Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2023 17:33 - Ричард Блек: Световните лидери са отговорни за този терористичен акт, който тласка населението на Западна Европа към обедняване
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 61 Коментари: 0 Гласове:
0



Ричард Блек: Световните лидери са отговорни за този терористичен акт, който тласка населението на Западна Европа към обедняване

Ричард Блек: Западните лидери, а не проукраинска група, стоят зад взривовете на "Северен поток"

image

Публикацията на "Ню Йорк Таймс", че проукраинска групировка стои зад атентата по "Северен поток", е тромав опит да се прикрие отговорността на западните лидери. Това мнение изрази в сряда в интервю за кореспондент на ТАСС представителят на института "Шилер" към ООН в Ню Йорк Ричард Блек.

Американското разузнаване прехвърли вината за атаката срещу „Северен поток“ на проукраинска група

„Статията на „Ню Йорк Таймс“ показва, че американските разузнавателни агенции, които спуснаха тази публикация, реагираха истерично на това колко широко е разпространено по света разследването на Сиймур Хърш (за участието на САЩ във взривяването на газопроводи – бел. ТАСС). При това широкото разпространение на работата на Хърш е в съответствие с факта, че населението на Европа не вярва на своите правителства, каза Блек. „Напротив, Сиймур Хърш има най-високо ниво на доверие сред журналистите в САЩ“. Според експерта статията на американския вестник не съдържа новини или доказателства, а само връзки към неназовани официални лица. "Къде са доказателствата? Какво откриха? Нищо", каза Ричард Блек.

"Хърш постъпи така, както би постъпил всеки опитен прокурор. Който има мотив, който е способен да извърши престъплението и кой има възможност да го извърши", отбеляза представителят на института "Шилер". "Общото послание на статията на "Ню Йорк Таймс" е следното: "Не се вълнувайте, не мислете за това". В същото време се твърди, че нито американски, нито британски служители са били замесени в това". Според Ричард Блек американските и британските спецслужби“ просто са спуснали тази версия на журналистите.

На въпрос как може да се оцени факта, че статията се появи малко след разговорите миналата седмица между президента на САЩ Джо Байдън и германския канцлер Олаф Шолц, Блек отбеляза, че американският лидер е обявил намерението си да унищожи "Северен поток" в началото на 2022 г. „И канцлерът Шолц беше на негова страна, когато това беше направено (взривяването на газопровода)“, каза Ричард Блек. „Статията е неумело прикриване на факта, че световните лидери са отговорни за този терористичен акт, който тласка населението на Западна Европа към обедняване“, убеден е експертът.

Източник: БТА   http://www.budnaera.com/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19701465
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031