twitter, което е довело до участието му в съдебно дело срещу администрацията на Байдън въз основа на твърдения за цензура.

„Аз лично се сблъсках с цензура“, каза Бхатачаря, „от правителствени източници по време на пандемията, включително клевета и очерняне.

„Как учените, чиято кариера беше разрушена, ще си върнат репутацията?“, попита той.

Цялото видео от изслушването може да гледате на сайта на Американския Конгрес
http://www.budnaera.com/



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19800009
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930