Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2023 17:26 - Вашингтон и Брюксел дават подкрепата си за Борисов за правителство
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 69 Коментари: 0 Гласове:
1



Вашингтон и Брюксел дават подкрепата си за Борисов за правителство

image

Онлайн гласуването обърна на 180 градуса изхода от изборите в Естония в полза на проамериканско мнозинство

Орбан смрази: Български политици са взели милиард евро, за да вкарат страната си във война с Русия!

Знакова подкрепа от Вашингтон ще получи ГЕРБ и лично Бойко Борисов за съставяне на следващото управление в България, научи Епицентър. бг от дипломатически източници. 

В момента в администрацията на Белия дом се обсъжда от кого именнно да бъде изпратено посланието към България, като в някои дипломатически среди се споменава дори името на държавния секретар Антъни Блинкен. 

От Брюксел Борисов ще получи традиционната подкрепа от ЕНП и представители на Еврокомисията, е мнението на европейски дипломати. 

Както многократно Епицентър. бг писа американските ни партньори отдавна са свалили доверието си от Петков/Василев, заради провала на управлението им и скандалите, които предизвикаха в страната, заради задкулисието, с което управляваха и мащабната корупция в енергетиката. 

САЩ демонстративно елиминираха двамата съпредседатели на "Продължаваме промяната" от своето полезрение и това пролича по време на дългото сбогуване на посланик Херо Мустафа със София. Петков/Василев не бяха поканени на нито един от форматите, в които  US посланичката се срещна с различни представители на бг елита. В противовес на това подчертано негативно отношение към харвардците лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе специален гост на последния прием на Херо Мустафа, а автомобилът му бе допуснат до вътрешния двор на американското посолство - привилегия, която не бе разрешена на нито един от други гости. Заедно с Борисов на приема бяха още 12 представители на ГЕРБ. 

Пиарската статия в Die Welt, която представяше Кирил и Асен като спасителите на Украйна, като борци с прокремълските политици в България и като хора, осигурили изобщо трасе към Украйна, била посрещната с насмешка във влиятелните среди във Вашингтон, разказаха нашите дипломатически източници. Защото тя представя изкривената ситуация в България, придавайки на Петков/Василев фалшива роля като фактори в глобалните процеси, каквато те изобщо нямат.

Освен това, по информация на Епицентър. бг Асен Василев си е позволявал регулярно да праща писма във Вашингтон срещу посланик Херо Мустафа, в дисхармония с дипломатическата практика, което тотално е отразяло пътищата на “Промяната” към офисите на държавната администрация на САЩ. 

Това пролича и по време на  последното посещение на Петков/Василев в САЩ в началото на февруари, чиято цел бе те да получат предизборна подкрепа от задокеанските ни партньори. Но това не се случи. Двамата стояха близо седмица в САЩ, чукаха на офисите на различни влиятелни личности, но навсякъде са получили отказ и затворени врати, обърнаха внимание дипломатическите ни източници.  Единствената среща на Петков/Василев, която бе документирана и във Фейсбук, бе с  малка група от представители на българската общност във Вашингтон. 

Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ са в изолация, каза тази вечер Бойко Борисов в Шумен. 

И изрично подчерта : “Можем и знаем, имаме програма и огромна подкрепа от Запада”. Борисов първи път съобщава за "подкепа от Запада" и то след скандала с втория списък “Магнитски”, който накара повечето анализатори да коментират, че присъствието на Владислав Горанов в него е знак, че САЩ са се отдръпнали от ГЕРБ.

“Нищо подобно”, казаха източните ни. Във Вашингтон са наясно, че ПП и ДБ няма да могат да съставят кабинет, заради дълбоките разделителни линии, които чертаят в обществото и нежеланието на нито една от останалите партии да си партнират с Петков/Василев в бъдещо управление. 

Така американската администрация залага отново на Борисов и на ГЕРБ като стабилизиращ фактор у нас в условията на военния конфликт в Украйна и необходимостта от задължително съставяне на силно правителство в България, което може да се случи само с водещата роля на ГЕРБ.
http://www.budnaera.com




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696918
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031