Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2023 16:35 - Почват арести – министър Лазар Лазаров, шефът на КНСБ Пламен Димитров и Драгомир Николов викани на разпит за схеми за 47 млн. в Агенцията по заетостта
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 62 Коментари: 0 Гласове:
0



image Пламен Димитров от КНСБ, служебният министър Лазар Лазаров и бившият шеф на АЗ Драгомир Николов (отляво надясно) са привикани на разпит за безобразията в Агенцията ДнесНовини Почват арести – министър Лазар Лазаров, шефът на КНСБ Пламен Димитров и Драгомир Николов викани на разпит за схеми за 47 млн. в Агенцията по заетостта

imageот admin на 19.03.2023    

Криминалните схеми в Агенцията по заетостта под шапката на министерството на труда и социалната политика на Лазар Лазаров водят до трагичен финал – в близките дни се очакват арести заради нарушения за 47 милиона лева, алармира източник на Narod.bg от ДАНС.

Дотук се стига след като на 7 март бившият шеф Драгомир Николов е бил разпитван в Национална следствена служба (НСлС) на „Г.М. Димитров“ и по-късно обвинен от прокуратурата. За колосалните измами в АЗ са били разпитани и служебният министър Лазар Лазаров, както и шефът на КНСБ Пламен Димитров, който има общ бизнес с Драгомир Николов, за което ще ви разкажем в отделен материал.

Официална информация за скандала обаче липсва, явно служебният кабинет се опитва да покрие случващото се в АЗ, смята източникът на Narod.bg.

Причината за крайната мярка са нова порция безобразия, които блокират напълно работата на Агенцията по заетостта. Като пример информаторът ни даде сайта на агенцията, който продължава да не работи, а качената информация е отпреди 1 година.

***

Дивашка чистка в Агенцията по заетостта! Полина Маринова изгони експерти, разкрили измами за милиони

image

Дива чистка на експерти върви в Агенцията по заетостта (АЗ) към Министерството на труда и социалната политика на печално известния Лазар Лазаров, научи Narod.bg от свой източник. Шефката на АЗ Полина Маринова, чиито беззакония се трупат, но тя продължава да е на поста, е уволнила двама експерти, които разкрили измами за милиони в Агенцията по …


Съществува реална опасност България да бъде санкционирана заради бездействието на марионетката – изпълнителен директор Полина Маринова. И още – сайтът за обмен на работни места и работници Eures е затрит, което пък ще доведе до неизпълнение на европейски регламенти и нов повод за санкции.

 

Трудно е да си го представим, но в 21 век служителите в АЗ нямат електронни пощи, а хаосът в деловодната система се подържа умишлено, като се появяват заповеди с номера отпреди месец, които са с променена дата.


***

image

На вниманието на ДАНС: Ето ги измамите за милиони в Агенцията по заетостта (ПЪРВА ЧАСТ + ДОКУМЕНТИ)

Престъпления за милиони в Агенцията по заетостта започват да изплуват. Narod.bg се оказа единствената медия, която се вълнува от това как се харчат европейските пари с пробити обществени поръчки от чиновници, които трябва да бъдат на подсъдимата скамейка, а не в топлия си офис на тлъста заплата. В няколко материала публикувахме безобразията на Кремена Калчева, …


 

 

Въпреки че уж се работи с електронни документи, оборотът с хартиени с измислени номера от кабинета на шефката на АЗ е колосален. За капак все още няма софтуер за защита, като единствената цел е да се замитат следите за злоупотребите на бившия директор – русенеца Драгомир Николов!


***

image

Сигнал : ОПГ точи милиони от Агенцията по заетостта, бившият шеф Драгомир Николов въртял купони с пиене, ядене и…

Новина за поредни безобразия в Агенцията по заетостта донесоха читатели на Narod.bg, очевидци на престъпното управление на АЗ. Според новите данни вътре в агенцията, подчинена на Министерството на труда и социалната политика, действа организирана престъпна група за източване на милиони европейски средства. За да е пълен екшънът се оказа, че бившият началник на АЗ Драгомир …


 

Безобразията, обаче, не свършват – в Агенцията е върната на граждански договор пенсионираната главна счетоводителката Петрова, която е разплащала в нарушение на закона схемите на Николов под надзора на тогавашният ресорен зам.-министър Лазар Лазаров, днес служебен министър на труда и социалната политика.


***

Замитане на следи: Шефката в Агенцията по заетостта Кремена Калчева заловена да изнася документи!

image Кремена Калчева, главен директор на гл. дирекция „Услуги по заетостта“ в Агенцията по заетостта, която е под шапката на Министерството на труда и социалната политика, е хваната да изнася документи от ведомството с вероятна цел замитане на следи от грабежите! Криминалната сага, от която със сигурност ще се заинтересува ДАНС, се разиграла тази вечер, научи …


 

Неговата дясна ръка Кремена Калчева, за която писахме нееднократно, е зам. изпълнителен директор, но според служители реално играе ролята на изпълнителен. Заговорниците укриват данни от направения одит, открил нарушения за 47 милиона лева! Както и се прави опит за приемане на устройствен правилник, за да се изгонят всички, които не се подчиняват на престъпната шайка и имат информация за злоупотребите им.

 

Разследващите от ДАНС останали шокирани от опита за унищожаване на документи, като се очаква след извършения разпит на Драгомир Николов да бъдат иззети документи от АЗ, като се очаква някои от действащите лица, които саботираха системите на Агенцията, да бъдат задържани, за да не прикрият и унищожат документите, уличаващи Лазаров и Николов в далавери.
https://narod.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19830615
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930