Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2023 17:07 - Евгений Пригожин: Има заговор за убийството ми!
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 101 Коментари: 0 Гласове:
0



Евгений Пригожин: Има заговор за убийството ми! Според Готвача на Путин нарочно са му отрязали боеприпасите, за да не превземе Бахмут Украйна 17:00 - 16 Март 2023 231         image Автор: Lupa.bg    

"Ръководството на руската армия се опитва да ме убие. "Това намекна шефът на частната военна компания (ЧВК) "Вагнер" Евгений Пригожин в едно от своите зачестили интервюта през последните седмици.

Въпреки че бизнесменът не уточни имена, верятно става въпрос за руския военен министър Сергей Шойгу и началника на руската армия в Украйна Валерий Герасимов, с които той води открита вербална война месеци наред.

В интервюто си Пригожин твърди, че успехите на "Вагнер" предизвикват "завист" и заради това наемниците му са подлагани на "снаряден глад".

"Нашите действия днес предизвикват завист, защото нови офанзиви се обявяват всеки ден и след това изчезват безследно. Знам защо пропадат. Защото системата на управление трябва да бъде изградена на ръка. А не от далечни указания. Затова защото имаме успехи, а на други места успехите не са такива, каквито им се иска да бъдат (...) Задачата е проста: "ЧВК "Вагнер" в никакъв случай не бива да превзема Бахмут". Защото в Соледар вече сме се наситили, цялата страна подкрепяше ЧВК "Вагнер". Естествено, "снарядният глад" е в основата, така че ЧВК "Вагнер" да не превземе Бахмут.

Но "готвачът на Путин" е уверен, че "Вагнер" ще превземе Бахмут така или иначе.

"Не защото Пригожин го иска. И не защото Пригожин има някакви такива, извинете - велики политически амбиции и непременно трябва да превземе Бахмут, за да се промотира".

"Каква е разликата? Бахмут, Угледар, Авдийвка или линията Сватове-Креминна. Без значение какво е то, да вземем нещо! Затова си мисля, че "снарядният глад" е първата част от Марлезонския балет (идиом за привидни действия с цел отвличане на вниманието от същественото - бел. ред.). И не говоря само за "снаряден глад", става дума за отрязване на полетите със самолети, премахването на военните телефони, които не мога да използвам да звъня на никого и никой не може да звъни на мен. Оставете ми телефона!" Пригожин дори приканва руските командири да сложат подслушвателно устройство.

"Слушайте какво говоря, понякога ми се обаждайте и кажете: "Пригожин, ти си к*чка, върви на майната си!" и затворете. Поне това. Каква е ползата да го отрязвате?", пита Пригожин.

И тук си задава въпроса дали не се цели инцидентната му смърт: 

"Да не би причината да е, когато моят пилот излита във въздуха, да не може да предупреди системите за ПВО да не ме свалят, защото летя? Защо ги отрязахте? Детска градина! Не бъдете деца, войната е много сериозна работа! Но не ни дават снаряди, за да не може да направим нищо, за да сме като всички останали. А ако кажа: "Благодаря ви бащи основатели, благодаря за всичко", какво е това? Сарказъм. Отново Пригожин със своя груб маниер тролва уважемите личности".Гена
Lupa.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697460
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031