Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2023 17:39 - В САЩ заявиха, че прекратяването на огъня в Украйна би било в нарушение на Устава на ООН
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 77 Коментари: 0 Гласове:
0



В САЩ заявиха, че прекратяването на огъня в Украйна би било в нарушение на Устава на ООН

18.03.2023 12:23

Америка отхвърля предложението на Китай за мирно регулиране на конфликта в Украйна. Това предаде ТАСС, позовавайки се на онлайн брифинг на координатора по стратегическите комуникации към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби.

image

Според получената информация, Съединените щати са отхвърлили предложението на Китай за мирно регулиране на конфликта в Украйна, а САЩ са се противопоставили на прекратяването на огъня в Украйна.

„Разбира се, ние бихме изпитали безпокойство от каквито и да било предложения на КНР, които биха били едностранчиви и биха отразявали само гледната точка на Русия. Например, вие видяхте плана от 12 точки на Пекин. Там се призовава се за прекратяване на огъня. И макар това да звучи достатъчно резонно, звучи като добра идея. Прекратяването на огъня понастоящем по същество би ратифицирало завоеванията на Русия, то ефективно би признало териториалните придобивки на Русия“, каза той.

Координаторът на стратегическите комуникации на САЩ счита, че прекратяването на огъня в Украйна би било нарушение на Устава на Организацията на обединените нации (ООН). Той смята, че след примирието в Украйна руската армия ще започне да се подготвя за нови бойни действия.

„Според нас прекратяването на огъня понастоящем представлява още едно нарушение на Устава на ООН“, каза Кърби.

Политикът счита още, че това ще позволи на Русия да укрепи позициите си в Украйна и да възстанови силите си, да ги преподготви и след това да възобнови атаките. Той твърди, че това не е стъпка, която ще помогне за възстановяването на трайния мир.

„Честно казано, това не е стъпка, която според нас е насочена към установяването на траен мир. Ако мирът е траен, ако е справедлив мир, ако е устойчив, той не може да бъде едностранен и задължително трябва да включва украинската гледна точка“, заяви представителят на Съвета за национална сигурност на САЩ.

В същото време той твърди, че Америка отдавна е настоявала Китай да разговаря с украинския президент. Съединените щати искат китайският президент да изслуша Зеленски, уж за да „чуе различна гледна точка“.

„Считаме, че ще бъде много добре, ако говорят. Вярваме, че за Китай е много важно да знае украинската гледна точка, а не само гледната точка на г-н (руския президент Владимир) Путин. От доста време ние подкрепяме и призоваваме президента Си (Дзинпин) да се вслуша в президента Зеленски. Това би било хубаво“, завърши Кърби.
https://zapisnanews.info/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19841015
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930