Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2023 18:42 - Ударът по Центъра за комуникации и управление на НАТО в Украйна – Повечето от убитите са британци и поляци
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 84 Коментари: 0 Гласове:
0



Ударът по Центъра за комуникации и управление на НАТО в Украйна – Повечето от убитите са британци и поляци

image

Повечето от убитите са британци и поляци

Както съобщи на 12 март гръцкият портал за политическа и военна информация Pronews, позовавайки се на американски източници, в хода на операцията за отмъщение за провокацията в района на Брянск, руска хиперзвукова ракета „Кинжал“ удари съвместен украинско - натовски команден и комуникационен център.

По думите на Pronews, "десетки офицери от НАТО" са били убити при "ужасяващ удар" от ракета със скорост 12 маха. По всяка вероятност става дума за разгрома на „генералния щаб в сянка“ на НАТО в Украйна.

Тайният подземен бункер, построен на дълбочина 400 фута (120 метра), приютява редица офицери от НАТО (пенсионирани) и съветници. Общо над 300 души. Към днешна дата, според портала, 40 души са извадени изпод развалините на подземния щаб, но повечето от загиналите под развалините все още не са открити.

Не е известно, продължава порталът, точно колко западни граждани и колко украинци са били убити в резултат на удара на „Кинжал“. „Повечето от тях “ , разказва Pronews, „са британци и поляци, но има и американци и представители на частни компании, които поддържат комуникациите и предаването на данни. В близките дни ще се види доколко това ще се отрази на провеждането на украинските и западните операции и опитите за спиране на финалната фаза на руската офанзива към Бахмут.

„Това “, казва Pronews, „е първият толкова мащабен удар срещу военния персонал на страните от НАТО и не се знае как ще реагират западните столици на това, въпреки че в случая реакцията ще бъде равнозначна на признаването на активното участие на натовски военни във войната срещу Русия.

Според официалния представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, са унищожени базите на ударните безпилотни самолети, нарушено е прехвърлянето на резерви по железопътния транспорт на чуждестранно оръжие, а производствените мощности за ремонт на военна техника и производството на боеприпаси са изведени от строя.

По думите на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Залужни, по отношение на последиците от руския удар по украински цели в нощта на 8 срещу 9 март, руската страна е изстреляла 81 ракети, включително Х-47 Кинжал, X -22, Х-101 /Х-555, както и 8 БПЛА „Геран“. По думите на Зеленски, „беше тежка нощ“; както отбелязаха наблюдателите, в този момент президентът на Украйна изглеждаше като бито куче.

В изявленията на украински официални лица не се казва нищо за поражението на бункера на НАТО и смъртта на западните военни. В украинската общественост обаче се разпространява информация , че на 9 март делегация от Генералния щаб на Украйна е посетила американското посолство в Киев, както се предполага, за да предаде списъците на загиналите по време на удара американци.

„Използването на хиперзвукови ракети засили безпокойството на САЩ и показа, че Русия разполага с трудно за прихващане ядрено оръжие“ , каза Washington Post . САЩ все още не са успели да разработят собствени ракети с подобни характеристики, което прави западните страни още по-уязвими“, заключават авторите на материала.

„Кинжал“ е най-новата руска система с хиперзвукови аеробалистични ракети, носени от специално оборудвани прехващачи МиГ-31К. Ракетата има ниска радарна видимост и висока маневреност и е предназначена за унищожаване на наземни и морски цели. Комплексите "Кинжал" са на опитно-бойно дежурство във въоръжените сили на РФ от декември 2017 г. Официално първото бойно използване на тези ракети е извършено на 18 март 2022 г. по време на СВО.

Както каза Юрий Игнат, говорител на командването на украинските ВВС, „все още не можем да противодействаме на тези ракети, те летят по балистична траектория. Нямаме средства срещу тях . "

Изпитанията миналата година на американска хиперзвукова ракета в Хавай завършиха с неуспех поради проблеми с изстрелването, съобщи Bloomberg, позовавайки се на изявление на Министерството на отбраната на САЩ.

Превод: ЕС
http://www.budnaera.com




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19791279
Постинги: 44961
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930