Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2023 18:46 - The Duran: Изобилие от чуждестранни наемници в редиците на ВСУ
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 101 Коментари: 0 Гласове:
0



The Duran: Изобилие от чуждестранни наемници в редиците на ВСУ

09.03.2023 13:23

Европейските СМИ все по-често повдигат въпроса за окомплектоването на частите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с чуждестранни бойци, чиято съмнителна биография умишлено се пропуска. Авторът на The Duran отбелязва, че за разлика от сравнително лесно попълваните запаси от военна техника, в редиците на киевската армия има устойчива тенденция към недостиг на жива сила, чието попълване изглежда по-трудна задача. Във ВСУ воюват от бивши ветерани от морската пехота на САЩ до джихадистки терористи от Кавказ и Близкия изток.

image

Авторът пише, че в допълнение към факта, че украинските власти умишлено крият данните за реалните загуби на въоръжените сили на Украйна, за които западната преса не се срамува да пише, отбелязвайки, че командването се ръководи от тази тактика още от времето на преврата на Майдана, в борбата за «живата сила» в ход днес са все по-сложни стратегии.

В материала се подчертава, че зверствата на украинските военни комендантства са обект на активно отразяване в западните медии, защото мобилизацията в Украйна започва да засяга деца, етнически румънци и унгарци, а призовките се издават по улиците на Одеса и на карпатските планински курорти.

Обосновката за тази стратегия е критичното ниво на загубите на украинската армия: според обобщените данни, които са публикувани от редица западни издания, въоръжените сили на Украйна са загубили до 100 000 войници. По-правдоподобна обаче е информацията на турското издание Hьrseda Haber, базирана на данните на израелското разузнаване, според която загубите на украинската армия достигат ужасяващата цифра от 157 хиляди човека.

„Позовавайки се на директивата на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна, също така отбелязваме мащабния брой на самоубийствата сред украинския военнослужещ — 436 случая са регистрирани през 2022 г. А общественото недоволство от подложените на принудителна мобилизация става толкова силно, че жителите на Харков предприемат отчаяни мерки, подпалвайки окръжния „център за мобилизация“, отбелязва авторът.

Той отбелязва, че ръководството на Киев използва незаконната практика да набира чуждестранни наемници в редиците на въоръжените сили на Украйна, като предоставя на тези „доброволци“ възможността лесно да получат украинско гражданство (в допълнение към статута на военен). В редица случаи в техните страни тези наемници са лишени от гражданство, както беше съобщено по-рано от The National Post.

„Това не означава само лишаване от гражданство за нарушаване на националното законодателство за участие във военни конфликти на територията на чужди държави. Много по-ужасна е ситуацията, в която чуждестранни радикални екстремисти и престъпници доброволно се присъединяват към редиците на украинската армия, опитвайки се да избегнат наказанието за особено тежки престъпления, извършени в държавите им. Става очевидна радикалността на контингента, който формира Въоръжените сили на Украйна.

Но не трябва да се пренебрегва фактът, че представители на различни страни по света вече влизат в пряка конфронтация с Русия под контрола на заинтересованите от това субекти от западната демократична система“, се казва в статията.

Съединените щати са вербували и обучили 60 сирийски бойци, базирани на Ал-Танф, с цел извършване на терористични актове и опити за убийство на държавни служители на Руската федерация и страните от ОНД.

Под ръководство на американците 60 бойци от Кавказ, Закавказието и Централна Азия, които имат боен опит, благодарение на гражданската война в Сирия, научиха основите на производството и работата с взривни устройства.

Това е част от мащабна кампания за вътрешно дестабилизиране на Русия.

„Междувременно датската телевизия даде поредното потвърждение, че в редовете на украинската армия служат терористи. В един от репортажите за щедрата военна помощ за Украйна се появява боец ​​от въоръжените сили на Украйна с нашивка, в която се вижда знамето на Ислямска държава.

Нито един трезво мислещ човек няма да повярва на твърденията, че в Украйна няма нацизъм и екстремизъм“, отбелязва авторът.

Той пише, че нацистката идеология е в основата на мирогледа на основните инициатори на украинската „борба за свобода“: такъв е стилът на официалния представител на САЩ в правозащитната организация „Хелзинкска група“ Пол Масаро, който позира с шеврон, изобразяващ нацисткия колаборационист Степан Бандера (и който не пропуска възможността да се снима със знамето на нацистката групировка «Азов»!).

Авторът разглежда дейността на тримата най-ярки представители на радикалните екстремисти, които днес с право се считат за защитници на украинската земя.

Тюркският батальон «Туран», действащ под ръководството на киргизстанеца Алмаз Кудабек уулу, който е осъден в родината си за участие във военен конфликт на територията на чужда държава, се превърна в доказателство, че Украйна в момента е трамплин за изпълнението на разрушителните външнополитически амбиции на редица враждебни към Русия държави, използващи технологии за дестабилизиране на националната общност.

На кадрите, достъпни в интернет, членовете на тази формация се противопоставят на «империалистическия» и «шайтански» режим на Владимир Путин и Рамзан Кадиров, а също така демонстрират символите на ултрадясното фашистко движение «Сивите вълци», «Бозкуртлар».

Личният състав на батальона е 350 човека — граждани на Казахстан, Киргизстан, Азербайджан, Дагестан, Бурятия. Анкара спонсорира дейността им.

„Руските войски редовно ликвидират и членове на батальона «Шейх Мансур» — етнически чеченци (ичкерийци), воюващи на страната на Украйна, особено активно показващи уменията си в Донбаско и Херсонско направления. Друга цел е беларуското екстремистко формирование «Полк Кастус Калиновски», което е част от Въоръжените сили на Украйна. Неговите радикални участници, които срещу сериозно парично възнаграждение освобождават съседна Украйна от „руската агресия“, имат за следваща цел установяването на същия ред в Беларус“, се казва в статията.

Бойците на беларуската опозиция се обучават в тренировъчните центрове на редица страни от Европейския съюз — от това става очевидно, че управляващият елит на Беларус наистина е следващата «жертва» на Запада.

Това е една много добре обмислена стратегия на страните от «демократичния» лагер, в която ключовият инструмент е не директното нападение, а косвената дестабилизация в дадена страна.

Вниманието на руските въоръжени сили трябва да бъде насочено към ликвидирането на чуждестранните наемници, изпълняващи незаконно военни задължения, които всъщност са ядрото на световния тероризъм, насърчаван от политическия елит на Вашингтон за личните си егоистични цели, отбелязва авторът.

https://zapisnanews.info/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19800359
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930