Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2023 17:34 - Клане в Бахмут! Руснаците Унищожиха Всички, които се опитаха да Пробият Обкръжението! Градът е под Пълна Блокада, а вътре е Огнена Сеч!
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 72 Коментари: 0 Гласове:
1



image Клане в Бахмут! Руснаците Унищожиха Всички, които се опитаха да Пробият Обкръжението! Градът е под Пълна Блокада, а вътре е Огнена Сеч!

07.03.2023
Руснаците превзеха 50 % от града

 

Котелът в Бахмут се затвори и настъпи истинска касапница. Всички изходи от града се прострелват от мощна руска артилерия, която унищожава всеки украински военен конвой, който се опита да избяга от града в посока Часов Яр. Видеоклипове с социалните мрежи показват хаотично, паническо изтегляне на частите на ВСУ към западните покрайнини на Бахмут. На същите записи се виждат стотици мъртви и тежко ранени украински войници и чуждестранни наемници, покрили с телата си двата селски пътя, по които украинската армия се опитва да избяга от Бахмут.

 

Руски дронове записват курса на украинската бронирана техника и изпращат координатите на артилерията. И секунди по-късно настава касапница. Такъв е случаят с голяма украинска военна колона, която тази нощ се опита да напусне незабелязано града. Всички танкове са унищожени, а с тях и най-малко 150 войници.

Снощи, когато започна изтеглянето на основните сили от града, броят на убитите и ранени украински войници стигна 490 души.

Според руски източници силите на ЧВК „Вагнер“ до момента са прочистили и овладели 50 % от Бахмут. 4000 украински войници вече са обкръжени в центъра на града, докато руснаците продължават да напредват от север, изток и юг.

Украинските танкове и друга бронетехника масово засядат в калта, което допълнително бави отстъплението на украинските сили към Часов Яр и ги превръща в лесна мишена за руската артилерия. На малки разпръснати групи други войници се опитват да избягат през полето, но и това се оказва, че не е никак лесно.

Всички пътища от и към Бахмут вече са под мощен обстрел от руска артилерия, минохвъргачки и танкове.

Бахмут е в оперативно обкръжение, а пътищата се контролират от артилерията, минохвъргачките и танковете на „Вагнер“. ЧВК „Вагнер“ използва дронове, които записват движенията на украинските танкове и така координират огъня на руската артилерия. Двата разкаляни междуселски пътя, по които ВСУ се опитва да се измъкне от Бахмут, са осеяни с унищожени танкове и мъртвите тела на украински войници. ВИЖ ВИДЕОТО:

РУСНАЦИТЕ ВЕЧЕ КОНТРОЛИРАТ 50 % ОТ БАХМУТ:

Днес следобед излязоха съобщения, че 40 % от града вече е под руски контрол. До вечерта процентът се увеличи. Овладените от „музикантите“ градски територии нарастват с всеки час. Украинската армия съобщава, че ЧВК „Вагнер“ атакува едновременно от три посоки.

Най-тежка е ситуацията за ВСУ в северната част на града, където боеве се водят в кв. Забахмутка. Руските сили вече са обградили центъра на Бахмут и са затворили в капан над 4 хил. украински войници и чуждестранни наемници. Там ВСУ се сражава в кръгова отбрана.

Днес блокираните украински войски направиха опит да си пробият път от обкръжението, като контраатакуваха в района на село Ивановское. Руската артилерия обаче пресече украинската атака, унищожавайки няколко десетки бронирани машини.

Снайперистки дуели се провеждат в различни квартали на Бахмут. Украинските военни използват мазета на жилищни сгради като складове за боеприпаси. Няколко от тези скривалища в северната част на града вече са под контрола на руските сили – в кв. Ступки, в кв. Забахмутка и южно от района, известен като „Самолет“.

Сред откритите боеприпаси има мини, минохвъргачки, ВОГ, ПТУР – предимно натовски, и др.

 Informiran.net




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19708248
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031