Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2023 18:15 - В американското посолство на Бойко Борисов са му показали трети списък „Магнитски“ и както виждаме, той е готов на всичко. Сега ще викнат и Асен Василев и Кирил
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 53 Коментари: 0 Гласове:
0



В американското посолство на Бойко Борисов са му показали трети списък „Магнитски“ и както виждаме, той е готов на всичко. Сега ще викнат и Асен Василев и Кирил Петков image
Проф. Михаил Константинов

image

Йордан Халачев

Уникално интервю във в-к Труд от човек, когото смятах е в каруцата на ГЕРБ, съответно радетел на "евроатлантическите ценности" и всичко което не харесвам. Сега се показва в друга светлина, като че някои от нас е давал интервюто или поне част от него. Става въпрос за Проф. Михаил Константинов, да точно за него:

- Правителство ще се състави при следните условия: В американското посолство на Бойко Борисов са му показали трети списък „Магнитски“ и както виждаме, той е готов на всичко. Той не случайно е бил там три пъти за пет дни, както сам каза. Сега ще викнат и Асен Василев и Кирил Петков на килимчето, или ще им пратят някой да им спусне каквото трябва. Ще им покажат и техния списък, започващ с техните имена. И ще настъпи такава братска обич и харесване между двете големи коалиции, че просто ще останем без думи от отвращение. „Продължаваме промяната“ плюс ГЕРБ имат над 135 депутати и никой друг не им трябва. От друга страна без поне една от тези две коалиции никой друг не може да направи управление. Разбира се, остава опцията да се пазаруват депутати от други парламентарни групи, което е традиция още от 36-тото Народно събрание през 1992 г. Тогава на депутатите предатели им викаха „сини мравки“, щото бяха от СДС, а синьото беше цветът на СДС. Хората, които помнят това, днес са на повече от 50 години.

-- Ако нещата в Украйна се развиват по начина, по който се развиват, директно ще ги накарат да съставят общо правителство с шамари, ако трябва, в съответното Посолство. Не може НАТО да води война, която вече става война на живот и смърт, със слаб тил и глезотии от вида „искам-не искам“. Да не говорим, че ще ни накарат да пратим и войски в Украйна, което се надявам да стане само на доброволчески начала. Ние нямаме държавник като цар Борис III, който да се озъби и да каже: Няма да пращам войски. Тук ще им дадат по 10 000 евро заплата на месец и поне едно 5 000 души ще се навият да се бият в Украйна. Доброволческите батальони от край време са практика за НАТО.

-Кой в момента обслужва натовската техника в Украйна? Обслужват я западни, пенсионирани уж военни. Излязоха данни, че някои от тях работят срещу 100 000 долара месечна заплата. Която заплата пък им осигуряват американците, печатайки долари не на килограми, а на много тонове. И това е другият фундаментален въпрос: докога може да се надува финансовият балон? Защото без съмнение той ще гръмне, тъй като доларовият дълг не може да бъде равен на плюс безкрайност. Нищо не може да бъде равно на безкрайност, тя и Вселената е крайна даже. За сведение на по-любознателните ще спомена, че според някои финансови анализатори в момента световният дълг се оценява на един квадрилион, или хиляда трилиона. Това е единица с 15 нули след това.

-Въпрос:Какво би могло да събере ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ освен повелята откъм известната улица „Козяк“?

- Това е единствената повеля, която може да ги събере. Иначе омразата между двете формации е на макс. Лошото е, че и народът български се сцепи на две и двете части не могат да се понасят. Дълбинната причина е изчерпването на важните ресурси: въздух, вода и земя. Естествено, правителството между „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ няма да съдържа Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Добрев примерно, а ще включва някакъв втори ешелон управници. Така правителството ще бъде уж експертно. А такова правителство, както знаем, не съществува. Всяко правителство е политическо.

-Въпрос:-Според вас каква ще бъде ролята на новия американски посланик Кенет Мъртън за съставянето на правителство? Херо Мустафа не успя, ще успее ли той?

- Надявам се новият американски посланик, който е дипломат от кариерата, да се държи по-прилично от своята предшественица, която съвсем се беше разпасала. С тази разпасаност госпожата нанесе тежка щета върху авторитета на нашия велик съюзник, Съединените американски щати. Това, в навечерието на решителната военно-политическа развръзка на войната в Украйна, беше капитална грешка. Отстрани изглеждаше, че госпожата е на работа в руското, а не в американското посолство. Дано г-н Мъртън оправи тази щета.

Изглежда г-н Константинов е слязъл от каруцата на ГЕРБ, а на къде гледа не е ясно.
http://www.budnaera.com/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19705853
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031